2017-07-04

DIY: Enkel spaljé till pallkragen

DIY Enkel spaljé | Dnilva

Hela våren har jag tänkt att jag behöver någon slags spaljé till min pallkrage för att stödja sockerärterna. Naturligt vore såklart att göra en egen, men jag har känt att jag inte alls har tid med det. Jag har haft andra saker som ligger högre på min prioriteringslista. Dessutom tänker jag att det är så lätt att köpa i vilken butik som helst. Men tydligen var det inte alls det. Inte där jag har kollat i alla fall och de har alla varit för breda, för smala eller för höga.

Så strax innan (en halvtimme ungefär) jag upptäckte att min pallkrage blivit länsad av rådjuren fick jag för mig att bara fixa ihop en snabb variant med hjälp av bambupinnar som jag hade hemma och lite snöre. Egentligen skulle jag packa, maila och bokföra, men jag fick sån otroooolig feeling att det bara var tvunget att vänta till senare. Jag hade faktiskt ingen aning om vad min plan var, men jag gjorde lite på måfå och det blev himla bra. Även om det är ganska så självförklarande kommer här en liten beskrivning.

Enkelt spaljé av bambupinnar och snöre

Svårighetsgrad:
▲△△△△

Tidsåtgång:
▲△△△△

Du behöver:

  • 3 st bambupinnar
  • Snöre
  • Sax

 

DIY Enkel spaljé | Dnilva

Gör såhär:

Lägg upp dina tre pinnar med lika långt avstånd mellan varandra. Fäst snöret i toppen eller botten av en av de yttre bambupinnarna. Snurra runt, knyt och skapa en klätterställning till dina växter. Det behöver inte ens bli ett särskilt mönster utan tanken är bara att det ska finnas snöre nog för det som ska kunna klättra att klättra på. Kom ihåg att lämna kvar lite extra pinne på botten så du kan sticka ner den i jorden.

 

DIY Enkel spaljé | Dnilva

Ja, nu hade drömmen varit att mina sockerärter inte hade varit avbitna utan att de hade varit höga och kunnat slingra sig här. Men jag hoppas att de växer på sig och klättrat upp för spaljén under tiden jag är på semester. Håll tummarna för det!

 

DIY Enkel spaljé | Dnilva

♡ Följ mig gärna på Bloglovin’InstagramPinterest & Facebook

1

Kommentera

Haha igenkänning på det där ostoppbara flowet som kommer mitt i en diger att-göra-lista. Fint blev det i alla fall och jag hoppas ärterna tar sig på nytt!

Haha, eller hur. ”Jag bara måååååste göra detta exakt NU!”

Så fint och åh vad jag gillar att du sätter din tydliga prägel på dina DIY. <3

Tack! Och vad kul att du kan se mig i det här DIYet, det kan knappt jag göra. Men fint att det känns som mig 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.