2017-02-24

Sjukdom, feber, hosta och vad jag har fördrivit tiden med

Ibland kan jag komma på mig själv att romantisera hela ”ligga hemma och vara sjuk grejen”. Ibland när det är för mycket att göra vill jag bara trycka på paus och vara lite förkyld, kanske lite feber och stanna hemma och läsa bok, kolla film och serier. Men alltså, är det någonsin värt eller kul att vara sjuk? Tror inte det.

Jag kände av att något var på gång att hända i min kropp i lördags morse när jag skulle ner till Göteborg för att hänga med Superskaparna-gänget. Jag tänkte att det inte var nån större grej. Jag är ju aldrig sjuk. Plus att jag så gärna ville ner och träffa de andra och se premiären ihop. Så jag var ego och bet ihop. Det gick fint och jag var rätt trött, men kunde ändå vara med. Men så framåt kvällen när de andra peppade för utgång peppade jag för sängen. Söndagen däremot var jag totalt sänkt, jag tog mig hem till Stockholm igen med tåget och när jag kom hem till lägenheten kraschlandade jag i soffan. Så slut. 39°C feber och totalt orkeslös. Så fortsatte det och onsdagen var första dagen jag kände igen mig själv som människa igen.

Innocent super smoothie | Dnilva

För hur himla fantastiskt det än låter i tanken att ligga hemma och kolla på TV med lite feber så är verkligheten mer att jag är så orkeslös att jag knappt kan hålla ögonen öppna, det värker i kroppen och det känns som om det aldrig ska ta slut. Jag är less efter 5 minuter. Så när den högsta febern hade lagt sig och jag inte bara ville sova längre har jag gjort detta ↓

  • Kollat ikapp på Innan vi dör på SVT Play.
  • Läst Kaosologi av Micael Dahlen. Extra intressant var avsnittet om förkylningar, tydligen får vi aldrig exakt samma förkylning mer än en gång. Så istället för att tycka det är trist att vara sjuk borde en tänka ”Vad spännande! Undrar hur den här förkylningen beter sig? Hur länge kommer den vara?” Funkade ändå lite, blev mer positiv.
  • Sett #Hashtag på SVT Play. Det handlar om instagramupploppen i Göteborg.
  • Sett Spotlight, en film om när Spotlight-redaktionen på The Boston Globe avslöjade skandalen om sexuella övergrepp mot barn och mörkläggningen därefter i den katolska kyrkan.
  • Fått ett bud hem med nya supersmoothies från Innocent. Helt klart vad en krasslig person som jag behövde. Tack för det!
  • Sovit, sovit, sovit

Inlägget innehåller ett pressutskick

0

Kommentera

Åh, krya på dig!! <3 Och det här med att varje förkylning är en ny förkylning: när jag flyttade till Skottland så var jag konstant förkyld/krasslig det första året. Trodde att jag hade brist på något som fick mitt immunförsvar att krascha, men min läkare berättade att det är supervanligt att en reagerar exakt så när en flyttar utomlands?? För mitt immunförsvar var specialiserat på Svenska förkylningar som jag kommit i kontakt med under mina 21 år i Sverige, så jag var tvungen att liksom börja om från scratch med alla Skotska förkylningar? Kroppen alltså, så himla häftig ändå.

Anna María

Tack! Men hjälp vad segt. Och huva, för att det finns lika många olika typer av förkylningar i varje land. HJÄLP! Men sjukt intressant ändå. Verkligen.

Krya på dig vännen! Spännande det där om förkylningar. Haha, kände igen mig i det där att försöka hitta det positiva i allt 🙂

Anna María

Tack! Ja, det var riktigt spännande. Och det är så mycket mer värt att se saker positivt istället för att lägga energi på det trista och negativa.

krya på dig vännen!

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.