2017-09-15

Gör det själv #68

God morgon och glad fredag på er vänner! Idag ska jag på Lettering workshop som Make & Create anordnar. Alltså, är så pepp på det! Det är Fia Lotta Jansson Design som ska lära mig och de andra deltagarna grunderna i lettering. På gymnasiet läste jag faktiskt en kurs i Expo och en del av den kursen handlade om att skriva och texta. Jag minns hur galet kul jag tyckte det var då, jag förstår egentligen inte att jag slutade med det. Men nu känns det som ett perfekt tillfälle att ta tag i det igen.

Den här veckan har jag samlat ihop fyra grejer du kan göra själv som alla har något med skolstarten att göra. Jag har alltid inför varje skolstart från grundskolan till när jag pluggade på universitet varit extra pepp på att ladda upp med nya pennor, block och annat nödvändigt som behövs. För det blir lite roligare att plugga med fina och bra grejer. Så funkar jag i alla fall.

Fyra grejer du kan göra själv

1. Skrivplatta med omslagspapper via The House That Lars Built
Omslagspapper går att använda till massa mer än bara att slå in paket. Gör om en tråkig skrivplatta på ett enkelt sätt.

2. Hängande pappersrulle att skriva på via The Merrythought
Pappersrullar har länge varit ett populärt DIY, med all rätt. Det känns lyxigt att ha en stor yta papper att skriva på. Som ett snyggare stort blädderblock! Det här var både fint och enkelt.

3. Pennor med monogram via Maritza Lisa
Pennor med min egen bokstav vet jag hade varit en hit till mig själv när jag var liten. Och även om just det här DIYet kräver en särskild apparat tycker jag att det också funkar som inspiration över vad du kan göra. Små klistermärken funkar också fint.

4. Blingit penfodral via Handmade Charlotte
Det känns inte så himla svårt att göra ett eget pennfodral när jag tittar på de här instruktionerna. Och extra kul blir det om tyget tillåter något mer at hända. Som när kaninerna får ögon av strass.

Fler grejer du kan göra själv

Se alla   #56 / #57 / #58 / #59 / #60 / #61 / #62 / #63 / #64 / #65 / #66 / #67

♡ Följ mig gärna på Bloglovin’InstagramPinterest & Facebook


TRANSLATION: Here are four projects that inspire me right now. Happy DIY-weekend.
1. Clipboard with wrapping paper via The House That Lars Built
2. DIY Hanging paper roll via The Merrythought
3. Gold monogrammed pens via Maritza Lisa
4. Bedazzled pencil case via Handmade Charlotte

0

Kommentera

Haha jag läste också expo på gymasiet 🙂

Vad kul! Gick du bara Expo då? Jag läste det i 1:an, men sen valde jag Grafisk Kommunikation. Men det var antingen det eller Expo jag var mest sugen på.

Nä vi hade valfria kurser över alla gymnasieskolorna i stan, så man fick välja en kurs varje termin/år man ville läsa som inte hörde till ens riktiga program så att säga. Då läste jag expo 🙂 Men det var kul, vi höll på med lettering och skyltfönster och sånt!

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.