2017-11-05

Det här vill jag äta i höst

Nu känns det verkligen att klockan ställdes om för en vecka sen. Det blir mörkt sjukt tidigt och jag vill mest bara hänga hemma och ha det mysigt. Kolla serier, äta goda grejer och tända ljus. Även om orken ibland blir lite mindre så känner jag mig ändå mer pepp på att göra långkok och prova nya recept, laga en extra god frukost eller baka något. Varm choklad med grädde är föresten ett typiskt höst-tecken för min del. Jag vill dricka det i mängder. Men gör konstigt nog sällan det. Men suget kommer varje år. Så idag har jag samlat ihop sånt som är gott och jag vill äta i höst.

Först ut är bilden här ovan och det är knaprig kola med jordnötter och popcorn. Försvinnande gott ska jag säga er! Fick ett tips på ett sätt att utveckla själva receptet och det ska jag helt klart prova nu i höst. Återkommer om det blir en succé.

 

Nutella filled pancakes by Anna María

Eller de här: nutellafyllda pannkakor med äpplen och nötcrisp perfekt för långa frukostar eller brucher.

Sötpotatis pumpkin spice chailatte - av Annie Månsson / Vegokäk
Bild: Annie Månsson, Vegokäk

När Annie på Vegokäk la upp den här fina pumpkin spice chailatten gjord med sötpotatis kände jag att det vore både kul att testa och skulle förmodligen stilla mitt varm choklad behov. Smarr!

 

En riktig klassiker i hösttider är att göra olika sylt och marmelad. Den här fikonmarmeladen på färska fikon är superenkel och perfekt till alla ost och vinkvällar under vintern.

 

APPLE FRANGIPANE HONEY TART - by Linda Lomelino, Call me cupcake
Bild: Linda Lomelino, Call me cupcake

Eller den här äppelpajen från Linda Lomelino som ser magiskt god ut. Och så himla fin med de rosa äpplena och blommorna av pajdeg.

 

Baka goda kanelbullar | Dnilva

Eller så ska jag bara baka några nya plåtar kanelbullar. För det är alltid gott!

♡ Följ mig gärna på Bloglovin’InstagramPinterest & Facebook

0

Kommentera

Men ALLTSÅ! Plötsligt kändes de tio pannkakor jag just tryckt i mig och den halva äppelkaka som står i kylen inte nog! Wow vilket baksug (haha nej vad konstigt ord det blev) jag fick av detta!

Haha! Mer bakning åt alla helt enkelt. Vi kan ju inte gå runt med baksug för jämnan ;P

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.