2017-10-11

Två inspirerande böcker jag fått hem i brevlådan

Inspiration är något som jag ständigt håller ögon och sinne öppet för. För du vet aldrig när du blir inspirerad och av vad. För mig kan det vara av en grej jag ser, ett material, en teknik, något jag ser på en blogg, på pinterest eller läser i en bok. Inspirationen finns överallt.

Som C-uppsats skrev jag faktist om just inspiration och inspiration i bokformat. Och det är precis två inspirerande böcker jag har fått hemskickade till mig från bokförlaget Ordalaget, tack! Den första boken heter Tälja och snida i trä – en modern guide till kreativt skapande. Det är en bok som kort och gott handlar om att jobba med trä. Den går igenom tekniker, material och verktyg plus att boken har flera projekt som du kan med hjälp av tydliga instruktioner göra själv. Den är maxad med inspirerande bilder och jag känner att jag absolut vill testa tälja och snida lite. Det känns som ett rofyllt skapande.

 

Tälja och snida i trä - Max Bainbridge Tälja och snida i trä - Max Bainbridge

Den andra boken är också en inspirationsbok, men av det lite mjukare slaget. Boken heter Tyger vi minns – från 1960- och 70- talen. Även om jag är född på 80-talet så känner jag helt klart igen många av tygerna. Vilka fantastiska färger och former som användes då. Mycket maxat och nästan galet, men också mycket fina former och en slags lekfullhet.

 

Tyger vi minns från 1960- och 70-talen - Sara Axtelius Så är du uppvuxen på 60- och 70-talet är jag övertygad om att den här boken är en riktig nostalgitripp! Tänk vad mycket kul tyger det har gjorts genom tiderna. Även om många av tygerna ligger långt ifrån vad jag skulle välja att använda för tyger och mönster i mitt hem är det omöjligt att inte inspireras.

 

Tyger vi minns från 1960- och 70-talen - Sara Axtelius

Här hittar du böckerna:
Tälja och snida i trä – Bokus | Adlibris
Tyger vi minns – Bokus | Adlibris

♡ Följ mig gärna på Bloglovin’InstagramPinterest & Facebook

0

Kommentera

Fick också dem! Så fina! Min farfar i full gång med att slipa sina gamla knivar, sen ska jag minsann tälja loss!

Tusan vad pepp! Ser fram emot att se vad du hittar på!

Jag älskar att bläddra i och inspireras av böcker. Här om dagen inne på biblioteket stod jag och sneglade på en stickbok om olika mönster, blir nog att låna den nästa gång.

Men visst är det härligt med inspirationsböcker? Det är perfekt att låna sånna på biblioteket 🙂

Åååh den med tyger! Känner att det finns massor med inspiration till illustrationer i den!

Ja det gör det verkligen! Så mycket fint!

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.