2017-03-22

Mina tankar om Superskaparna avsnitt 5 – Väggspegel + Resväska

I går sändes det femte avsnittet av Superskaparna på Sjuan. Har du inte sett det än tycker jag du ska kolla på avsnitt 5 nu. Se upp för spoilers om du läser vidare. I avsnittet skulle vi först göra en dekorativ väggspegel med anknytning till ett land. Och i den stora utmaningen gjorde vi om en resväska. I de här inläggen försöker jag gå lite djupare och berätta mer vad jag kände där och då under utmaningen. För allt kommer faktiskt inte med i programmet.

 

Superskaparna spegel | Dnilva

I första utmaningen skulle vi göra en spektakulär väggspegel med en koppling till ett land som vi fick tilldelat till oss genom lottning. Jag fick Tanzania och ville göra en spegel med en ram som påminde om Masaierna och det färgglada hantverk som jag förknippar med dem. Rundstavar, garn och färg var de material som jag utgick ifrån.

 

Från att ha panikat förra veckan och haft alldeles för lite tid när jag gjorde min sänggavel ville jag vara planerad och räknade ut att jag behövde göra klart, det vill säga måla och tvinna garn runt de fyra rundstavarna på 30 minuter. Då skulle jag ha gott om tid för att montera ihop själva spegeln.

Men alltså, tiden bara rann iväg. Garnet som jag hade att tvinna med var så himla tunt. Det gjorde att det tog sån sjukt lång tid att täcka själva staven. Så jag beslöt mig för att måla större partier. Och tvinna mer med det garnet som var lite tjockare. Värmefläkten fick dessutom åka fram och torka de nymålade stavarna. Jag kan säga att jag inte frös här i alla fall.

 

Jag hade en bra plan på hur jag skulle sätta ihop själva spegeln, men tiden fullkomligt bara rann iväg. Och eftersom detta är en tävling på tid så var jag tvungen att prioritera bort allt vad finess och snygg konstruktion heter. Så limpistolen fick åka fram och jag ba’ kladdade på för kung och fosterland. Och det är väl det här just som är väldigt tydligt att detta är en tävling på tid. Finishen blir inte topp och jag får lov att lämna i från mig något som inte alls håller den standard som jag vill ha på något jag skapar.

 

Superskaparna spegel | Dnilva

Men juryn gillade min spegel och jag vann! Jag blev så himla glad! För jag kände mig nöjd med den och tyckte verkligen jag hade fångat Tanzania i en spegel. Jag trodde dock att Fanny skulle vinna utmaningen. Hennes spegel var så sjukt snygg och skulle gärna få hänga hemma hos mig.

 

Superskaparna spegel | Dnilva

Då var det dags för den långa utmaningen och där skulle vi utgå från en resväska och sen göra om den till något annat. När jag fick reda på utmaningen blev jag helt låst. Den här typen av remakes och repurpose är så långt utanför min comfort zone det bara går. Jag har aldrig gjort något av den typen tidigare och det är faktiskt något som inte alls tilltalar mig. Men det här är en tävling och jag måste leverera något för att ha möjlighet att vara kvar.

 

Superskaparna resväska | Anna María

Jag fick alltså äran att både välja väska först + dela ut väskor till de andra eftersom jag vann den snabba utmaningen. Fy fasen så jobbigt det var! Hur jag än skulle göra detta visste jag att de andra potentiellt sett skulle kunna hata mig. Det var inte kul någonstans. Så jag försökte tänka vad jag trodde att de andra skulle gilla. Men det var tydligen helt galet. Jag hade en klump i magen när jag delade ut väskorna till de andra. Fy vad jobbigt det var. Det kändes liksom inte ens kul.

 

Superskaparna resväska | Anna María

Tillslut hade jag lagt upp en plan med min väska. Jag skulle göra ett väggskåp med förvaring på nåt vänster. För min väska påminde lite om just ett skåp. Hur tusan gör en det liksom? Jag letade upp lite material bland skåpen och i förrådet. Träskivor som hyllplan, några förvaringslådor, en spegel och lite annat. Men stooor del av tiden gick faktiskt åt till att rensa bort innehållet och stoppningen i väskan och se till så den var så ren som möjligt för att kunna fästa hyllplan och måla insidan.

