2017-03-13

Jobblistan

Eftersom min jobbsituation har förändrats en hel del sen ungefär en månad tillbaka tänkte jag att det kunde vara kul att fylla i en lista om just jobb. Listan hittade jag hos Clara, men har sett den cirkulera runt på alla möjliga bloggar. Tror dock den kommer ursprungligen från HanaPee. Håll tillgodo!

Vad ville du bli när du var barn?
Meteorolog, flygvärdinna och pilot.

Vad trodde du att du skulle bli när du var tonåring?
Då ville jag jobba med reklam på en reklambyrå någonstans.

Vilka var dina bästa och sämsta ämnen i skolan?
Jag gillade alltid skolan och hade ganska lätt för mig i de flesta ämnena. Jag tyckte nog det mesta var kul och det var snarare läraren som gjorde om jag gillade eller ogillade ett ämne. I mellanstadiet tyckte jag geografi var kul och jag la mycket prestige i att ha alla rätt på alla prov där vi skulle skriva rätt stad / plats / sjö / etc på rätt plats. Allt där jag inte hade alla rätt var ett stort misslyckande.

Vilket var ditt allra första jobb?
Jag är så sjukt osäker vilket mitt allra första jobb var, men jag minns ett tidigt jobb i alla fall. Det var på Island över en sommar och jag jobbade med att tillverka potatissallad, och andra krämiga sallader i olika former som skickades ut och såldes i butiker Island runt. Det var rätt kul, men gjorde att jag inte kunde äta majonäs på ett gäng år. Fick liksom lite nog av det efter den sommaren.

Vad har du haft för olika betalda jobb?
Potatissalladmakare, ogräsrensare, sommarjobb på förskolor, butiksbiträde, eventpersonal/roddare, grafisk formgivare, modell, digital designer, art director.

Vad har du gått för utbildning?
I gymnasiet gick jag media med inriktning grafisk kommunikation. På universitetet har jag läst en kandidatexamen i Mediedesign. Sen har jag läst till Interactive Art Director på Hyper Island.

Vad går ditt nuvarande jobb ut på?
Mitt nuvarande jobb har jag bara jobbat på i en månad så jag försöker sätta upp ramarna för mig själv just nu. För nu är jag min egen chef och frilansar. Mitt mål är att min huvudsakliga inkomst ska komma från bloggen som grund men även mig som kreatör inom skapande, DIY och liknande. Jag kan hålla i workshops, föreläsningar och kurser. Så frilansar jag även som digital designer och art director. Just nu jobbar jag exempelvis också med ett projekt tillsammans med mitt gamla jobb.

Vilka är dina starka respektive svaga sidor på jobbet?
Mina svaga sidor är att jag kan bli lite handlingsförlamad om jag tycker att förutsättningarna är för otydliga och luddiga. Mina starka sidor är att jag har många idéer, jag är noggrann, jag är en bra kollega och bidrar mycket till en bra och härlig stämning på en arbetsplats.

Nämn något som du är extra stolt över att ha gjort i ditt jobb?
Jag är stolt att jag vågade hoppa på och vara med och starta upp Äventyret som jag jobbade på senast. Sen är jag stolt att jag vågar säga ifrån när jag tycker att saker inte står rätt till. Och så är jag stolt över att jag vågar satsa på mitt eget just nu. Sen får vi se vart det leder.

Vad skulle du vilja jobba med om du inte hade det yrke du har i dagsläget?
Då skulle jag vilja driva ett Bed & Breakfast på en härlig plats. Se till att gästerna trivs och skapa en härlig miljö. Sen kan jag tänka mig att jobba som visual merchendiser. Det stod mellan grafisk formgivare och just det i gymnasiet. Arkitekt känns också som en kul grej. Och jag skulle kunna tänka mig att jobba som landskapsarkitekt. Det finns massa grejer som jag skulle kunna tänka mig att prova på faktiskt.

Vad tror du skulle vara det sämsta jobbet för dig?
Det finns säkert ett gäng jobb jag inte är lämpad för alls. Musikalartist till exempel. Där krävs det sångkunskaper. Det är något jag inte besitter.

Vad gör du om fem år?
Om fem år har jag byggt upp ett väl fungerande företag. Jag gör egna produkter, inspirerar andra, och framförallt mår jag bra och trivs med det jag gör.

 

♡ Följ mig gärna på Bloglovin’, Instagram & Facebook

0

Kommentera

Får jag sno listan?

Anna María

Självklart, jag har ju också lånat den från början 🙂

Hajade verkligen till på ditt svar om geografi i skolan. Var EXAKT likadan. Gjorde 5-6:ans geografiprov när jag gick i 4an, fick 0.5 fel och lipade en vecka. Så orimligt? Kul lista för övrigt!!

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.