2017-03-29

Mina tankar om Superskaparna avsnitt 6 – PET flaskor + Hundbädd

I går sändes det sjätte avsnittet och dessutom semifinalen av Superskaparna på Sjuan. Har du inte sett det än tycker jag du ska kolla på avsnitt 6 nu. Se upp för spoilers om du läser vidare. I avsnittet skulle vi göra något nytt av gamla PET-flaskor och i den långa utmaningen gjorde vi en hundbädd. I de här inläggen försöker jag gå lite djupare och berätta mer vad jag kände där och då under utmaningen. För allt kommer faktiskt inte med i programmet.

 

Superskaparna – Smycke av PET-flaska

Det var alltså dags för semifinal! Helt sjukt. Nu var vi bara tre tappra skapare kvar i tävlingen. Jag, Simon och Henrick. I första utmaningen skulle vi använda oss av PET-flaskor och göra något nytt av dem. Vi skulle dessutom tänka på att det vi gjorde skulle vara kommersiellt gångbart. Jag tänkte att halsband är något som brukar gå hem hos folk så jag bestämde mig för att göra ett av PET-flaskorna.

Jag la snabbt upp en strategi i huvudet. För det var något jag lärde mig att göra under inspelningen av programmet. Att dela upp idéen i tidsperioder. Hur lång tid får det här momentet ta och hur långt måste jag ha hunnit innan det är dags att gå vidare? Det hjälpte verkligen mig att prioritera och planlägga min tid.

 

Planen i det här fallet var ganska enkel. Klipp ut blad av PET-flaskorna, gör ett hål, sätt fast på kedjan med hjälp av en liten ring. Jag började med att täcka upp en större glesare yta och sen var planen att bara bygga på. Då hade jag i alla fall en grund som var bra. Sen värmde jag mina PET-blad med en värmepistol och tack vare värmen så smälte plasten vilket gjorde att den krullade till sig och skapade en fin effekt.

Allt kändes extremt viktigt där och då. Även om jag har varit så glad över att bara ha fått vara med i programmet och att få vara en av de sju tävlande så kände jag att jag absolut inte vill snubbla på mållinjen till finalen. Hade jag kommit så här långt så ville jag verkligen ta mig till final.

 

Superskaparna – Smycke av PET-flaska

Jag var helt galet fokuserad. Ingenting kunde rubba min fokus och det enda jag tänkte på var att klippa ut blad för blad av flaskorna och sen montera på dem på kedjan. I periferin såg jag hur Henrick kämpade med sin bänk. Och jag led verkligen med honom. Han slet som ett himla djur. Jag kan tänka mig att det var en sjuk kontrast. Jag som sitter still på min stol och pillar med ett halsband medan han är överallt och stressar som en tok för att ens kunna viss något när tiden är slut.

 

Superskaparna – Smycke av PET-flaska

Jag känner mig nöjd med mitt halsband faktiskt. Tycker det är riktigt fint. Det enda som är synd är att jag inte tycker att mitt halsband kom fram så bra i rutan. Det skulle ha varit en annan färg bakom än vitt tror jag. Tyvärr försvann havsbandet under inspelningen. Så jag kan inte visa er några fler bilder än de från avsnittet. Så jag skulle behöva göra ett nytt egentligen. För jag gillade det.

 

Helt ärligt blev jag besviken över att jag inte vann den här utmaningen. Jag hade verkligen behövt en vinst där och då. Det kändes som att jag skulle ha en större chans att komma till final om jag vann den korta utmaningen. Men jag gläds såklart med Simon! Trots att jag lät så dryg när jag sa det. Men jag menar det! Grattis Simon!

 

Superskaparna – Hundbädd

Till den stora utmaningen fick vi reda på att vi skulle få kunder. Eh va?! Ska de gamla deltagarna komma in nu? Eller vad händer? tänkte jag. Men när Fredrik dök upp med tre hundar insåg jag att det är såklart hundarna som är våra kunder. Vi skulle göra hundbäddar till dem.

