2017-06-28

Mot Portugal för att lära mig allt om kork

Detta inlägg presenteras i samarbete med APCOR 

Nu ska ni få veta något roligt! Idag reser jag till Portugal tillsammans med APCOR som är den internationella branschorganisationen för kork. Som resesällskap har jag Helena Lyth! Så kul! Vi ska få se och lära oss allt om kork! (och jag kommer dra 3627 olika mer eller mindre korkade ordvitsar, hehe, sorry, not sorry.) Men i alla fall, visste ni att kork är ett 100% miljövänligt material? Jag hade ingen aning! Det bidrar även till den bioloiska mångfalden och har dessutom antibakteriella egenskaper? Det är bara några av fördelarna med kork som jag snappat upp hittills. Bra ju!

Under två intensiva dagar så kommer vi resa runt i Portugal och få se och lära oss massa om just kork. Vi ska få kolla in Montados som är de stora skogarna med korkekar. Där ska vi se när de skördar korken bland annat. Se hur produktionen går till och lära oss allt om det hållbara och mångsidiga materialet kork. Jag är helt ärligt lite blown away så här innan resan. Jag hoppas och tror att min kärlek till kork kommer att växa sig starkare efter detta.

Ni som hängt med här ett tag minns kanske mina pallar i kork jag gjorde för några år sedan. De har hållt så himla bra och används än idag. Här kan du se hur jag gjorde dem. DIY Pall med kork – IKEA hack.

Korkpall DIY | Dnilva

Och det var nog här någonstans tillsammans med att vi klädde in hela väggar på jobbet i kork för att ha som anslagstavla och för att det är fint som min kärlek till materialet föddes. Jag har samlat på mig lite inspiration med andra grejer som en kan göra med kork. För det är sjukt vilket häftigt och ändå mångsidigt material det är.

Inspiration: Saker du kan göra med kork

 1. DIY rund bordslampa av Atilio
 2. Korkbänk från Ubikubi
 3. Korkbeklädda väggar
 4. Ilse Crawford för IKEA
 5. DIY Korkklocka av it’s pretty nice
 6. Hängande kruka med läderrem av Melanie Abrantes
 7. Korkträd av Daniel Michalik
 8. Barstolar i kork
 9. Korkstol
 10. Pennställ i kork
 11. Songs – Hörlurar i kork

Visst finns det så mycket fint! Jag hoppas att jag kan maxa hjärnan med inspiration och kunskap om kork. Hoppas ni vill följa med på resan. Min plan är att uppdatera lite via Instagram Stories. Så följ mig på @Dnilva vettja för att inte missa något!

Detta inlägg presenterades i samarbete med APCOR 

0

Kommentera

Nämen dra mig baklänges vilken häftig grej! Jag vill höra ALLT!

Visst är det! Så pepp! Lovar att lära dig allt jag kan ☺️

Så spännande!! jag la själv upp ett diy med kork senast igår, det är så enkelt och fint! Ha en fantastisk resa!

Ja! Jag såg det. Så fint!

Fy vad kul! Hoppas att det blir en magisk resa!

Tack! Ja så roligt!

Så rolig grej! Kork är ju ett så vackert material!

Ja men verkligen en superkul grej! Kork är ett fantastiskt material och jag var hooked redan innan, men är nu såld! 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.