2017-06-22

DIY Blomkrans av strumpbyxor

DIY Stocking Flower Crown | Dnilva

En blomkrans i håret är något som jag förknippar med midsommar. Visst är det fint med en krans av blandade ängsblommor och sånt en kan hitta i skogen, men det är inte alltid en äng eller skog finns nära till hands. Då tycker jag att det går fint att göra en krans av något annat. I år består min blomkrans av strumpbyxor. Det låter kanske inte klokt, men att göra blommor av strumpbyxor tycker jag är en genial idé! Perfekt att återanvända när det gått en maska eller två. Och strumpbyxor finns faktiskt i alla möjliga färger.

Det var i julas när jag hälsade på mormor och morfar på Island som jag fick med mig en låda med material som mormor hade sparat. I den lådan fanns allt hon använde för att göra blommor av gamla strumpbyxor. Så visade hon mig hur hon gjorde och nu äntligen har jag tagit mig tiden att göra mina egna blommor. Och istället för att bara göra blommor att ha som prydnad, vilket inte helt är min stil så ville jag göra något mer användbart av dem. En blomkrans nu till midsommar helt enkelt!

 

DIY Stocking Flower Crown | Dnilva

DIY Blomkrans av strumpbyxor

Svårighetsgrad:
▲▲▲△△

Tidsåtgång:
▲▲▲▲△

Du behöver:

 • Metalltråd
 • Strumpbyxor i olika färger
 • Sytråd
 • Floratejp
 • Blompistiller
 • Tång
 • Sax
 • Bra att ha: Rund burk/förpackning av något slag, jag använde ett nagellack.

 

Den här gången testade jag att filma en videotutorial istället för att fota steg för steg. Vad tycker ni om det?

 

Några saker att tänka på

Principen är ganska så enkelt, det som tar tid är att göra många blommor som fyller en hel krans. Jag försökte variera storleken på blommorna genom att ha olika grejer jag snurrade metalltråden runt. Sen är det bara att variera antal blomblad, färger och storlekar på varje blomma. Jag tycker det är fint att blanda in lite gröna blad i själva kronan också. När du har tillräkligt många blommor, gör en krans av dem eller fäst på ett diadem med floratejp.

Och istället för att bara ha håret rakt och hängandes som jag alltid brukar ha så ville jag testa att göra håret lite stökigare med lockar. Till hjälp tog jag min gamla plattång som legat i en låda oanvänd i flera år och en tutorial från Björn Axén där de visar hur du ska locka håret med en plattång. (Missa för övrigt inte deras How to get the look videos, där kan ni se mig med rosa 30-tals lockar bland annat.)

 1. Preppa håret med värmeskydd. (Jag använder detta.)
 2. Preppa hårslingan du ska locka med hårspray för extra stadga. (Jag använder detta.)
 3. Gör lockar med plattången genom att sätta in plattången diagonalt, vrid ett varv och dra sedan snett ut, nedåt med jämn hastighet på varje slinga.
 4. Spraya. Låt lockarna vila, svalna och rufsa sedan till dem lite lätt med fingrarna.

 

DIY Stocking Flower Crown | Dnilva

Det var ändå hyfsat enkelt att locka håret med plattång på mitt något kortare hår även om det tog en stund att få in rätta knycket och hur jag skulle vrida plattången. Jag blev lite överaskad över att jag ändå fick till en fin frisyr.

Det som är extra bra är att jag faktiskt har en till chans på mig att få till håret, för såhär kommer jag nog se ut imorgon på midsommar. Håll tummarna för bra väder! En liten tröst är att min blomkrans kommer se pigg ut hela dagen och kvällen varesig uppehåll eller regn.

DIY Stocking Flower Crown | Dnilva

LÄS MER PÅ TEMA MIDSOMMAR:
Gör en enkel girlang till midsommar
14 roliga lekar till midsommar
Blomkrans av gamla ljusmanchetter

♡ Följ mig gärna på Bloglovin’, Instagram, Pinterest & Facebook

1

Kommentera

SÅ FINT!!!!!

Tack snälla! ?

Men åh vad fint!

Tack, tack! ??

Megafint!! <3

Tack! 🙂

Men alltså HUR fantastiska bilder dessutom?? Den första är världsklass! Så fin du är och grym!

Tusen, tusen tack! Blir så glad av att hörs det. 🙂

Så himmmmmla underbart!

Tack snälla! 🙂

HELT fenomenalt bra Anna María!!! Så jäkla fin blomsterkrans. Orkar inte ens hur fint!!!!
Du är så himla vacker och jag ska också testa att göra såna lockar när håret växt ut lite. Så fint!

Tusen tack Wilda 🙂

Men så himla fint!!

Tack snälla!

Åh så vacker!! <3

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.