2017-03-04

Gör det själv #47

Nu när jag frilansar och till största delen jobbar med bloggen är det inte riktigt samma helgkänsla som infinner sig på fredagar. Jag kan mer styra över mina dagar och längtar faktiskt inte lika intensivt till att vara ledig som jag gjorde när jag hade ett 9-5 jobb. Men helg är såklart ändå väldigt härligt och den här helgen lutar antingen åt att bara ta det lugnt eller så fick Philip ett ryck igår och sa strax innan vi skulle gå och sova ”Vore det inte kul att måla om alla köksluckor i helgen?!” Eh, jo! Såklart kul. Men min planerade hjärna tycker det går lite fort fram. Vilken färg ska vi ha? Borde vi inte också fixa till köksbänken med mera? Men vem vet? Det är den här typen av snabba besluten som verkligen gör att något händer. Så vi får se vilken vändning den här helgen tar.

Hur som helst. Den här veckan har jag samlat ihop fyra dekorativa och fina saker som du kan göra själv i helgen. Hoppas ni gillar!

1. Väggbonad med akvarell via Paulasvera – Att ta ett fint tygstycke och bara hänga mellan trälister på väggen är ett både snabbt och effektfullt sätt att få förändring i ett rum. Det här akvarellmönstret från NATTGLIM metervara från IKEA känns verkligen som att det är en målning och inte ett tryckt tyg. Mycket fint.

2. Virkade grytlappar med våffelmönster via Hungry Heart – Snygga grytlappar är något jag inte har hemma och jag tycker att det alltid är kul att kunna göra det en behöver själv istället för att köpa nytt. De här är riktigt fina och stort plus att de ser ut som våfflor. För det är ju både fint och gott!

3. Rund bordslampa med kork via Atilio – En klotlampa som får stå framme på ett bord är himla fint. Sprider ett trevlig ljus och är snygg att se på. Extra plus till korken som gör att lampan ser lyxig ut.

4. Geometriska figurer i glaskupa via Fābrica de Imaginaciōn – Att skapa små stilleben här och var hemma tycker jag kan göra att inredningen känns mer medveten och den här glaskupan med de roliga formerna känns som en fin dekoration att ha framme i en hylla eller på ett sideboard. Självklart kan en ju variera detta på massa sätt.

Fler grejer du kan göra själv
#35 / #36 /#37 / #38 / #39 / #40 / #41 / #42 / #43 / #44 / #45 /#46


TRANSLATION: Here are four projects that inspire me right now. Happy DIY-weekend.
1. DIY Aquarelle wall hanging via Paulsvera
2. Waffle stitch chrochet pot holder via Hungry Heart 
3. Round table lamp with cork via Atilio
4. Dome with geometric sculptures via Fābrica de Imaginaciōn

0

Kommentera

Åh nu fick jag inspiration! TACK! Den där första gav en lösning som jag sökt efter så mycket. Kanske har jag lösningen om jag kan måla akvarell på tyg eller göra batik. Åh vad jag gillar de här inläggen. Spännande att se hur det blev med köksluckorna! 😀

Anna María

Åh vad bra att du kom på en lösning. Ibland är det så himla skönt när en bara känner att aha! Nu lossnar det. Det låter spännande i alla fall 🙂

Anna, thanks for sharing my proyect :*

Anna María

You’re welcome! I love it!

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.