 

Superskaparna – Hundbädd

Simon som vann den snabba utmaningen fick välja hund först. Och här fick jag direkt flashbacks från när jag delade ut resväskorna till de andra deltagarna. Jag hoppades så hårt på att om Simon skulle dela ut hundar till oss andra så ville jag absolut inte få schäfern ICE. Han var supersöt. Men det tar tid att bygga stora grejer och det är redan ont om tid som det är. Men jag blev väldigt lättad över att jag fick välja hund sen. Och Lilla Nymo kändes perfekt att få göra en hundbädd till. Så jag är nöjd med mitt val.

 

Jag kan ingenting om hundar och vet inte alls vad de gillar. Men Lilla Nymo kändes stissig och sprallig så jag tänkte att om jag var hund hade jag i alla fall velat få lite lugn och ro ibland. Så jag tänkte att jag ville göra en hundbädd som ett tält. Ett tält där Lilla Nymo kunde gå in och ut från båda hållen. Och så ville jag att det skulle gå att fälla ihop och ta med sig.

Jag tänkte ihop en konstruktion med två bräder som jag borrade hål i och tre stycken rundstavar som jag kunde sätta ihop hela alltet med. I mitt tyg sydde jag kanaler att trä rundstavarna igenom.

 

Det kaaaaaan hända att kojan till Lilla Nymo blev lite väl låg. Jag hade inte riktigt räknat med att kudden jag gjorde skulle bli så pass hög som den blev. Och jag hade såklart kunnat göra den lite högre från början. Men det var som det var. Med den här tidspressen vi har är det inte läge att börja om. Jag höll tummarna stenhårt att hon skulle få plats. Bakom kulisserna pratade jag lite med Fredrik och han sa att hundar gärna vill vara i ett lite mindre utrymme än många tror. Vet inte om han sa det för att göra mig lugnare, men där och då kändes det bra i alla fall.

 

Superskaparna – Hundbädd

Under hela den här utmaningen kände jag ett stort lugn och jag låg väldigt bra till i tid. Jag kände mig riktigt lugn faktiskt. Så jag blev lite förvånad när juryn säger vid ett tillfälle att jag känns stressad. Men jag antar att det blir bättre TV så.

 

Så blev vi klara med våra hundbäddar och där och då fanns det inget mer någon av oss kunde göra. Nu var det upp till juryn att utse vilka två som skulle gå till final. Här var det helt sjukt nervöst. Jag kände mig stensäker på att Henrick skulle gå till final. Så i mitt huvud var det enbart en fight mellan mig och Simon. En riktigt tuff fight. Simon vann ändå den korta utmaningen i semifinalen plus att han är riktigt duktig. Och vi båda hade blivit veckans superskapare en gång var. Mitt hjärta slog så sjukt hårt.

Under inspelningen berättade de faktiskt vilka som gick till final i en annan ordning. Den första att gå till final blev Henrick. Jag var inte alls förvånad. Henrick är superskillad på ALLT! Han kan sjukt mycket och är otroligt bra på hantverket. Tiden innan de sa den andra som gick till var helt hemsk. I mitt huvud tänker jag ”Säg mitt namn! Säg mitt namn! Säg Anna María!” 

– Den andra finalisten är…….. Anna María!

Superskaparna – Finalist

JAAAAAAAA!!! Så sjukt kul! Jag är i final i Superskaparna! Jag kunde inte fatta det. Jag är så glad för att jag gav mig på den här utmaningen och vågade vara med i programmet. Och nu kom jag dessutom till final. Wow!

Missa inte finalen av Superskaparna på tisdag 4 april kl 21.00 på Sjuan eller när du vill på TV4Play.

♡ Följ mig gärna på Bloglovin’, Instagram & Facebook

0

Kommentera

HURRAAAAAA! GRATTIS! Så jäkla bra jobbat!

