2017-05-09

Till skogs för att plocka det gröna guldet – Ramslök

Att åka ut och plocka Ramslök har nu blivit en tradition för oss kan en säga. För andra året i rad åkte jag ut i skogen tillsammans med Philip och Stefan. Den här gången var även Stefans syster Lena med i vår jakt på det gröna guldet. Det är något extra härligt med att tidigt på morgonen åka iväg för att gå ut i skogen på jakt efter något ätbart.

 

Ramslök | Dnilva Ramslök | Dnilva

Förra året åkte vi också på en utflykt i skogen för att plocka Ramslök. Då hade vi ingen aning om var vi kunde hitta den utan hade enbart läst oss till att Ramslöken trivs i skuggiga, blöta lövskogar och kan hittas i hela södra Sverige – bitvis ända till Uppland. Inte mycket att gå på med andra ord. Men efter en del letande så hittade vi tillslut en plats full med ramslök. Så det var dit vi begav oss även i år.

 

Ramslök | Dnilva Ramslök | Dnilva

När vi kom fram till vårt mål märktes det tydligt att våren det här året har varit betydligt kallare och grönskan låg några veckor efter jämfört med förra året. Träden var fortfarande kala och gråa. Och Ramslöken var betydligt mindre än förra året. Men. Nog fanns det gott om Ramslök ändå. Vi plockade på oss det vi behövde och åkte tillbaka in mot stan med vitlöksdoften som ett täcke i bilen.

 

Ramslök | Dnilva

Nu ska här lagas goda rätter med ramslök. Förra året provade vi på att göra örtsalt, äggröra och en pasta. Recept på det kan du hitta här: 3 enkla och goda recept med ramslök.

♡ Följ mig gärna på Bloglovin’, Instagram & Facebook

0

Kommentera

Men asså kan du snälla taaa miiiig meeed nästa år!!! <//3 Vill så gärna göra detta pga har aldrig smakat ramslök men tycker det verkar så fantastiskt!

Men ja! Det kan jag göra. Påminn mig också!

åh, måste ge mig ut och plocka ramslök! häromveckan var jag ute och plockade nässlor till nässelsoppa, tänker att det vore minst lika trevligt att plocka och laga något på ramslök sen.

Ja, men gör det. Det är så himla gott. Jag blev supersugen på att plocka nässlor när jag såg att du var ute 🙂

Åh så himla mysigt! Vill så gärna plocka ramslök men känns så svårt att hitta!

Ja, det är riktigt mysigt. Jag kollade faktiskt på nätet efter var det växer. Lanstinget hade ganska mycket information faktiskt så läs på om skogarna i din närhet så kan du kanske hitta ramslök du med.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.