2017-10-23

Ögonblick från Reykjavík

View over Reykjavík
Det här vaknar jag till varje morgon ♡
Reykjavík House
Husen i Reykjavík är så fina och färgglada. Jag älskar det!
Guð blessi Ísland
Guð blessi Ísland – en föreställning om kraschen här på Island 2008.
Breiðholt, Reykjavík
Amma, afi och mamma på promenad runt huset. Visst är det en ganska mäktig väggmålning som är på deras hus?

Hej från ett höstigt Reykjavík. Jag hänger mest med min familj och försöker jobba lite, så gott jag kan i alla fall. Men mest är jag faktiskt med amma och afi (= mormor och morfar fast på isländska då, det tar liksom lite emot att kalla dem nåt annat än det). Mamma och pappa är också här och vi alla bor och trängs i amma och afis lägenhet. Finns det hjärterum och så vidare. Även om Island är ett land som lockar mig att åka ut i naturen för att upptäcka så är det långt ner på priolistan den här resan. Nu trivs och njuter jag av de där vardagliga sakerna som jag inte kan få annars när jag bor ett helt hav bort från dem.

Jag har hälsat på amma och afi när de är på sin dagverksamhet. De åker iväg till ett ställe för äldre där de får gå på stolsgymnastik, lyssna på sagor, de får olika behandligar och träning plus fika och mat. Sen på kvällen åker de hem till sig igen. Fint tycker jag. Jag har hängt med min morbror och gått på promenad i total storm. Jag har gått och sett en föreställning (Guð blessi Ísland) om den Isländska kraschen 2008 med mina två kusiner. Åkt på utflukt och sett Island fullkomligt bada i höstfärger, jag fotar allt, men det går knappt att fånga på bild. Och så har jag promenerat inne i Reykjavík och blivit påmind om vilken otroligt fin och gullig stad det är.

Jag stannar i några dagar till och jag lovar att jag har mer att visa. Det här var bara några snabba ögonblick från telefonen.

Är du sugen på Island och Reykjavík? → Missa inte min guide.

♡ Följ mig gärna på Bloglovin’InstagramPinterest & Facebook

0

Kommentera

hjälp vad fint allting är <3

Men visst är det! <3

vadå kraschen? what does it meeeeean?? (och obs SÅ SJUKT FINT där!!)

Haha! Kort sagt så var det himla massa penga och bankstrul då. Vilket ledde till en enorm krasch som gjorde att hela landet hamnade i en ganska djup depression. Här kan du läsa mer om det: https://en.wikipedia.org/wiki/2008%E2%80%932011_Icelandic_financial_crisis Himla intressant och ännu coolare hur snabbt landet har återhämtat sig pga att de satte det mesta i konkurs istället för att låna pengar så som till exempel Grekland. (Men OBS på att det jag säger inte har faktakollats. Wiki har väl det däremot 🙂 )

Alltså blir så otroligt berörd varje gång du skriver om din mormor och morfar <3 Och Island på det! Så drömmigt. En dag ska jag dit. Så är det bara.

Vad fint. Dom betyder väldigt mycket för mig. Ja men jag hoppas du kommer till island en dag. Det är sagolikt.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.