2017-03-12

Superskaparna – Färgglad byrå med filtdetaljer

Superskaparna – Färgglad byrå | Anna María

Just nu kretsar mycket här på bloggen om Superskaparna. Ett kreativt tävlingsprogram i skapande som jag är med och tävlar i. Har du inte sett Superskaparna kan du se det på TV4Play. Eller på tisdagar kl 21.00 på Sjuan. I det tredje avsnittet av Superskaparna var den långa fyra-timmars-utmaningen en utmaning där vi deltagare skulle göra om en gammal byrå.

Sex stycken loppisfyndade byråer lottades och delades ut till oss deltagare. Jag fick en brun typsik variant med lådor, smala trälister och snirkliga beslag. Men uppgiften var att göra om den rejält. Temat var färgfest och jag ville verkligen bjuda på färg. Här kan du läsa mer om mina tankar kring tredje avsnittet av Superskaparna. Nu tänkte jag vi kunde kika lite närmare på själva resultatet.

Superskaparna – Färgglad byrå | Anna María

Jag började med att måla hela överdelen av byrån i en grön färg från Panduros Furniture Paint. Jag maskade ut en triangel och lämnade den omålad för att behålla lite av den ursprungliga byrån. Benen målade jag i en grå färg med Panduros Vintage Paint.

 

Superskaparna – Färgglad byrå | Anna María

Sidorna av byrån fyllde jag med filtbitar som jag klippte ut i ett fjällmönster och limmade på båda kortsidorna av byrån. Att använda ett lite oväntat material som komplement gör att byrån får ett helt annat uttryck än om en bara målar med målarfärg.

 

Superskaparna – Färgglad byrå | Anna María

Som en liten överraskning till juryn och alla som vill kika i min byrå fixade jag i ordning inuti lådorna också. Jag målade en låda rosa. I en la jag massa silkespapper (mest för effektens skull, så klart lite opraktiskt om en ska ha typ kläder i lådorna). I de två små lådorna högst upp limmade jag dit kontaktplast i guld och silver. Och i mittenlådan skrev jag ett HEJ i lila glitter.

Som beslag gjorde jag en egen variant med en bit lädersnöre och en träkula. Jag tycker det funkade bra med byrån i sin helhet. Och det är himla enkelt om du själv vill göra nya beslag till en byrå, skåp eller något annat hemma.

På tisdag är det dags igen för nästa omgång utmaningar i Superskaparna. Missa inte det för tusan! Klockan 21.00 på Sjuan eller TV4Play.

0

Kommentera

Gillar verkligen beslagen och den omålade triangeln i mitten, så snyggt! Så kul att se dig i programmet!

Anna María

Tack! Det var verkligen på håret att jag hann få till beslagen i tid. Rafsade ihop dem i så mycket sista sekund. Men gillar lösningen också.

Så himla coolt slutresultat! Jag gillar både färgen och fjällen på sidorna!

Anna María

Tack! Jag blev rätt nöjd med kombinationen faktiskt 🙂

Alltså jag blev så himla inspirerad av det här programmet! Har en fantastisk gammal arkitekthurts som jag älskar men som är en så himla tråkig gul träfärg. Ditt triangelmönster gav verkligen massor av idéer på hur jag skulle kunna göra om den utan att bara måla om den i en annan färg.
Och jag älskar att du skrev hej i lådan <3 Det var så fint och jag fnittrade rätt ut när juryn öppnade!
Heja dig!!!!

Anna María

Åh vad kul att höra! Och det låter som en riktigt fin hurts. Vill gärna se hur du gör det om du gör om den 🙂
Haha, vad fint. Jag blev också glad att de öppnade lådan när jag såg avsnittet. Jag visste inte om de skulle göra det faktiskt, men hoppades på det. Tack 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.