2017-01-27

DIY: Sy ett enkelt datorfodral

Att sy ett eget datorfodral har varit något som har legat på min att-göra-lista ett bra tag. Jag har tänkt att det vore kul att ha gjort ett eget och jag har velat prova göra det då det var längesedan jag sydde något. Men detta är något som bara har legat i bakhuvudet och jag har inte aktivt tänkt att jag ska göra det.

 

DIY diagonal laptop sleeve | by Dnilva

Men! Här om dagen såg jag en bit fejkskinn ligga framme. Philip hade använt en liten del för att fixa en gammal mössa. Då kom jag på att jag ju hade både svart och vitt fejkskinn. Det kanske skulle kunna bli nåt kul tänkte jag. Kanske ett datorfodral?! För det behöver jag ändå! Så jag plockade fram tyget och började klura på ett mönster. Jag hade några olika idéer men tillslut landade jag i att jag ville dela av fodralet i två block på diagonalen. För att inte behöva ha för många sömmar kom jag på att jag kunde göra fodralet av två trianglar och sy ihop dem.

DIY diagonal laptop sleeve | by Dnilva

Om du är nyfiken på hur jag la upp själva mönstret så gjorde jag en skiss som du kan se här ovan. Jag tror det ska vara rätt självförklarande, om inte. Säg till! Vill du göra ett eget fodral, mät bredd och längd på din dator och rita upp ditt mönster, men kom bara ihåg att lägga på någon centimeters sömsmån.

 

DIY diagonal laptop sleeve | by Dnilva

Lite tänkande, mätande och tre raksömmar senare var fodralet klart! Och tänk, det passar ju perfekt in på Monthly Makers tema KONTRAST också. Jag har som ni kanske har läst om tidigare slutat att vara värd efter två år, men att vara med och skapa kan jag såklart ändå. Det kan du med! Lämna in ditt bidrag här hos Jessica senast den 28:e januari, alltså i morgon.

 

DIY diagonal laptop sleeve | by Dnilva

P.S. Ni kommer väl ihåg att tävla om ett av tre Knit Kit från NOA NOA. Sista tävlingsdagen är på söndag 29/1 kl 23.59

1

Kommentera

Så snyggt och stilrent! Superfint!

Anna María

Tack Mikaela 🙂

SÅ snyggt, Anna María!!! <3

Anna María

Tack, tack 🙂

Alltså haha, gråter för hur grym du är! Jag har provat att sy ett (1) datorfodral i mitt liv och det såg ut som en ful dunkudde när jag var klar. Slutade med att jag klippte sönder det och återbrukade tygbitarna. Detta håller lite annan klass! Sjukt snyggt, och smart konstruktion!

Anna María

Men oj! Tack Alicia ♡ Jag blev faktiskt himla nöjd när jag kom på själva konstruktionen. Gick åt nån meter bakplåtspapper innan jag fick ihop mönstret 😛

Så proffsigt och snyggt att jag blir helt stum. Du är min DIY-idol på så många sätt, Anna-María! Helt otroligt. Och skissen! <3333 Jäklar vilken talang du har.

Anna María

Tack snälla du! Blir liksom lite överväldigad. Och glad ♡ Tack fina!

Så sjuuuuukt snygg!! Älskar lösningen med triangelformade bitar!

Anna María

Tusen tack! Blev väldigt nöjd när jag väl kom på konstruktionen. 🙂

Nej så fint!! och kul att sy ihop det på snedden, att jag aldrig tänkt på det!

Anna María

Tusen tack! 🙂

Snyggt! Jag har precis köpt en ny Macbook pro 13 och den är mycket mindre än förra modellen vilket gör att inga sleeves passar. Om jag bara hade en symaskin skulle jag lätt sy ett!

Anna María

Tack! Lyllos med en ny dator! 🙂

Är så imponerad över kreativiteten i det här, och resultatet!

Anna María

Tack snälla du! 🙂

Men wow, så himla fint!

Anna María

🙂 TACK!

Alltså wow! Enkelt och supersnyggt!! Önskar att jag var bättre på att sy…

Anna María

Tack snälla! Det här var inte så svårt faktiskt. Jag skulle absolut inte kalla mig själv bra på att sy. Det handlar nog mest om lite tålamod och att göra det noga. Det är bara att våga prova. 🙂

Himla snyggt blev det! Stilrent 🙂

Anna María

Tack snälla! 🙂

Så snyggt och enkelt!

Anna María

Ja precis! Tack 🙂

Så himla snyggt! Och nagellacket, perfekt ju!

Anna María

Tack! Ja, det blev också en kontrast i sig faktiskt 😛

Detta är jättesnyggt! Sån skulle man ha! Bra gjort!

Anna María

Tack! 🙂

Vilket smart och snyggt pyssel!! Vi tipsade om ditt fodral i veckan på vår blogg creativeyou.se 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.