2016-10-11

Hösthelg i Halmstad

I lördags vaknade jag, Philip, Moa och Jocke upp nere i Påarp utanför Halmstad. Vi bilade ner direkt efter jobbet på fredagen för en liten minisemester i höstens tecken. Så skönt att bara komma iväg någon dag även om vi tillbringade rätt stor del av den lediga tiden i en bil.

Weekend in Halmstad

Vi ställde klockorna strax före soluppgången, tog på oss varma jackor och promenerade ner till havet.

Weekend in Halmstad Weekend in Halmstad

Även om havet är direkt åt väster så blir också soluppgångarna fina. En sån lyx ändå. Både fint när solen går upp och när solen går ner.

Weekend in Halmstad Weekend in Halmstad Weekend in Halmstad

Vi gick längs med stranden, förbi gravfältet med klapperstenar och bort till Laxvik. Sen vände vi hem igen.

Weekend in Halmstad Weekend in Halmstad Weekend in Halmstad

När vi kom hem igen dukade vi upp en rejäl frukost. Jag tycker det är så skönt att komma upp tidigt och vara klar med allt innan klockan har blivit för mycket så att det fortfarande finns massa tid kvar av dagen.

Sen åkte vi och handlade mat och annat nödvändigt för helgen. Vi hade nämligen ett stort mission för helgen och det var att baka en tårta vi kunde mirror glazea. Men mer om det senare.

Weekend in Halmstad

När vi blev lunchhungriga körde vi in till Halmstad för att äta. Vi gick förbi biblioteket som är så himla mäktigt. Där kan jag absolut se mig själv sitta och bläddra i en bok eller två samtidigt som jag tittar ut över Nissan.

Weekend in Halmstad Weekend in Halmstad

Efter lunchen åkte vi hem igen och fortsatte på projekt mirror glaze cake. Det vill säga vi bakade och fixade med den här tårtan ↑.  Hela grejen var att Jocke har kollat på så många klipp, videos och instagramposter på just mirror glaze cakes den senaste tiden att vi bara var tvungna att prova göra själva. Så stora delar av eftermiddagen ägnade vi åt det, men jag tänker att det är värt ett eget inlägg istället. Men en bild bjuder jag på så länge.

Weekend in Halmstad Weekend in Halmstad

Så lagade vi riktigt god mat, en svamprisotto med ugnsrostad spetskål, zucchini och grönkål.  Drack vin, pratade om livet tills mina ögon gick i kors pga trötthet.

Weekend in Halmstad

Och i söndags vid lunch packade vi ihop och bilade upp genom ett höstigt Sverige. En så himla fin helg. Som en minisemester.

 


 

Vill du inte missa något? Följ mig på Bloglovin’, instagram (@Dnilva) och Pinterest

0

Kommentera

det ser så himla mysigt!

Anna María Larsson

Det var det verkligen också!

Jäklar vad god all mat såg ut! Spännande med tårtan 😀

Anna María Larsson

Ja det var så god mat! Hehe, eller hur 🙂

Meh, vart gick ögonen? 😛 Är också nyfiken på tårtan!

Anna María Larsson

Haha! I kors ska det ju stå. Ögonen gick i kors. LOL på det. 😛

Såg verkligen underbart ut 🙂

ISA

men åh, kan havet visst vara så fint även på hösten?! tydligen! ser du ett litet ufo i horisonten på ena bilden med!??? 😀 eller en båt kanske hehe.

Åh vilket fint inlägg! Tar mig tillbaka till sommar-Skåne och Öresund där solnedgångarna var fyllda av så mycket drömmar och romantik.Så vackert när himlen färgas alldeles eldigt cerise! <3 Fint fångat!

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.