2016-12-31

2016 i listformat

Sista dagen på 2016 och då hör det väl mer eller mindre till att sammanfatta och blicka tillbaka på året som har varit. Jag tänkte först göra en annan form av sammanställning än jag brukar, men så kände jag att jag ville verkligen fortsätta med den här traditionen och de här frågorna som jag ändå har svarat på flera år i rad. Det blir ändå väldigt lätt att jämföra då och kul för min egen del. Så. Nu kör vi.

Gjorde du något 2016 som du aldrig gjort förut?
Jag gjorde flera saker jag aldrig gjort förut faktiskt. Några av dem kan jag tyvärr inte skriva något om här. Inte än. Trist för er, men kul för mig. Hehe. Sen har jag gjort lite mindre grejer, men ändå för första gången som att jag har åkt på kod-läger med 100 tjejer. Gått ut och ätit på resturang utan sällskap. Undervisat på Berghs. Fått gråa hår. Fått en vagel. Opererat bort en vagel. Inte kunnat sova pga stress. Och förmodligen något mer. Kul att göra nya grejer ju.

Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år?
Ja! Flera stycken faktiskt. Det kryllar av massa små gulliga barn i min närhet.

Dog någon som stod dig nära?
Tack och lov nej. Känner mig extremt lyckligt lottad som har kvar så många i min närhet. Det är absolut inte en självklarhet och jag vet att dagen ett annat svar på den här frågan närmar sig. VILL. INTE.

Italy – Urbino

Vilka länder besökte du?
England, Italien, Spanien och Island.

Är det något du saknar år 2016 som du vill ha år 2017?
Tid, alltid tid alltså. Jag vet att jag har för mycket grejer för mig för att allt ska gå ihop. Men jag har stora förhoppningar på 2017 att det kommer vara bättre än 2016.

Vilket datum från år 2016 kommer du alltid att minnas?
16 november och 1 december

Ramson

Vad var din största framgång 2016?
Att jag, trots tvivel, tror innerst inne på mig själv och att jag ändå är helt ok på det jag gör. 

Bästa köpet?
Lätt mitt kamerastativ och min menskopp. Alla som har mens borde fasen skaffa sig en menskopp. Det har revolutionerat mitt liv. På riktigt. Köp en idag!

Gjorde någonting dig riktigt glad?
Jag är rätt sparsam med känslor överlag, men jag minns ett tillfälle inne på en toalett där jag bara var så himla glad över ett besked att jag var tvungen att hoppa och vifta med armarna i luften. Då var jag fan glad.

Saturday in June

Vilka låtar kommer alltid att påminna dig om 2016?
Hela Då som nu för alltid med Kent

Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?
Just nu känns det som att jag var gladare, men samtidigt tycker jag det är svårt att säga och jämföra mellan olika år. Det går ju alltid upp och ner i livet liksom.

Two days in the archipelago

Vad önskar du att du gjort mer?
Ärligt så vet jag inte vad jag hade kunnat göra mer för jag har inte haft tid till andra grejer. Och framför allt inte tid till att reflektera över beslut och val. Men om jag hade haft mer tid hade jag önskat att jag hade haft städat hemma oftare, hade rensat ur skåp och haft tid att umgås mer med vänner.

Vad önskar du att du gjort mindre?
Lagt tid på sånt jag egentligen inte vill göra.

Favoritprogram på TV?
SKAM! Kanske är för att det ligger färskast i minnet just nu, men serr så bra det är!

Barcelona – Margot House

Vilka böcker har du läst i år?
Jag har i princip inte läst något alls. Så tråkigt. I min anteckning i telefonen hittar jag två avslutade böcker. Sorgligt. De är i alla fall Paper Towns av John Green och Den fantastiska berättelsen om fakiren som fastnade i ett ikea-skåp av Romain Puértolas. Den här punkten behöver jag bli bättre på nästa år. Jag gillar verkligen att läsa, egentligen.

Bästa boken du läste i år?
Eeeh, nä. ingen av de två böckerna jag läste var egentligen så himla bra tycker jag.

