2017-07-03

Några snabba från korkresan i Portugal

Wow vilken resa vi hade i Portugal! Två nätter och tre dagar borta med ett späckat schema från tidig morgon till sen kväll. Jag har sett och lärt mig så otroligt mycket om kork. Mer om det lite senare när jag har smält alla intryck och samlat mina tankar. Nu ville jag bara visa några snabba glimtar från det vi har gjort.

 

Nyskördad korkek Nyskördad korkek

Vi åkte ut till en/ett Montado. Det är alltså skogen där korkekarna växer. Tanken var att vi skulle få se dem skörda själva korken, men tyvärr så regnade det just den dagen vi var där vilket gjorde att de inte kunna skörda korken när vi var där. MEN vi fick ändå se det mesta.

 

Vi åkte till en korkfabrik och såg meter efter meter av kork som låg tjusigt uppradat för torkning, kokning och sortering.

 

Lissabon - Dnilva

Som sagt hade vi ett otroligt späckat schema så vi hann tyvärr inte se så mycket av Portugal. Det vi hann med första dagen var att se Lissabon som hastigast när vi åt middag. Tur att vi timeade solnedgången i alla fall.

 

Vi besökte flera fabriker som behandlade kork på olika sätt. På den första bilden är det en enorm hög med resterna från vinkorkstillverkningen. Och på den andra bilden är det flera meter höga runda korkbalar som sedan blir till kork på rulle. Kolla bara så liten lastpallen ser ut. Den är en normalstor men ser så mini ut.

 

Korkgolv

Det här korkgolvet tyckte jag var superfint! Och nu känner jag att jag är sugen på att byta golv i hallen. Jag tänker att ett korkgolv skulle vara utmärkt där.

 

Helena Lyth på korkresa

Med mig på resan hade jag fina Helena Lyth. Alltså vad vi har skrattat och haft kul! Känner mig otroligt lyckligt lottad som har fått chansen att göra detta. Tack för det och tack för ett fint sällskap.

♡ Följ mig gärna på Bloglovin’InstagramPinterest & Facebook

0

Kommentera

ALLTSÅ BILDEN PÅ DIG I SOLNEDGÅNGEN? WOW!

Åh, vad spännande med korkresa 😀

Ja, det var det verkligen! Och mer från resan kommer så småningom. Jag lärde mig otroligt mycket!

nu vill jag också åka på korkresa! =) Jag träffade Helena på ett event och alltså major girlcrush!!

Ja, visst är Helena fantastisk! Så kul att jag fick ha med mig henne på resan!

Vilken otroligt fin resa ni verkar ha haft. Och vilket radarpar dessutom! 😀

Ja,resan var superfin! Intensiv, men så bra! Mer från den kommer om ett tag!

Britt Henriksson Stenfeldt

Hej och tack för intressant läsning. Är nyfiken på vad fabrikerna ni besökte heter och vart i Portugal de ligger.
Var det någon fabriks som tillverkade yogamattor och yogaklossar?
Hälsn
Britt

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.