2017-10-27

Gör det själv #74 – Utklädnader till Halloween

Gör det själv #74 - Fyra saker du kan klä ut dig i Halloween

Fredag igen mina vänner och årets ultimata utklädningsdag, Halloween närmar sig. Kanske ska du redan i helgen iväg på en fest eller så är den nästa helg. Hur som helst så tänkte jag tipsa om fyra grejer du kan fixa och klä ut dig till. Jag älskar som ni kanske vet att klä ut mig och tycker det är särskilt kul att få klura och göra en egen kostym. Så idag har jag samlat fyra saker jag har klätt ut mig till tidigare år. 

Fyra grejer du kan klä ut dig till på Halloween

1. Mumie
Det här klädde jag ut mig till 2014. Det kan faktiskt vara en av mina billigare utklädnader. Som bas hade jag ett vitt linne och vita strumpbyxor. Jag köpte gasbindor på apoteket som jag la i starkt te för att få till den här lite smutsiga vita färgen. Sen virade jag helt enkelt in mig i bandaget. Som kjol tog jag en tyllgardin och knöt ett höftskynke. Sen sminkade jag mig så blekt jag bara kunde med svart runt ögonen för att få till en slags hålighet. Jag tycker ändå det blev himla bra! Håret tuperade jag så det stod åt alla möjliga håll. Ju galnare desto bättre.

2. Clown

Philip och jag klädde ut oss till glada clowner 2015. Jag använde faktiskt mest kläder jag hade hemma. Men köpte en barnkjol som jag använde som clownkrage. Annars tänkte jag färgglatt och clownigt. Här är det mycket sminket som sätter karaktären, så gå lös och var kreativ.

3. Leeloo Dallas från Femte elementet eller Corpse Bride

Den här utklädnaden är inte helt på pricken lik Leeloo Dallas, men jag tycker att jag har plockat de mest karaktäristiska grejerna och lyckats få till en billigare variant. Ett par leggings i guld, en Pippi-peruk som jag har tagit ur flätorna på och klippt till en page. Vit t-shirt och hängslen som jag gjorde av orange fejkläder.

Corpse Bride är också relativt enkel att klä ut sig till. Blå peruk, vita brudkläder och bra smink så kommer du långt.

4. Självlysande skelett

Det är också ganska tacksamt att klä ut sig till ett skelett. Antingen kan du köpa en färdig skelettdräkt. Eller gör som jag. Måla på en tröja och ett par leggings. Jag använde vit akrylfärg och förstärkte lite här och var med självlysande färg. Det blev himla effektfullt. När det kommer till hår och smink. Gör ansiktet håligt. Testa skugga och prova dig fram. Tänk på att skelett är lite fula och har inte perfekt smink. Det tycker jag är en betryggande tanke i alla fall. Håret gjorde jag rosa med en hårkrita. Men här funkar en färginpackning också bra.

Ska du klä ut dig i år?

Vill du ha mer inspiration? Här är 12 grejer du kan klä ut dig till på Halloween

Fler grejer du kan göra själv

Se alla   #60 / #61 / #62 / #63 / #64 / #65 / #66 / #67 / #68 / #69 / #70 / #71 / #72 / #73

♡ Följ mig gärna på Bloglovin’InstagramPinterest & Facebook


TRANSLATION: Four things you can dress up as on Halloween
1. Mummie
2. Happy Clowns
3. Leeloo Dallas from Fifth Element and Corpse Bride
4. Glow in the dark skeleton

0

Kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.