2016-12-07

Monthly Makers inspiration – JUL

1 / 2 / 3 / 4 / 5 / 6 / 7 / 8 / 9 / 10 /

Den här månaden är det jag som är värd för Monthly Makers och temat vi jobbar med är JUL. (Läs mer om temasläppet här och lämna även in ditt bidrag redan idag.) Passande nog kör vi i Monthly Makers dessutom en julkalender med ett juligt DIY per dag. Pepp va? Men! För att inte glömma av kärnan i Monthly Makers, att skapa något på ett givet tema under en komprimerad period. Så tänkte jag vi skulle djupdyka i inspiration på tema JUL och vad jag tänker att en kan skapa.

Rent bildmässigt inspireras jag mycket att den skandinaviska, ganska klassiska julen. Där vitt, grått, svart, trä och naturmaterial dominerar. Men inombords är jag ganska så kitschig när det kommer till jul och tycker att ju mer desto bättre kan verkligen sätta en julstämning. Men i mitt skapande kommer jag nog vara rätt återhållsam och klassisk.

När jag funderar på temat JUL tänker jag mycket på att en kan göra juliga och vintriga saker. Allt från fina grejer att hänga i granen, dekorationer som får stå framme, kransar i alla möjliga former, något en har användning för som en julgransmatta eller varför inte göra en egen julklapp till någon du tycker om? Eller tänk på att julen ju infaller under vintern och skapa någon vintrigt istället. Inspireras av snö, is, kyla. Eller rentav inomhus häng och värme. Som vanligt kan temat tolkas på tusen sätt. Så sätt bara igång och gör något du tycker verkar roligt.

Kolla in mitt inspirationsboard på Pinterest för en extra inspirationsboost.

Så här går det till:
1. Skapa något på tema JUL, blogga eller instagrama det (tagga gärna #monthlymakers och #MonthlyMakersJul plus länka gärna till oss). Ditt bidrag ska vara gjort samma månad som temat är aktuellt. Alltså i december.
2. Nytt den här månaden är att du redan nu kan börja lämna in ditt bidrag. Kommentera på det här inlägget med en länk till det du har skapat. Senast den 20:e december behöver jag ditt bidrag.
3. Som en fin julklapp kommer jag på julafton, den 24:e december, att sammanställa allt vi har skapat tillsammans på tema JUL i ett maxat samlingsinlägg.

För att inte missa någon lucka i vår kalender eller andra roligheter tycker jag att du ska följa Monthly Makers på Instagram och likea våran Facebooksida. Och tipsa gärna en eller två vänner om oss.

✄ ✎ ✄ ✎ ✄

Vi som driver Monthly Makers är Alicia, Annica, Beata, Beatrice, Elsa, Jessica, Mikaela, Ruth, Sandra, StinaWilda och jag.

✄ ✎ ✄ ✎ ✄

0

Kommentera

Så fina saker och inspirerande! Jag gillar det som ligger nära naturen och om julen känns det som att vi kommer närmare naturen på något vis (bortsett konsumtionshetsen). Så himla mysigt tema!

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.