2017-09-18

På workshop i Lettering med Make & Create och Fia Lotta Jansson

I fredags var jag inbjuden av Make & Create att gå på workshop i Lettering! Sofie som driver Fia Lotta Jansson Design lärde oss grunderna blandat med tips och trix om lettering, eller bokstavsillustration som det heter på svenska. Och det var så galet skoj! Jag brukar alltid säga att jag inte kan rita. Oavsett om det är sant eller inte så tycker jag att rita bokstäver inte riktigt faller under samma kategori, för det känner jag mig inte helt vilsen i. Det är något jag hoppas jag kan utveckla och bli bättre på. För det känns liksom lite mer som att skriva snyggt än att rita. Bonus-skoj är alla udda ord som valdes för att testa olika stilar. Bok, Dnilva, Snus, Fredag, Jordglob och Sparris var några av orden jag använde. Undrar vad det säger om mig.

Några saker jag tar med mig från workshopen

  • Börja enkelt och bygg ut din bokstav efterhand
  • Utgå från en viss stil och öva på den tills den sitter
  • Lär dig genom att inspireras av andra
  • Låt det ta tid, stressa inte

Men något som verkligen inte går att komma ifrån är att det krävs otaliga timmar av övning. Så här måste jag trotsa känslan av att vilja ha ett resultat snabbt, det här får ta tid och det måste göra det. Öva, öva, öva.

Jag var faktiskt så pepp på att fortsätta att jag ägnade hela kvällen åt att öva på mina nya kunskaper. Jag har också börjat att samla inspiration på Pinterest så kolla in mitt Lettering board här om du vill.

Har du provat Lettering, vad tycker du?

♡ Följ mig gärna på Bloglovin’InstagramPinterest & Facebook

0

Kommentera

Jag har gått hennes grundkurs två gånger här i Finland. Det är ju rätt intensiva timmar och massor att ta in, men så roligt! Precis som du är jag bättre på att skriva än att rita så lettering passar mig utmärkt. Nu är jag påväg på fortsättningakurs i oktober och borde nog öva en hel del innan känner jag. 😂

Men vad roligt! Ja, det är verkligen intensiva timmar och hjärnan bubblar nästan över. Men på ett bra sätt. Kul att gå fortsättningskursen också!

Åh vad kul! Jag älskar lettering. Perfekt t ex när man håller på med Bullet journaling. Har alltid tyckt det varit kul att rita bokstäver och ord, det är så avslappnande och meditativt på något sätt. Vad kul med en liten kurs det skulle jag också velat gå. 😍

Jag kan tänka mig att det är ultimat för folk som håller på med Bullet Journaling. Får du chansen tycker jag verkligen du ska gå en kurs!

Åh det här är så kul! Men som alltid så är jag den där som hellre leker själv än kikar på andra till en början, så den där boarden får jag spara tills jag lekt klart och blir frustrerad 😉 Jag hade verkligen behövt en sån där workshop för att få nya ingångar 🙂

Helt rätt att testa själv innan du kikar på andra! Gå en kurs om du får chansen, eller så kan du kolla på nätet. Det finns så mycket bra!

Gud så bra med en kurs! Skulle verkligen älska att gå en för att boosta igång sig. Har medlemskap i Skillshare och där finns ju mycket sånt men lyckas aldrig hitta tid till att sätta mig ned och göra det. Kanske ska kolla nu!

Kurser är superbra för att sätta igång! Jag har också Skillshare och har tänkt så många gånger att kolla på lettering-kurser där. Kanske bara dags för oss att göra det!

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.