2017-03-02

Overnight oats med kardemumma

Jag ska vara helt ärlig. Jag är dålig på att äta frukost. Jag är uppvuxen med att frukost är dagens viktigaste mål mat och jag vet att jag mår bättre om jag äter något. Men jag prioriterar det inte. Tidigare har det känts stressigt att hinna äta innan jag har åkt till jobbet för jag känner mig inte alls pepp eller sugen på att stoppa i mig mat för tidigt. Jag behöver komma igång med dagen innan hungern och matlusten kommer.

Det som har fungerat bäst är när jag har förberett en frukost kvällen innan som jag enkelt kan plocka med mig till jobbet. Men nu när jag styr över min egen tid på ett helt annat sätt så har jag en förhoppning att jag ska bli bättre på frukostar som jag kan äta hemma.

Overnight oats | Dnilva

Just nu är en favoritfrukost en gröt med kardemumma som får stå över natten. Jag brukar röra ihop flera portioner så att jag har för hela veckan.

Over night oats med kardemumma, vanilj och kokosmjölk

– 1 burk (400ml) kokosmjölk (jag använder mig av Aroy-D’s kokosmjöljk)
– 2 dl havregryn
– Kardemumma
– Vaniljpulver
– Någon form av naturell kvarg eller yoghurt

Gör så här

På kvällen innan du vill äta blandar du ihop kokosmjölken och havregrynen. Rör runt och låt stå över natten. På morgonen blanda i kardemumma och vaniljpulver efter behag. Jag går verkligen bara på känsla. Ha sedan i kvarg eller yoghurt för att blanda ut och få till en konsistens du gillar. Jag vill ha min gröt len men inte rinnig.

Toppa med bär, frukter, nötter eller annat du gillar. Ät och njut!

Overnight oats | Dnilva

Fler goda grejer du kan äta till frukost:
Chiapudding
Nutellafyllda pannkakor med äpplen och nötcrisp
Mangosmoothie
Världens enklaste vattenmelonshake

0

Kommentera

jag önskar så mycket att jag kunde tycka om konsistensen av gröt D:

Anna María

Ja, det är ju en himla fördel att gilla konsistensen. Jag tycker dock att det är lite annorlunda känsla på detta. Inte lika slemmigt liksom. Men det är ju såklart högst personligt.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.