2017-03-08

Mina tankar om Superskaparna avsnitt 3 – Färgfest

Då har tredje avsnittet av Superskaparna sänts. Har du inte sett det än tycker jag du ska kolla på avsnitt 3 nu. För förbered dig på spoilers om du läser vidare. Nu har jag i alla fall varnat dig.

Temat för dagen var alltså FÄRGFEST. Och något som inte alls kommer med i TV är hur jag mådde inför inspelningen. Inför det här avsnittet hade jag inte sovit någonting alls. Jag låg vaken hela natten med adrenalinet pumpandes. Hjärtat kändes som att det låg utanför kroppen och hjärnan gick på högvarv. Totalt utmattad egentligen men ändå helt okapabel till att somna. Det där är en känsla jag inte önskar någon. Så med noll timmar sömn i ryggen gick jag in i tävlingen trött, irriterad och fruktansvärt opepp. Dagen började alltså inte så bra.

Första utmaningen var att vi skulle göra ett kakfat. Jag har aldrig gjort ett kakfat tidigare. Ärligt talat så tycker jag sällan att kakfat är särskilt fina. Och att lyckas göra ett på en timme. Tjenamors! Hur som helst så är det ju bara att gilla läget och skapa något. Jag hittade ett gäng gamla tennfat som hade bra storlek. Ett stort, ett mellan och ett litet. Min första tanke var att spraymåla dem i pastelliga färger och sen addera med svarta målade prickar och streck med en penna eller färg. Mellan faten hittade jag små tennkoppar som jag sprayade i samma färg som fatet ovan och för att ytterligare lägga till något fyllde jag glas med färgglada små bollar.

 

Jag tänkte att de skulle kännas som någon typ av bakverk. Så limmade jag dit glasen med limpistolsllim. Ja, det blev en aning kladdigt och en kunde se limmet rätt tydligt. Så jag tänkte att det kunde ju ha varit glasyr egentligen. Hehe. Det gäller att vara snabbtänkt när juryn kommer och ifrågasätter.

 

Superskaparna tema FÄRGFEST

Det går verkligen att ana min besvikelse över kakfatet. Jag var så missnöjd med det där och då. Men nu så här i efterhand tyckte jag ändå att det kändes helt okej. Jag gjorde vad jag kunde på tiden vi hade.

 

Superskaparna tema FÄRGFEST

Karin var verkligen så värd vinsten i snabbutmaningen. Hennes dinosauriekakfat var så himla fint!

Sen blev det dags för den långa utmaningen och där fick vi varsitt skåp som vi skulle förvandla. Och fortfarande ha i åtanke att temat är färgfest. Efter den korta utmaningen fick jag höra att juryn tyckte att mitt kakfat var lite mesigt med pastellfärger. Så jag kände att det var bara att ge allt vad gäller färg. Ingen ska klaga på att jag inte använder färg när jag är klar med byrån!

 

Superskaparna tema FÄRGFEST

När vi kom in i ateljén och jag fick se de olika byråerna blev jag först väldigt fundersam. Min byrå hade massa beslag och lådor. Jag hade önskat att jag fick någon form av en slät byrå. Som Henrick fick från början. Men den var Fanny snabb som attan att knipa åt sig.

 

Superskaparna tema FÄRGFEST Superskaparna tema FÄRGFEST

Fyra timmar är kort om tid, det är jättemånga moment som vi ska hinna med. Jag ville förutom att måla byrån addera en annan form av struktur. Så jag klippte ett fjällmönster av filttyg och täckte kortsidorna på byrån med det. Jag gillade effekten av det. Den gröna färgen blev bra som komplement till det bruna i byrån. Och i det stora hela känner jag mig nöjd med vad jag gjorde.

 

Superskaparna tema FÄRGFEST

Blev himla glad av att få höra juryns kommentarer om min byrå också. Vi fick nämligen inte höra vad de tyckte under inspelningen så när avsnittet sändes är första gången jag hör vad de tycker.

Henrick blev veckans Superskapare och det är han absolut värd. Han gjorde ett fint jobb med sin byrå. Hans blommor som han målade inne i locket var helt sjukt snygga. Och han säger att han aldrig målar blommor. Ha!

Inför att juryn skulle tala om vem av oss som skulle få lämna var det sådan sjuk stämning i lokalen. Det var spänt och vi alla var helt slut efter fyra timmars intensivt jobbande. Jag kände verkligen att jag inte ville att någon skulle åka hem. Jag kände att jag hade levererat vad jag kunde och var nöjd med det jag gjort. Men när vi stod där vid våra bänkar slog hjärtat så hårt och jag var väldigt nervös. Att Linda var den som fick lämna var så sorgligt. Gråta i TV – check! Jag vill helst inte att någon skulle lämna alls. Men när de sa Lindas namn kändes det som en chock. Hon var ju bäst förra veckan.

Men jag är så glad att jag får vara kvar och kämpa en vecka till!
Kollade ni på programmet, vad tyckte ni?

Superskaparna går på tisdagar kl 21.00 på Sjuan eller när du vill på TV4Play.

0

Kommentera

Hur kan jag titta på detta från utlandet? ♡♡♡♡ Vill så gärna se. TV4 begränsar till bara svenska IP:n.. 🙁

Anna María

Ja, det är kanske inte det lättaste. Du får be någon hemma i Sverige visa över FaceTime/Skype/Google Hangout typ. Annars går det ju att fippla med VPN och sådär om man kan det.

Jag blev så himla inspirerad av din byrå när jag såg avsnittet! Har gått runt de senaste dagarna och funderat över några roligare handtag till ett skåp med massa lådor jag har. Så kom du med värsta pang-idén! 😀

Anna María

Vad kul att höra! 🙂 Ja, det är ett rätt enkelt sätt att höra handtagen lite roligare. Ett tips är att göra nog många och stora knutar så att handtagen tål att dras ordentligt i.

Sån jäkla chock att hon fick lämna. Tänkte mig ju att hon skulle bli topp tre minst!

Anna María

Men jag vet! Hon är sjukt grym och framförallt en så fin person. Det blev ett himla tomrum när hon lämnade.

Superskaparna har snabbt blivit ett av mina favoritprogram någonsin i tv! Tycker att ni är så himla snabbtänkt och kreativa!! Applåderar nästan i soffan där hemma när resultaten presenteras. Älskade Henricks byrå denna veckan, men din kom lätt tvåa. Ni är grymma!!

Vad kul att höra att du gillar programmet. Henricks byrå var riktigt snygg! Jag tycker att alla gjorde ett fantastiskt jobb.

Åh ja jag grät med dig när Linda åkte ut, fy så orättvist. Och oj vad jobbigt att vara i TV och prestera under de förhållandena. Så himla bra kämpat! Du gör dig så jäkla bra i TV och dina känslor och uttryck sätter verkligen krydda på det du gör. <3 Din byrå blev ju SÅ fin och kakfatet tyckte jag också var skitsnyggt. Skulle nog inte heller tyckt att det var så inspirerande att göra kakfat.

Det kom liksom som en chock när Linda lämnade. Där och då blev det verkligt för mig att det var en tävling. Det var jättejobbigt när Ted åkte ut som första person också. Då ringde liksom en klocka om att det är på allvar. Alla känslor blev så mycket mer och intensiva under de här förhållandena. Tack! Jag har dock märkt att jag svär helt sjukt mycket. Men antar att det blir mer när jag är så stressad.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.