2017-10-20

Gör det själv #73

Gör det själv #73 - Kreativa projekt till helgen

Fredag igen! Och vet ni? Jag är faktiskt på Island just nu. Därav lite sämre bloggande den här veckan. Jag åkte hit i tisdags och överraskade amma och afi (mormor och morfar) som inte hade den blekaste aning om att jag skulle komma. Min mormor fyller nämligen år idag! 88 år och det kändes fint att kunna vara här och fira henne. Så fyller min morfar 89 år nästa fredag, men tyvärr åker jag hem innan hans födelsedag. Men jag tänker att det blir dubbelt firande nu. Mina föräldrar är också här, de kom en dag efter mig så det är fullt fokus på familjen vilket känns fint.

Hur som helst så lämnade jag Sverige när hösten var som finast. Och även om det är betydligt kallare och mörkare här på Island så är det ändå himla höstigt och Halloween gör sig påmind i butiker med högar av pumpor. Det finns så mycket en kan göra med dem, den klassiska jack-o-lantern med utskurna ansikten finns såklart, men det är inte riktigt min favorit. Så idag har jag samlat ihop lite olika pumpor som du kan göra själv.

Fyra grejer du kan göra själv

1. Jadefärgad pumpa via Homey oh My
Jag älskar den här färgen på pumporna. Superfin! Visst går det att få tag på gröna pumpor, men den här färgen, som jag tror också ska finnas naturlig, är kanske inte lika vanlig i våra buiker. Tänk så bra att det går att fixa själv då!

2. Pumpa med glas via A Beautiful Mess
Att borra i pumpor tycker jag är väldigt fint och smart. Det går att skapa så många olika mönster och effekter bara med att använda olika stora borr. Att sen dessutom fylla på med sånna här små stenar i glas gör det en dimension till. Kul!

3. Pumpa i papper via Kraft and Carat
Den här papperspumpan var riktigt snygg tycker jag. Ganska slät i formen men ändå med karaktär. Perfekt att dekorera inomhus, på ett dukat bord eller kanske hänga upp på ett snöre.

4. Minivaser av små pumpor via Your DIY Family
Att göra vaser av små och stora pumpor är himla fint. Det håller kanske inte superlänge, men fint för en kväll i alla fall. Perfekt till ett dukat långbord eller som en liten grupp.

 

Fler grejer du kan göra själv

Se alla   #60 / #61 / #62 / #63 / #64 / #65 / #66 / #67 / #68 / #69 / #70 / #71 / #72

♡ Följ mig gärna på Bloglovin’InstagramPinterest & Facebook


TRANSLATION: Here are four projects that inspire me right now. Happy DIY-weekend.
1. Jade pumpkins via Homey oh My
2. Glass Bead Jack-o-lanterns via A Beautiful Mess
3. Paper pumpkin via Kraft and Carat
4. Mini pumpkin vases via Your DIY Family

0

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.