2016-12-15

Monthly Makers julkalender – Julgranskulor i trä

Då var vi tillbaka hos mig igen för att öppna den 15:e luckan i Monthly Makers Julkalender. Bakom luckan hittar ni julgranskulor i trä. Jag är som ni kanske redan vet svag för den skandinaviska avskalade stilen och gillar att jobba med naturmaterial så som trä. Det här är enkla lite annorlunda julgranskulor som självklart går att variera i oändligheten. Men jag tänkte visa hur jag har gjort.

Wooden ornament | by Anna María

Svårighetsgrad:
▲▲△
△△

Du behöver:
→ Träkulor i olika storlekar
→ Snöre
→ Hobbylack i valfri färg
→ Sax
→ Pensel
→ Maskeringstejp

DIY tassel | Anna María

Börja med att göra tofsarna. Och dom gör du genom att ta ett papper och vik det 4 gånger. Då har du en bra grund. Snurra sen snöret runt pappret. Jag snurrade snöret 16 gånger. Var noga med att räkna antal varv om du vill ha lika tjocka tofsar på alla kulor. Sen tar du en bit snöre och knyter i ovansidan. Knyt ihop till en ögla. Detta blir även snöret du hänger i granen, så tänk på att göra det lagom långt. Sen knyter du ihop med en till bit snöre i toppen av tofsen. Sen är det bara att klippa upp i botten och sen har du en finfin tofs.

 

Repetera tills du har lika många som dina träkulor.

Wooden ornament | by Anna María

Maskera och måla träkulorna i olika mönster. Jag valde att hålla det relativt enkelt och målade halva kulor på längden och tvären samt i båda ändarna. Här kan en ju variera med lite vad som helst, prickigt, randigt, rutigt eller något på fri hand.

Wooden ornament | by Anna María

Några kulor kan också vara fina att bara lämna som de är. Då får träet komma fram och det binder ihop hela samlingen av kulor. Sen är det dags att trä kulorna på tofsarna. Det kan vara lite trixigt så här kan det vara bra att använda en virknål för att hjälpa till att dra igenom snöret.

Wooden ornament | by Anna María

Så var julgranskulorna i trä klara och redo att åka upp i granen eller hänga som dekoration.

Wooden ornament | by Anna María Wooden ornament | by Anna María

Får du inte nog av kreativitet och skapande? Som slutspurt på ett inspirerande år presenterar vi Monthly Makers julkalender 2016, med ett unikt DIY-projekt varje dag fram till julafton! Läs mer om hur du själv bidrar här hos mig som är månadens värd. Följ lucköppningen på Facebook och skapa med oss under hela december! Använd gärna #MonthlyMakersJul på Instagram och i andra sociala medier.

TIDIGARE LUCKOR
Lucka 1 | Anna María
Lucka 2 | Elsa
Lucka 3 | Ruth
Lucka 4 | Alicia
Lucka 5 | Wilda
Lucka 6 | Stina
Lucka 7 | Sandra
Lucka 8 | Anna María
Lucka 9 | Mikaela
Lucka 10 | Beatrice
Lucka 11 | Beata
Lucka 12 | Sandra
Lucka 13 | Ruth
Lucka 14 | Stina
Lucka 15 | Anna María

→ Lucka 16 öppnar vi hos Wilda imorgon, missa inte det! ←

Gillar du vad vi gör? Likea och följ oss på Facebook och Instagram.

0

Kommentera

Så fina! Gillar att de är så moderna och enkla. Dessutom så tycker jag att blottat trä på det viset är så himla vackert!!

Fatttar inte hur grym du är. För det första är det så briljant snyggt med träkulor i granen, nu vill jag också ha det, sen med den lilla tofsen och dina svinproffsiga och dessutom oerhört stämningsfulla steg-för-steg-bilder!! Så läckert Anna María!

Så sööta!

Himla fina!! Såg på äntligen hemma att Elsa hade någon krinklad maskeringstejp, skulle kunna vara bra på dessa för ännu fler möjligheter! Gillar iofs att de är så enkla och grafiska 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.