2017-05-16

Längtan efter varma sommarkvällar och en grönskande balkong

Balkongodling

Här om dagen började jag bläddra i ett gammalt lightroombibliotek och kom då över den här ultrasomriga bilden från vår balkong förra sommaren. Det känns nästan ofattbart att vi har detta framför oss. Och ännu mer ofattbart att mina små stackars tomater ska kunna växa sig stora som de där ovan. Det har varit sjukt segt i växthuset i år, men idag ska jag äntligen plantera om dem till större krukor. Det är säkert det som fått dem att stanna i växten.

Snart är det dessutom dags att få ordning ute på balkongen och börja vänja mina tomater, gurkan och chilin vid att vara ute. Är verkligen så peppad på att få göra ordning på vår lilla balkong. Det är inte stort, men det blir ändå som ett litet extrarum där ute på sommaren.

Något mer jag har gjort är att jag har satt upp vår pallkrage nere på gården. Det är en liten rackare på generösa 80×120 cm. Hittills har jag tänkt att vi ska ha morötter och schalottenlök. Morätter för det har jag frön hema och schalottenlöken för att vi sådde det för några månader sedan. Men mer har jag inte planerat, än. Jag är lite sugen på sockerärtor och tänker att det bästa vore om jag kunde samså lite grejer, men jag har ärligt talat inte så stor koll.

Odlar du grönsaker, vad måste jag ha eller vad tycker du är gott? Hjälp mig gärna.

♡ Följ mig gärna på Bloglovin’, Instagram & Facebook

0

Kommentera

ÅH vilken BILD! Jag sitter precis och redigerar foton från min majbalkong, och huttrar för att det känns som att det fortfarande är tidiga mars här. Så deppigt. Har nästan gett upp hoppet om sommaren och det var så fint att få en dos av detta då!

Så nyfiken på pallkragen, hoppas du ämnar avlägga odlingsrapporter! Vill du har frön på märgärt kan du få av mig, jag har mer än jag får plats med 🙂

Åh, så deppigt men jag såg på SMHI att det skulle vara svinvarmt i helgen så det känns PEPP! Tro mig, det kommer en sommar i år också, vi måste bara hålla ut!

Absolut, lovar att rapportera från pallkragen också. Åh, tack! Ska prata ihop mig med Philip om vad vi vill odla där.

Vilken lyx att ha en balkong! Det saknar jag verkligen med min lägenhet. Men som tröst bor jag på sjunde våningen med enorma fönster som vetter mot solen hela dagen så hela lägenheten blir tyvärr som ett växthus hela sommarhalvåret. Så våra tomater och chilisar växer så det knakar.

Ja, det är verkligen en lyx med balkong och skulle inte kunna tänka mig en lägenhet utan. Farligt att vänja sig vid det dock. Kul att ändå kunna ha tomat och chili utan balkong 🙂 Men kan tänka mig att det kan bli väldigt varmt. Bodde i en liten lägenhet med ett fönster rätt i söder för flera år sedan. Det var varmt som bara den.

Otroligt vilken somrig bild! Och det känns ju som att det redan är här nu. Mina växter har äntligen fått börja flytta ut om dagarna och jag blir alldeles tårögd av hur de lever upp av det!

Men verkligen! Och jag kan bara hålla med att växterna lever upp när de får flytta ut. Galet vad det gör skillnad alltså!

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.