2017-05-17

Fiesta Mexicana – Maxad Mexikofest

Mexican party decoration idea

Visst är oftast de festerna med ett givet tema lite roligare än andra? Det tycker jag i alla fall. Så när jag fick i uppdrag att dekorera och projektleda en Mexikofest gick jag självklart all in. Uppdraget var att dekorera den vanliga kontorslokalen i maxad mexikokänsla. Vi valde att fokusera mest på det färgglada, blommiga och kaktusfyllda Mexiko hellre än en svensk tex-mex fest med tacos, sombrero och den biten. Helt rätt i mitt tycke.

För mig var det en hel del planering inför festen. Allt från att sätta moodboard och en övergripande känsla till att rodda med att hyra bord och stolar och däremellan räkna ut vilken dekoration vi ska ha och hur mycket. Vad kan jag göra själv och vad bör köpas in? Inte helt lätt, men det gick faktiskt alldeles utmärkt skulle jag vilja säga.
Mexican party decoration idea

Jag valde att inspireras en hel del av Mexikanska bröllop och hur det är dekorerat på dem. Där är det mycket som hänger i olika formationer. Dekorerade entréer, bågar och portar. Allt väldigt färgglatt. Stjärnan bland min dekor var helt klart kräpp-papper i tunna remsor som vi hängde överallt. Stor effekt för liten peng. Ett kanonbra material att använda så länge det är inomhus eller inte regnar.

 

I lokalen finns en trappa upp till övervåningen. Runt räcket på den knöt vi längder med kräpp-papper. Totalt använde vi oss av nästan 1,2 km kräpp-papper. Och jag kan faktiskt säga att jag älskar de här smala remsorna av kräpp-papper. Finns ju såååå mycket en kan göra med det.

 

Mexican party decoration idea
Inne i största rummet gjorde vi en stor fet backdrop med kräpp-papper, solfjädrar, pom-poms och girlanger. Framför den fick vår DJ stå.

Själva festen var uppdelad i några olika rum. Dels var det entrén när en kom in. Där var tanken häng och mingel. Här ute hade vi även en uppdukad självserveringsbar med zinkbaljor fulla med is. Så här serverades det öl. I en hylla rullade en TV med Telenovelas och vi maxade med växter, kaktusar och annat grönt.

Ett konferensrum gjordes om till en bar (som självklart var klädd i kräpp-papper) och här serverades det frozen Margarita från slushmaskiner och andra drinkar med mexikanska inslag. Här fanns även en snackbar med papperspåsar fyllda med diverse gottigheter.

I rummet där det i vanliga fall sitter och jobbas på långa stora skrivbord var det en del med två bord med bänkar. Självklart med en mönstrad färgglad duk och kaktusar. En bit in i rummet dansgolv under ljusslingor och ett tak med en klassisk mexikansk pappersdekoration – papel picado. Men den vi hade var i plast, men mist lika effektfull för det.

Nere på gården kom en food truck från La Olita och serverade tacos, burritos och quesadillas. Yum!

Mexican party decoration idea

Jag gjorde några kaktusar av ballonger som ett kul komplement till de andra kaktusarna vi hade (stora i plast och levande). Ballong och kaktus som annars inte passar så bra ihop med tanke på alla vassa taggar som lätt kan göra hål på en ballong. Extra kul därför tänker jag. 

Så hängde vi upp piñatas lite här och var i lokalen. Det är något så himla fint med just piñatas tycker jag. Om jag fick bestämma skulle vi ha en stor rackare hemma, men är lite osäker på om Philip är superpepp på den idén.

 

Mexican party decoration idea

För den nyfikne och den som ska styra en Mexikofest i framtiden kommer här en liten lista på ställen vi köpte och hyrde materialet från.

  • Bord, bänkar, ståbord, plastkaktusar, folkparksslingor och zinkbaljor hyrde vi från RentEvent.
  • Pappersgirlander, papel picad, takdekoration, pom-poms kommer från Yippo
  • Stora solfjädrar, bordsdukar, kaktusar, rislampor kommer från IKEA
  • Kräpp-papper kommer från Av Form (finns även på Make & Create)
  • Ballonger till kaktusarna kommer från Ballongverkstan

 

♡ Följ mig gärna på Bloglovin’, Instagram & Facebook

0

Kommentera

Wow vad fint allt blev! Vilket jobb!

Tack snälla! Ja, det var ett himla jobb, men slit lönar sig 🙂

Heeelt fantastiskt!!!!!

Vilken grej! Känns ju som helt rätt jobb för dig! Alltså festfixare kan du ju helt klart lägga till på ditt CV! <3

Ja, det var ett himla skoj jobb faktiskt! Hoppas på fler fester framöver 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.