2017-10-24

Örhängen av PET-flaskor

DIY PET Bottle earrings | Dnilva

Idag tänkte jag vi skulle kika lite närmare på mina örhängen som jag gjorde till Stora Influencerpriset. Det är ett riktigt återbruk eftersom de är gjorda av en gammal PET-flaska. Ni som tittade på Superskaparna kanske minns att jag i ett avsnitt gjorde ett galasmycke av PET-flaskor och de här örhängena är gjorda med exakt samma princip. Det är faktiskt himla enklet och går självklart att variera på massa sätt. Vi kikar på hur jag gjorde.

Örhängen av PET-flaskor

Du behöver:

  • PET-flaska
  • Sax
  • Smyckestänger
  • Nål eller håltagare
  • Kedja
  • Ringöglor
  • Örhängekrokar
  • Hårförn/värmepistol

 

DIY PET Bottle earrings | Dnilva

Gör såhär

☆ Börja med att klippa ut valfritt motiv i PET-flaskan. Jag klippte ut lövformade bitar. Här behöver du inte var så himla noga egentligen. Jag klipper ganska grovt och slarvigt till en början, sen brukar jag göra mindre justeringar efteråt. Tycker det är lättare på det sättet.

☆ Gör sen hål i varje plastbit med antingen en grov nål eller en håltång.

 

DIY PET Bottle earrings | Dnilva

☆ Fäst en ringögla i örhängeskroken och häng en kedja där i. Fördela ringöglor, mindre bitar av kedjor och fäst dina PET-löv med hjälp av ringöglor. Här är det faktiskt inte så himla noga. Jag tycker att det är bara att maxa på med så många PET-löv som möjligt. Det enda jag försöker tänka på är att få en fin form på hela örhänget.

☆ Gör likadant på den andra örhängeskroken.

☆ Klipp sen små jack i dina löv. Vill du kan du värma plasten med en hårfön eller värmepistol. Det gör att plasten krullar till sig en aning och får lite mer volym. Tänk på att det kan gå riktigt snabbt här och plasten kan nästan krulla ihop sig helt. Så pass på!

 

DIY PET Bottle earrings | Dnilva

Sen är dina örhängen klara och redo för gala! Beroende på hur dina PET-flaskor ser ut så blir resultatet ganska olika. Tänk på att du kan välja olika färg på flaskorna eller kolla efter dem med struktur eller mönster på. Testa dig fram!

FLER SMYCKEN DU KAN GÖRA SJÄLV:

 

♡ Följ mig gärna på Bloglovin’InstagramPinterest & Facebook

0

Kommentera

så jäkla coolt! blir så impad av alla er kreativa människor!!! <3 <3 <3

Tack snälla! 🙂

Både smart och jäkligt snyggt!

Tack snälla!

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.