2016-11-09

Jag stickar en tröja! Igen

Först. Två röviga grejer. Vaknade med världens vagel i ögat och Trump blir president i USA. Det ena går ju som tur är över på några dagar. Men det andra. Jag är rädd. Det är skrämmande att jämställdhet och miljöproblem bara sätts åt sidan som struntsaker och trams. Att världens mäktigaste man är oberäknelig och förmodligen skulle kunna göra det mesta bara för att bli ihågkommen i historieböckerna. Trots att det har kommit ett tjockt vitt lager snö under natten så är det en svart värld jag vaknar upp till. Säg att det bara är en jobbig dröm.

MEN! För att tänka på något helt annat som är mycket roligare tänkte jag prata om min tröja jag håller på att sticka. Jag började på den i januari 2015. Jag kom en liten bit på vägen men slutade tvärt av någon oförklarlig anledning. (Eller jag kände att jag inte visste hur jag skulle göra.)

 

Men nu ska jag banne mig få klart den. Jag har börjat med min första ärm nu äntligen. OBS! Det är inte ärmen på bilden. Då hade den ju varit svinstor. Det är faktiskt just den som jag har varit så osäker på hur jag ska göra. Jag har knappt stickat förut. Mest raka grejer som halsdukar. Men tröjan jag gör ska både få tumhål och en kombinerad krage/luva. Det gäller att sikta högt tänkte jag när jag började.

 

Garnet jag använder är isländsk plötulopi. Vilket är 100% ospunnen ull. Så det är megaömtåligt att sticka med och går lätt av, men det blir jättefint. Jag använder två trådar i olika färg som jag stickar med samtidigt. Mitt mål var att bli klar innan vintern, men så kom vintern väldigt plötsligt hit. Så nu siktar jag på att bli klar innan vintern är slut i alla fall. Håll tummarna att jag fixar det.

 


 

Följ mig på Bloglovin’, instagram (@Dnilva) och Pinterest

 

0

Kommentera

Jag håller på med mitt första stickprojekt just nu! En halsduk i en grårosa nyans som är så mjuk att jag vill sticka en hel dress att gå i hela vintern. Allra helst nu när valet smittar av sig på humöret.

Jag känner samma oro och förfäran som du. Jag tror att Trump nu i sin maktposition kan bli riktigt, riktigt farlig…

Blä för världen, men heja din tröja! Kommer bli superfint!!!

Anna María Larsson

Ja, jag hoppas den kommer bli så fin som jag föreställer mig.

Sv: Ja skelettkyrkan är nog inte nått för alla men verkligen en upplevelse utöver det vanliga!

Jisses vad jag önskade jag kunde sticka. Har gjort det en gång och det ä nog den skevaste halsduken som tillverkats. Smal på ena hålls och bred som gatan på den andra sidan 🙂

Anna María Larsson

Har du bara stickat en gång tidigare är det ju inte så konstigt att det inte blev perfekt första gången. Tycker det låter som en halsduk med personlig karaktär bara 🙂

Håller med dig om Trumppaniken som bara sätter sig som all Stockholms snö mitt i magen, men så mycket mer anledning att glädjas då i äkta hantverk som är genomtänkt ända in i spinnrocken. Det ska bli så fint att se hur din tröja tar form och jag har undrat vad det blev av den! Heja!

Anna María Larsson

Kul att höra att du har undrat vad det blev av den, ännu en morot att få klart den.

Klart du fixar det!

Anna María Larsson

Håll tummarna!

wow så fint garn! håller tummarna för att du blir klar!

Anna María Larsson

Tack, visst är det fint 🙂 Blir dessutom extra fint när båda färgerna blandas.

ååå wow du är you proffs på diy, har letat lite efter någon slags pepp, här finns den!

Anna María Larsson

Men tack snälla du!

Plötulopi är så underbart! Min pappa köpte med sig ett kilo i naturfärgat när han var där över jul och jag tycker det är så mysigt att borra ner näsan i rundlarna x) ska sticka en riktig lopapeysa till min sambo så småningom ? blir första gången jag gör mönstrat ok. (Om det nu blir nästa projekt hehe)

Anna María

Åh vad lyxigt! Kul att testa göra med mönstrat ok. Så fint!

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.