2017-05-23

En titt bland tomaterna

Som jag har sagt tidigare går det otroligt segt med min odling i år. Jag brukar alltid vara lite seg med att så frön tidigt på våren så inget nytt där. Men nu har det liksom tagit sån tid innan det kommit igång i mitt växthus. Jag har sett att till exempel Sandra redan har fått tomater. Så långt ifrån min verkligenhet alltså.

Men det är som det är och nu med några dagars värme så har de faktiskt speedat på lite. Att jag dessutom planterade om dem en tredje gång kommer nog göra susen. Trots att de är små och klena kan vi kika på dem.

 

Ta bort hjärtblad på tomat

När jag planterar om mina tomater brukar jag nypa bort hjärtbladen som sitter längst nere på stammen och sen plantera dem riktigt djupt i en ny, större kruka. På så sätt får du en grövre stam på tomaten och den blir stadigare.

 

Plantera om tomat

Här ovanför kan du se skillnaden. Jag sätter ner tomaten så pass långt att jorden nästan når upp till det första paret av karaktärsblad. Alltså de bladen som en tydligt kan se att det är just en tomat.

 

Sen jag tog de här bilderna har tomaterna fått gotta sig ute i solen i nästan 30°C värme. Det gillade dom ska jag säga er! Så nu har de skjutit i höjden och gurkorna har börjat blomma = förhoppningsvis kommer det växa gurkor där. Jag är så taggad på att få plantera ut och fixa iordning på balkongen.

♡ Följ mig gärna på Bloglovin’, Instagram & Facebook

0

Kommentera

tycker det är så himla fint att kunna hänga med i alla era tomatodlingar det här året! jag har nämligen inte kunnat odla något på balkongen själv i år, först och främst på grund av att vi flyttar under sensommaren men också för att vi i över en månad har haft hela lägenheten (inkl. balkongen) inklädd i byggställning och byggnät.. även om dessa plantor inte fått tomater än så är dem ju på god väg!

Fattar att det inte är de bästa förutsättnignarna med odling då. Men kul med flytt! Mindre kul med inklädd lägenhet :/

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.