2017-05-26

Gör det själv #56

Hej mitt i långhelgen! Hoppas att ni har en skön ledighet om ni är lediga. Jag hade knappt koll på att det var röd dag igår, en nackdel med att vara egen faktiskt. Aldrig helt ledig. Men inte gör det mig något just nu. Jag hoppas kunna njuta av lite lugn och ro i helgen, eller i alla fall lite ledighet imorgon, lördag. För på söndag håller jag i en workshop i hur du gör min drömfångare. Det ska bli så kul! Fick en maxad leverans med material från Panduro så nu är jag redo. I övrigt hoppas jag hinna greja lite på balkongen, men vi får se vad jag hinner med.

Här kommer fyra helt olika projekt som inspirerar mig just nu.

Fyra grejer du kan göra själv i helgen

1. Anteckningsblock – Terazzo via Enthralling Gumption
Vad tycker ni om terazzo-trenden? Jag älskar den! Blir faktiskt lite nostalgisk och tänker på gamla källargolv och tvättstugor. Men nu har de här spräckliga stenplattorna (och mönstret för den delen) fått ta plats i finrummet. Kul tycker jag. Dessutom är det enkelt att göra en egen variant genom att slumpmässigt måla i olika färger på en enfärgad yta. Fint som anteckningsblock till exempel.

2. Strandväska av rep via We are scout
Rep är ett spännande material en kan jobba med och det går att göra massa saker med det. Mattor, bord, sittpuffar, krukor och som här, en väska. De här var riktigt fina och skulle passa utmärkt som en strandväska i sommar. Det enda minuset med rep i mitt tycke är att det är rätt dyrt att köpa mycket.

3. Spegel med färgdetaljer via Paper & Stitch
Genom att inreda ett rum med speglar gör det att rummet genast får lite mer rymd och en känsla av att vara större. En fin grej är att sätta en spegel i en tavelvägg till exempel. Och då kan det vara extra fint att ha en spegel med olika färgblock som i det här DIYet. Nästa gång jag går på loppis ska jag hålla utkik efter en spegel att måla på.

4. Geometriska örhängen i guld via A Beautiful Mess
Jag är en sån person som antingen inte har smycken alls eller så kör jag all in och vill att de ska vara riktiga statement-smycken som syns och tar plats. De här var riktigt fina och går att variera beroende på vad för material du har. Kan även tänka mig att de skulle vara fina i en färg. Eller olika färger på delarna för den delen.

 

Fler grejer du kan göra själv
Se alla  #45 /#46 / #47 / #48 / #49 / #50 / #51 / #52 / #53 / #54 / #55

♡ Följ mig gärna på Bloglovin’, Instagram & Facebook


TRANSLATION: Here are four projects that inspire me right now. Happy DIY-weekend.
1. Terazzo Style Notebooks via Enthralling Gumption
2. Rope Tote via We are scout
3. Color Blocked Mirror via Paper & Stitch
4. Geometric Gold Statement Earring via A Beautiful Mess

0

Kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.