2017-06-21

14 roliga lekar till midsommar

Roliga midsommarlekar

Något av det roligaste med midsommar tycker jag är alla lekar en kan leka. Jag är en tävlingsmänniska av rang och tycker att lek är på blodigt allvar så fort jag hör ordet tävlig och jag blir indelad i lag. Jag går all in och offrar allt! Jag kan bli glad när det går bra för mig och mitt lag, men tycker att reta dem som det går mindre bra för är oschysst. Pepp och positivt kommer alltid först! Det finns massa roliga och relativt enkla lekar en kan förbereda till midsommar. Här har jag samlat ihop ett gäng jag tycker är roliga som jag har lekt genom åren. Har du tips på andra roliga lekar, kommentera gärna och tipsa vidare!

14 midsommarlekar

Midsommarlekar - Ballongen

☼ Blåsa ballong tills den spricker

Ge alla tävlande en varsin ballong. Blås upp tills den spricker. Extra kul blir det med stora ballonger.

☼ Hakboll

Alla i laget ska runda en kon med en tennisboll fastklämd under hakan (händerna på ryggen!). Lämna sen över till nästa person utan att använda händerna. Först klar vinner.

Midsommarlekar - Tugga brio

☼ Käkkramp – Tugga Brio

Alla tävlande ska äta en påse Brio. Först klar gapar och visar en tom mun. Det här görs med fördel tillsammans med hela laget. Är ni många, ät fler godisar. Varning för kramp i käken!

☼ Sockermunken

Ät en sockrad munk utan att slicka dig om munnen. Först klar utan att ha slickat sig om munnen vinner.

Midsommarlekar - Ballongjakten

☼ Ballongjakten

Alla tävlande får två ballonger att knyta fast runt foten. Sen ska du försöka spränga ballongerna på din motståndares fötter genom att springa runt och jaga varandra. Stojigt men roligt!

Midsommarlekar - konan

☼ Struten

Alla ska dribbla en tennisboll runt en kon med en strut eller kon för ansiktet. Först klar vinner.

☼ Bananen runt midjan

Knyt en banan/gurka i ett snöre (eller lägg dem i en strumpbyxa) runt midjan. Sen gäller det att förflytta en tennisboll fram och tillbaka runt en kon endast med hjälp av att svinga bananen/gurkan. Lämna över till nästa person i laget. Första laget där alla har hunnit klart vinner.

Midsommarlekar - Flytta godis

☼ Långa sugröret

Med hjälp av ett jättelångt sugrör ska alla deltagarna lyfta upp 5 st valfria platta godisar (till exempel Brio) ur en hög mugg. Första person som har alla godisar utanför muggen vinner.

☼ Stafett med potatis på sked

En person i varje lag får en potatis på en sked. Sen gäller det att springa och runda en kon innan du lämnar över skeden med potatisen till nästa person. Tappar du potatisen får du börja om. När alla i laget hunnit runt och tillbaka är tävlingen slut.

Midsommarlekar - Gissa låten

☼ Gissa låten

Sätt på lurar på den tävlande och låt hen humma fram låten med stängd mun. De andra i laget ska gissa vilken det är. Förbjudet att säga ord eller sjunga med. Tänk också på att ha lurar där musiken inte läcker ut.

☼ Pingisbollen

Placera fyra flaskor med en pingisboll på toppen av varje flaska. Framför flaskorna ställer du fyra glas med vatten i med olika avstånd till flaskorna. Sen ska de tävlande på kortast tid blåsa ner pingisbollarna i respektive vattenglas.

☼ Vissla med kex

Den som snabbast äter upp ett Mariekex och visslar vinner.

Midsommarlekar - stå upp

☼ Stå upp

Två personer från laget sätter sig rygg mot rygg med fötterna rakt ut och krokar ihop armarna. På startsignalen ska lagen utan hjälp av händerna resa sig upp så snabbt som möjligt. Laget som först står upp har vunnit.

Kubb

☼ Kubb

En riktig klassiker som alltid går hem på midsommar är såklart kubb!

Vad brukar du leka på midsommar?

MER PÅ TEMA MIDSOMMAR: Gör en enkel girlang att dekorera med

♡ Följ mig gärna på Bloglovin’, Instagram, Pinterest & Facebook

2

Kommentera

Kubb är min favorit. Jag fattar inte den där banan runt midjangrejern… Var kommer tennisbollen in i bilden? Ska man förflytta tennisbollen med hjälp av bananen eller ska bananen bara dingla där och se fånig ut..?

Ja, kubb är alltid skoj! Inser nu att jag var lite otydlig i förklaringen. Har uppdaterat och hoppas det är tydligare nu. Men du ska alltså putta tennisbollen framåt med endast hjälp av bananen/gurkan. Så genom att med höfterna svinga bananen fram och tillbaka skjuter du bollen framåt. Hoppas det är lite tydligare nu.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.