Explosions in the sky @Berns

Största musikaliska upptäckten?
Det måste nog vara Kaleo. Ett isländskt band som jag faktiskt inte hade hört talas om innan.

Något du önskade dig och fick?
Att mina närmaste lever och mår bra. Tack för det!

Något du önskade dig och inte fick?
Jag tror faktiskt inte det. Men det kan bero på att jag är rätt kass på att just önska mig nåt. 

London Friday

Vad gjorde du på din födelsedag 2016?
Jag blev duktig överraskad på morgonen när mamma, pappa och Hannes hade kört från Uppsala bara för att äta frukost med mig. Snacka om att jag blev förvånad när det ringde på dörren 06.30 och de står där. Jag grät för jag blev så rörd. Sen jobbade jag och efter jobbet åkte jag tillsammans med Philip, Stefan och Malin till London. Så innehållsrik dag ändå.

Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre?
Självklart. Hade världen inte varit lika dyster och fylld av så mycket hat mot andra människor, ojämställdhet och ignorans mot klimatet och hur jorden mår hade året varit ännu bättre.

A daytrip to Malmö

Vad fick dig att må bra?
Philip, min familj och att FaceTimea med mormor och morfar på torsdagar.

Vem saknade du?
Alla som bor långt bort och någon mer än Philip att prata om ALLT med.

De bästa nya människorna du träffade?
Jag lärde känna 6 nya helt fantastiska människor som på väldigt kort tid kom att betyda massor för mig. Det är fint.

Weekend in Halmstad

Mest stolt över?
Att jag har gett mig själv de bästa möjliga förutsättningarna för att 2017 ska bli ett kick-ass år!

Högsta önskan just nu?
Att 2017 blir just så bra som jag vill.

Hoppas ni alla får ett fantastiskt avslut på 2016 och att 2017 blir det bästa året någonsin!

GOTT NYTT ÅR!

Här kan du se hur jag svarat tidigare år:
2015 i listformat
2014 i listformat

2013 i listformat
2012 i listformat

0

Kommentera

Gott nytt år!!!!

omg SPÄNANNDE …. undrar vad som döljer sig där bakom hemliga roliga överraskningar (+badrumsbeskedet???) nu undrar man :))) gott nytt år, fina grymma anna maría!! hoppas det inte går ett helt år till tills vi ses <3 KRAM

Anna María Larsson

Snart kommer jag berätta om alla delar. Håll ut! Håller med. Hoppas vi hinner ses snart! KRAM!

En av de finaste sakerna med 2016 är att jag fick träffa dig. Ser fram emot att följa dig när du avslöjar alla hemligheter i vår. Och jag hoppas verkligen att du inte behöver vara med om att inte kunna sova pga stress igen. Vill önska dig ett lugnt men ändå stimulerande 2017! Kram!

Anna María Larsson

Men fina du, tack! Det hoppas jag också. Har annars turen att kunna sova hur som helst och var som helst så hoppas detta var bara under en period i livet.

Gott nytt år! Hoppas det blir toppen, och att det med tiden löser sig för dig. Och tack för en bra blogg! Bild nummer två på landskapet är så herrans fin alltså.

Anna María Larsson

Vad glad jag blir att du gillar min blogg. Tack, det värmer!

Du är så himla, himla grym och inspirerande. Blir så nyfiken på att se hur ditt 2017 kommer se ut med tanke på hur mycket du har utvecklats under förra året. Heja dig, Anna María!

Anna María Larsson

Men tack snälla! Jag hoppas att det fortsätter framåt, uppåt och vidare! 🙂

Så kul att läsa. Låter som ett rätt bra år. Jag menar, mer tid vill man ju alltid ha, oavsett hur mycket man än har, tror jag. Önskar dig ett vackert, fint och spännande 2017.

Anna María Larsson

Ja, men över lag ett bra år ju 🙂 Hehe, ja det är kanske så där med tiden. Att en alltid vill ha mera. Hoppas du också får ett fint 2017.

Kul grej!
/Eva Linnea

Anna María Larsson

Ja, det är himla roligt att ha och se tillbaka på.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.