 

Jag vet att vi hade bra arbetsbänkar som såklart TV-mässigt det hade varit bra att jobba vid. Men jag jobbar oftast på golvet hemma för jag tycker att jag får en mycket bättre överblick över saker jag gör. Så varför inte göra det i Superskaparna också? Studiomannen sa till mig och de andra flera gånger och bad oss att jobba vid våra bänkar. Men det gick liksom inte för mig att hålla mig där. Så då blir det snygga positioner, dålig hållning och krypande på golvet. Men det är kanske också kul att se på?

 

Superskaparna resväska | Anna María

Jag höll mitt väggskåp relativt enkelt rent konstruktionsmässigt, bara hyllplan i botten av väskan. I den vänstra delen gjorde jag en filtram till en spegel, fixade lite kom-i-håg-lappar som en kan skriva handlingslistor eller kärleksmeddelanden på.  Och på den högra sidan fyllde jag på med korgar för prylar och saker samt gjorde en anslagstavla av kork som jag ritade en huvudfoting på.

 

Superskaparna resväska | Anna María

Och såhär blev själva skåpet tillslut. Nu fattas det bara en liten stuga eller ett torp att hänga upp den i. Tänker mig att det är i den typen av hall jag skulle hänga det i alla fall.

 

Superskaparna resväska | Anna María

Jag tycker jag fick bra kritik av juryn och de verkade gilla det jag hade gjort. Men så var det också den här trista biten. Att någon ska lämna. Tyvärr fick Fanny åka hem den här gången. Och det var lika jobbigt den här veckan som de andra när någon fick åka hem. Vi kom så himla nära varandra under den här tiden.

Har du sett avsnitt 5? Vad tyckte du?

Superskaparna går på tisdagar kl 21.00 på Sjuan eller när du vill på TV4Play.

♡ Följ mig gärna på Bloglovin’, Instagram & Facebook

0

Kommentera

Om man bortser från tidshetsen, och att det är tävling, tycker jag att det är ett kul program, men jag tror inte att jag skulle titta om inte du var med. Jag är iofs en skapande typ, och kan hitta mycket inspiration, men hetsen gillar jag inte.
Jag skulle ha satt hyllorna på olika höjd, så att man skulle kunna stänga väskan och ta den med den på week-end-resan ;).
/Eva Linnea

Ja, hetsen är ju som den är i och med att det är ett tävlingsprogram. Jag tänkte faktiskt på att sätta hyllorna i olika nivåer, men jag valde att ha dem på samma för att spara tid. I och med att hyllplanen var så breda som de var och vi hade bara handsåg kände jag att detta skulle bli den snyggaste lösningen. Även om det såklart hade varit ett plus att kunna stänga väskan 🙂

Hejsan! Jag tycker det är intressant att titta på programmet och blir själv peppad att fixa och pyssla. Det jag tycker om dina alster är att kvalitén är högre än på de andra deltagarnas grejor (i alla fall för det mesta). Du är duktig och jag blir glad av din blogg.

Lycka till.

Eva

Vad kul att höra att du själv blir peppad att fixa och greja! Tqck snälla 🙂 Välkommen hit 🙂

Alltså mina naglar är OBEFINTLIGA efter senaste avsnittet och min puls gick upp igen bara av att läsa det här. Då brukar jag ändå titta morgonen efter när jag redan vet att du gått vidare haha men alltså denna spänning!!!!!!! Tycker du är så sjuuuukt grym Anna María samtidigt som jag gråter lite varje vecka över vad de utsätter er för! Så tacksam för varje minut av icke-tidsbundet skapande när jag ser Henrik svettas. Puh! Heja dig!!!!!

Haha! Tack snälla Alicia! Ja, det är en störd press som vi utsätts för. Jag har aldrig varit så stressad och pressad i mitt liv i en så lång sammanhängande period. Är ärligt talat sjukt impad av mig själv som tog mig igenom detta. Och vänta bara till semifinalen i så fall. Där kommer pulsen åka upp och ännu fler naglar gnagas bort. Det kan jag lova 😛

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.