2016-10-07

Gör det själv #34

Hurra för fredag! Den här veckan har det verkligen blivit höst på riktigt, och det i form av kyla och isande vindar. I eftermiddag åker jag och Philip ner till Halmstad tillsammans med Moa och Jocke. Jag hoppas på utflykter, god mat och en bit av höst-Halmstad. Har du för övrigt några tips på saker en kan hitta på eller ställen vi borde åka till så tar jag tacksamt emot dem.

Något som jag har varit sugen på länge och som jag egentligen har allt material för att göra hemma är tvål. Philip gjorde egen tvål för flera år sedan och köpte in ett lager av grejer. Så jag vet inte vad som har stoppat mig hittills, men jag har inte kommit till skott. Så jag tänkte att jag kanske kommer till skott genom att inspirera mig själv lite. Vi får väl se och hoppas på det.

1. Diamantformad tvål via A Beautiful Mess – Så fint med diamantformade tvålar med olika lager och färger. Det känns verkligen som att tvål är både kul att göra och en fin present att ge bort till någon. Annars är ett tips att låta barn som inte gillar att tvätta händerna få göra egna tvålar i roliga former. Jag lovar, det är roligare att tvätta sig då. Jag talar nämligen av egen erfarenhet. Mamma lät oss mig och min bror köpa djurformade tvålar så att vi skulle vara mer pepp på att tvätta händerna. Och det funkade.

2. Tvål i lager via Pretty Life Girls – Den här tvålen ser ju egentligen ut som godis. Fint att göra det i olika lager och ett enkelt sätt att göra något effektfullt.

3. Citron-basilika shea butter tvål via The Homemade Haus – Den här tvålen känns bara så himla härlig. Jag är ett stort basilika-fan och att tvätta händerna med doft olika kryddor är en hit i min bok.

4. Apelsintvål via Simply Stacie – Det är fint att göra en enkel tvål också som bara ser helt vanlig ut, men att då lägga till som i det här fallet, små strimlor av apelsinskal. Jag tror det är jättefint att använda skal från apelsin, citron och lime för att få till en fin färgskiftning.

Har du gjort tvål själv någon gång?

 

Fler grejer du kan göra själv
#20 / #21 / #22 / #23 / #24 / #25 / #26 / #27 / #28 / #29 / #30 / #31 / #32 / #33


TRANSLATION: Here are four projects that inspire me right now. Happy DIY-weekend.
1. Gemstone Soap via A Beautiful Mess
2. Layered soap via Pretty Life Girls
3. Lemon-bail shea butter soap via The Homemade Haus
4. Orange Creamsicle soap via Simply Stacie


Vill du inte missa något? Följ mig på Bloglovin’, instagram (@Dnilva) och Pinterest

 

0

Kommentera

Alltså jag har tänkt göra sådana diamanttvålar HUR länge som helst, har materialet hemma och allt! Så fina!

Anna María Larsson

Hehe, verkar som att vi har samma problem att komma till skott med tvålarna. Så himla fina ju. Ser fram emot att så se dina sen 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.