2017-04-07

Gör det själv #51

Nu när våren är på ingång och påsken bara runt knuten tycker jag det känns som ett fint tillfälle att träffa nära och kära, kanske bjuda in till fester och middagar. Då kan det vara kul att lägga lite extra krut på själva dukningen. Det går självklart att lägga massa krut på det eller bara litegrann. Här har jag samlat fyra tips på grejer du kan göra själv för att fixa en fin festdukning.
Sen vet jag faktiskt om två till riktigt festliga dukningar jag tycker du ska kika närmare på. Nämligen dukningarna Henrick och jag gjorde i finalen av Superskaparna som avgjordes i veckan. Se finalavsnittet här.

Fyra grejer du kan göra själv i helgen

1. Färgglada pappersrosetter med urklippta mönster via Love Decorations
Ett bra trick när du ska göra dukningar att att ha detaljer som kan ligga utspritt på själva bordet och kanske även hänga på en vägg bakom eller i anslutning till bordet. De här pappersrosetterna är riktigt klassiska och fina.

2. Pappersväxter via The House that Lars Built
Jag slutar aldrig imponeras av folk som är skickliga på att göra papperskonst och dekorationer av papper. Faktiskt så använde jag mest papper till min kalasdukning i Superskaparna. Det går att göra så sjukt mycket av papper. Den här djungeldukningen är så fin. Och varför bara nöja sig med att ha den som en dukning? Superfint i olika vaser, glasflaskor med mera hemma.

3. Blommig löpare via Birds Party
Festliga dukningar kan verkligen höja en fest till en annan nivå. Och blommor går alltid hem hos mig. Så varför inte kombinera båda? Den här bordsdekorationen med blommor är riktigt fin. Och självklart funkar det att jobba med både riktiga blommor och plast som de har gjort här.

4. Stänkmålade glastallrikar via A Beautiful Mess
Kan du kombinera porslinet med resten av dukningen är det absolut ett plus. Jag har tidigare stänkmålat porslin. Och det kan en såklart göra på massa olika sätt. Här var det fint att de har målat på genomskinliga glastallrikar. Då kan du anpassa med underlaget och på så sätt få fram olika effekter.

Fler grejer du kan göra själv
#40 / #41 / #42 / #43 / #44 / #45 /#46 / #47 / #48 / #49 / #50 /

♡ Följ mig gärna på Bloglovin’, Instagram & Facebook


TRANSLATION: Here are four projects that inspire me right now. Happy DIY-weekend.
1. Colourful paper decorations via Love Decorations
2. Paper Plant Tablescape via The House that Lars Built
3. Floral Table Runner via Birds Party
4. Gold Splatter Glass Plates via A Beautiful Mess

0

Kommentera

Glad man blir av prick allt i det här inlägget – men pappersbladen var något alldeles extra!!!!!!! Vill minnas att jag också bloggat om pappersblommor från The House that Lars Built??? Hon är sjukt duktig!

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.