2017-06-07

Långhelgen genom min telefon

I fredags morse hoppade Philip och jag in i bilen, plockade upp Philips moster i Liljeholmen och styrde kosan mot västkusten, Halmstad och Påarp. Vi var redo för en liten minisemester! Vi susade genom ett somrigt sverige och rapsfälten var sådär fantastiska som de bara kan vara i Sverige under sommaren. Jag älskar det!

 

Nere i Påarp har Philips familj en stuga och jag älskar verkligen att komma dit. Havet är nära och det är lugnt. Vi alla, jag, Philip, Philips föräldrar och moster tog den obligatoriska promenaden i området och ner på stranden. Det var mulet och regnet låg liksom i luften, men det är så fint ändå.

 

Påarp – Halmstad Färgglad frukost

Vi grillade, läste bok, fikade, inspekterade trädgården och umgicks. Nästa morgon, lördagen alltså, åt jag en maxad färgglad frukost och gjorde mig redo för dagen. Nu skulle vi nämligen vidare till Falkenberg och gå på 30 årsfest! Mickis hade fyllt år och bjöd ner ett stort gäng hem till dem för fest.

 

Vädergudarna var med oss och det blev en fin härlig sommarfest i trädgården. Alla gäster blev uppdelade i lag och det var 7-kamp! Jag var med i gröna laget och efter en tuff fight med grenar så som musik-quiz, göra godaste vattenmelon-drinken, spela in en musikvideo, bygg en mänsklig pyramid från maffig utsiktsplats, frågesport om Mickis, välta ner PET-flaskor med en lök i en strumpbyxa på huvudet med flera så vann vi! Heja bästa laget! En kanonfin och rolig fest!

Efter frukosten nästa morgon vinkade Philip och jag hejdå och körde tillbaka till Påarp igen för lite mer häng i stugan. Vi har nån slags förbannelse eller något vilande över oss att det ALLTID regnar när vi åker ner till stugan, det gjorde det även denna gången. Och alla var jublande glada då det inte hade kommit en droppe regn på flera månader. Varsågoda! Någon mer som vill ha regn levererat?

 

Stanna – Flora Wiström

Jag åt fruktigt mellanmål med vaniljkvarg, keso toppat med frukt och bär och läste vidare i Stanna som Flora har skrivit. Känns som att var och varannan person som bloggar läser den här boken. Och jag fattar det. Klart en vill supporta en fellow blogger liksom!

 

Påarp – Halmstad

Framåt solnedgången spanade jag ner mot havet och tyckte mig se att det skulle bli en helt ok solnedgång. Så jag och Philip sprang ner och njöt.

Morgonen efter var det dags att vända hemåt och köra norrut igen. Vi hann med två stopp på vägen och fikade/åt lunch med Philips bror + fru i Smålandsstenar och ett stopp för att kolla in hur det går för Philips syster med familj med husbygget i Värnamo.

 

Sommarstuga

Efter de två snabba stoppen och en lite för stressig tidplan så var vi framme utanför Norrköping i Kristin och Marcos nya sommarstuga! Sjukt mysigt! Där sov vi en natt innan vi åkte hem till Stockholm igen. Jag grejade i ordning på balkongen, kollade till pallkragarna och tog en springtur runt Vinterviken.

Bra långhelg skulle jag säga! Vad hittade ni på?

♡ Följ mig gärna på Bloglovin’, Instagram, Pinterest & Facebook

0

Kommentera

det ser verkligen ut som en bra långhelg! jag var på öland hela långhelgen. lapade sol i trädgården, åt god mat och hade inga måsten, men framförallt – träffade bebis Mira! johans systerdotter som i fredags blev prick en vecka gammal. så himla fin långhelg ändå!

Vilken fantastiskt härlig helg! Bebisgos toppar ju allt!

DIGESTIVE OCH BRIE???? sverige-hemma-flashbacks jag fick nu då.

Haha ja! Sjukt gott ju!

Åh vilken sommarhelg! Mysigt! Även om jag skulle önska värme och sol nu så är det ändå så bra att det kommer regn med tanke på vattenbristen.

Det bästa vore ju regn på natten och sol och sommarvärme på dagen. Det kan vi väl beställa? ☺️

Martin

I Påarp hade jag sju absolut underbara år. På samma gata som er stuga (eller hus) ligger, men längre ner. Satt på staketet och drack te klockan ett, två på natten efter studentpuben. Tittade ut över bukten mot Halmstad, Grötvik, Tyludden …
(varför inte ett tankesträck -, eller två –)
Lyckliga gatan …

Och jag såg också ett UFO ovanför horisonten, -eller nej, det var ju Grenåfärjan. Horisonten var längre ut än vad den först såg ut att vara. Alperna är även de vackra och inte minst imponerande, men de ser väldigt ofta likadana ut, -havet skiftar och är underbart fyra årstider om året.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.