2017-08-07

Söndag i Italien – timme för timme

Måndag och dags för mig i alla fall att ställa om hjärnan till jobbläge. Men bara för det tänkte jag att vi kunde hoppa tillbaka till semestern och kika på hur en söndag i Italien såg ut. Ni var väldigt många som ville få mer dagboksrelaterade inlägg från Italien när jag frågade. Och självklart fixar jag det! Er önskan är min lag och så vidare. Så, här kommer en dag i Villa Gioconda timme för timme.

06.38

Jag är en morgonmänniska och vaknar oftast av mig själv vid 06.30 oavsett vad. Bra ibland, sämre andra gånger. Det första jag gjorde efter att jag vaknade var att gå ut på balkongen i sovrummet och blicka ut över vidderna. Vilken lyx ändå att få bo såhär i två veckor.

 

07.45

Jag, Philip, Idamarie, Fredrik och Stefan tog en springtur bland bergen. Det gäller att passa på innan det blir för varmt. Och det blir det snabbt kan jag lova. En knapp timme senare var vi tillbaka hemma röda, svettiga och redo för frukost. Men först en dusch i uteduschen och ett dopp i poolen.

 

Villa Gioconda Agropoli - Dnilva

08.55

Frukost! Jag bakade bröd varannan dag (nästan) så vi alltid skulle ha färska baguetter till frukost. Frukt, yoghurt och ägg. Och såklart semesternutellan, alltid! Jag använder förresten det här receptet till baguetten.

 

Agropoli

10.46

Efter frukosten åkte delar av gänget in till Agropoli. Fredrik, Idamarie och Calle hade inte sett stan än och vi behövde köpa lite till maten. Hej från det här peppiga gänget!

 

10.49

Vi gick till marknaden och samma söta tant som vi handlat grönsakere och frukt av den senaste veckan. Vilken dröm att få gå såhär och plocka varje dag.

 

Gelato Bar Anna Agropoli

11.10

Dags för dagens gelato!

 

11.26

Med gelaton i magen gick vi upp mot gamla stan i Agropoli och tittade på standen och båtarna nedanför.

 

Villa Gioconda Agropoli - Dnilva

12.38

Hemma igen och hög tid att svalka oss i poolen.

 

Villa Gioconda Agropoli - Dnilva

13.41

Dagens första (men inte sista) parti Chicago. Det tycker jag verkligen är sommar och semester, att spela Chicago med Philip.

 

Villa Gioconda Agropoli - Dnilva

14.09

LUNCH! Vi gjorde bruschetta. Skulle kunna äta det jämt alltså. Allra helst i Italien på solmogna tomater. Mums! Här kan du förresten se hur jag gör min bruschetta.

 

Villa Gioconda Agropoli - Dnilva

15.22

Sen la jag mig vid poolen och läste lite i min bok Helvetet inifrån: Femton år i Sveriges största brottsorganisation en dokumentär roman som handlar om Hells Angels. Sjukt intressant på många sätt.

 

Villa Gioconda Agropoli - Dnilva

16.40

Fortfarande vid poolen. Här bollade vi, gjorde tricks och konster i vattnet och filmade svinmånga boomerangs, men det får symboliseras av vatten och ben.

 

Villa Gioconda Agropoli - Dnilva

17.19

En liten öl och ett nytt parti Chicago. Livet är inte så komplicerat vissa dagar ändå.

 

18.13

Lite spontant bestämde vi oss för att ha vinprovning. Stefan och Johannes hade hittat två spännande viner när de var i Neapel innan vi åkte till huset och så hade vi ett från San Salvatore, vingården vi var på några dagar tidigare. När vi kör vinprovning brukar vi alltid linda in vinflaskorna i folie så att vi inte ska se vilken flaska som är vilken. Sen häller vi upp i olika glas och smakar av. Stefan hade fixat papper där vi kunde skriva ner doft, smak och betyg. Sen fick vi gissa ålder och druva.

 

Villa Gioconda Agropoli - Dnilva

19.07

Slut på vinprovningen och en liten paus innan vi skulle äta kvällsmat. Att få sitta här på verandan och titta ut över havet alltså. Tack livet!

 

Villa Gioconda Agropoli - Dnilva

19.31

Dags för mat. Vi körde långkok den dagen och åt klassisk italiensk söndagsmiddag för området vi var i. Först en pasta som sig bör.

 

Villa Gioconda Agropoli - Dnilva

20.05

Sista piffet på salladen innan andra rätten severades. Vi åt och njöt länge av maten. Så planerade vi morgondagens utflykt. Vi ville köra och se Amalfikusten. Men mer om det en annan dag.

Det blev ett långt inlägg, men dagarna i Italien var långa. Det gäller att maximera.

Mer från Italien

♡ Följ mig gärna på Bloglovin’InstagramPinterest & Facebook

0

Kommentera

Jag bara njuter av dessa inlägg <3

alltså fy tusan vad mysigt. jag saknar minsann italien.

ÄTER typ dessa bilder med ögonen. så sjukt fint och europa ändå alltså.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.