2017-11-08

Gör en egen clownkrage eller en krage av kaffefilter

Halloween costume – Pennywise Clown collar DIY

Så himla roligt att ni gillade min Pennywise som jag hade som Halloweenkläder. Och extra kul att så många uppskattade kragen, det var helt klart min favoritdel också. Och just därför (och för att jag hade fotat alla delarna) så tänkte jag att jag skulle dela hur du kan göra själva kragen med steg-för-steg-beskrivning i bild här på bloggen. För den här kragen funkar bra till alla möjliga typer av clowner faktiskt, eller om du vill ha en sån där krage som präster använde på 1500 till 1600-talet. Eller något annat roligt tillfälle som lurar runt hörnet.

Principen för kragen är enkel och det handlar bara om att repetera samma steg många gånger. Och materialet i kragen är faktiskt stora kaffefilter.

DIY Clownkrage / Prästkrage av kaffefilter

Svårighetsgrad:
▲▲△△△

Tidsåtgång:
▲▲▲△△

Du behöver:

✢ Stora kaffefilter med platt botten (jag använde 76 st kaffefilter till min krage, men beroende på hur grov hals du har kan du behöva fler eller färre)
✢ Häftapparat
✢ Hålslagare med ett hål / håltång
✢ Sax
✢ Band som räcker runt din hals + lite till

Beskrivning efter bilderna

DIY Clown collar | by Dnilva

Gör såhär:

✢ Platta till ett kaffefilter till en cirkel, vik tre gånger på mitten så du får en liten tårtbit

✢ Häfta ihop kaffefiltret en bit in

✢ Klipp av den yttersta spetsen och gör ett hål med hålslagaren mellan häftklammern och den nyklippta kanten.

✢ Gör jättemånga tårtbitar

✢ Trä på tårtbitarna på ditt band tills du har en lagom stor och fyllig krage

Sen är du klar och redo att möta världen med din krage! Och hittar du inte exakt samma kaffefilter som jag så kan du absolut använda stora muffinsformar eller prova med vanliga kaffefilter. Det finns massa möjligheter.

Och vill du se hur jag använde min krage och hur jag fixade mig när jag klädde ut mig till Pennywise, kolla in min video Clownen IT – Pennywise. Halloweensminkning och hur du gör en clownkrage

♡ Följ mig gärna på Bloglovin’InstagramPinterest & Facebook

8

Kommentera

så cool alltså! 😀

Tack snälla! Gillar den verkligen jag med 🙂

Cissi

Hejsan! Jag tänkte försöka mig på en sån här krage men har en fundering, vilka kaffefilter har du använt dig av?

Jag bor i Piteå och här är det bara företag som använder vågiga kaffefilter.

Jag tänkte beställa från internet men hur stora var dina filter?

Såå jäkla bra idé! Snygg krage 👍🏻

Mvh!!

Anna María

Åh vad kul! Jag använde de där kaffefiltrena som företag och caféer använder. Vet att Willys i alla fall säljer sånna bruna. Men jag gick faktiskt in på ett café som hade de där vita filtrena och frågade om jag fick köpa ett gäng 🙂 Skulle gissa på att själva filtret är ca 25 cm när det är tillplattat. Vet tyvärr inte mer exakt än så, men tror det är standardmått 🙂 Hoppas du hittar bra filter till din krage och lycka till!

Hanna

Elgiganten har.
Hanna

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.