Yaaaay! TACK!

Grattis! Håller tummarna för dig nästa vecka 🙂

Tack snälla! 🙂

Hundbädden alltså – måste göra något liknande till mina katter eftersom deras nuvarande bädd är allt annat än ett snyggt inslag i inredningen här hemma. Och hejja!! Ser så fram emot finalen!

Tack! 🙂 Önskar att jag hade en hund faktiskt. Ja! Perfekt till katterna verkligen!

Grattis till finalplatsen!! Jag är inte förvånad om du kammar hem allt nästa vecka :)! Angående hundbädden vet jag att Selma i alla fall gärna lägger sig under saker, mellan skor och längst in under mitt skrivbord där hon knappt alls får plats! Jag tror det känns tryggt att ha ett litet utrymme 🙂 Superfin bädd! Kanske ska göra något liknande till Semlan 🙂

Tack!! 🙂 Åh! Bra det! Sant. Jag hade gärna också haft en liten trygg vrå att krypa ner i.

Jag tyckte faktiskt att ditt halsband skulle ha vunnit tävling 1, tyckte de höll högre klass än Simons vas. Men antar att smaken är som baken – delad! Men gillar också att du stod på dig om att du ville göra på ditt sätt och inte som juryn vill, heja dig!

Superkul att du är i final, jag har följt programmet med spänning. Verkligen kul att se vad alla gör och hur olika det blir. Och du är verkligen värd en finalplats!

Tack snälla! Såklart hejade jag också lite mer på mig själv 🙂 Men smaken är som baken onekligen.

En fundering: Om du skulle sätta en enda glittrig/guldig prick på någon av de hängande bladen, tror jag att det skulle bli ”pricken över i”. Jag menar verkligen EN ENDA, för att behålla det sparsmakade och eleganta uttrycket i ditt fina halsband.
Din hundbädd var sååååå gullig, med det prickig tyget. Lite liten, ja, men det var tydligen helt ok för hunden, och det var ju det som var det viktigaste.
Jag hejar på dig nästa vecka. Hoppas, hoppas …….
/Eva Linnea

Ja, hade behövt ha Lilla Nymo där för att kunna testa med henne under arbetets gång. Tack! Åh tack för heja och pepp. 🙂

åh vad kul att du gick till final, heja hejaa!

Ja! Är så glad över det!!

VAR SÅ JÄKLA STOLT när jag kollade igår!!! fyfan vad du e bra!!

Åh men TACK!! :*

Hurra! Grattis! Så himla kul att se. OCH, älskade halsbandet du gjorde. Hade lätt kunnat ha ett sådant på nån fest.

Tusen tack!! 🙂 Jag vill verkligen göra ett nytt PET-halsband. Tror jag hade använt det en hel del faktiskt.

SÅ HIMLA VÄRD! Klart du ska vara i final, du har varit bäst rakt igenom tycker jag!

Alltså!!!! <3<3<3<3 Älskar att du delar med dig av de här bakom-kulisserna-berättelserna! Så inspirerande, intressant och roligt! Plus älskar sista bilden på dig! Exakt så reagerade jag framför teven!

<3 !! Vad kul att du gillar inläggen. De tar väldigt lång tid att skriva så fint att det uppskattas.

Det här är så intressant att läsa! Och SÅ välförtjänt med finalplats! Tyckte jättemycket om ditt halsband och förstår faktiskt inte att du vann – om det inte var för att din finalplats skulle vara för uppenbar. Mycket högre kvalité än Simons skapelse. Alltså hur kan du ens hålla det här hemligt längre? Det är nog det jag är mest impad av, haha. Fast jag antar att böterna är rätt höga :p HEJA HEJA!

Tack snälla!! Hehe, jadu. Första veckorna var det ändå svårare att vara tyst om det. Sen har liksom allt bara rullat på. Men nu är det kul att det liksom är där ute 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.