2016-10-09

Frukostutmaningen vecka 1 – samanfattning

Breakfast Breakfast Breakfast Breakfast

Då var första veckan av min frukostutmaning i oktober avklarad. Jag har hittills ätit alla morgnar och också tagit mig tiden till att göra det. Men det har väl varit lite varierad kvalité och ingen sådär särskilt extravagant frukost. Jag har mest tagit det som fanns hemma och stoppat i mig. Men, jag har inte ändrat mina morgonrutiner för att hinna med utan det har fått plats ändå. Om än jag har ätit rätt snabbt.

Jag jag också utvecklat en hunger på morgonen som jag antar att var bortjobbad förut på grund av dålig frukostdiciplin tidigare. Så det får jag väl kanske ta som ett bra tecken att jag börjar få in en liten rutin.

Men hur har jag ätit då?

Måndag
Skål med vaniljyoghurt, müsli, kiwi och torkad mango. Ett glas ProViva blåbär. – Jag började veckan bra tycker jag. Frukost bestående av två delar plus att jag fick med färsk frukt vilket alltid känns trevligt.

Tisdag
Blåbärssmoothie (yoghurt, proviva, blåbär och smoothieboosters) + FinnCrisp med keso – Det här var dagen där jag hade mest tid över. Hann ändå svänga ihop en smootie. Men tänker att jag framöver likaväl kan förbereda den kvällen innan.

Onsdag
Skål med flingor och mjölk – Rätt stressig morgon, men jag hann ändå äta något, så det kändes bra.

Torsdag
Skål med vaniljyoghurt, müsli och torkad mango – Torkad mango är verkligen en favorit hos mig. All yoghurt blir godare med lite torkad mango. Jag klipper den i bitar. Enkelt!

Fredag
Avo smoothie från Joe and the Juice – Jag ville hinna in till jobbet i god tid inför ett möte, så istället för att kasta i mig maten hemma lyxade jag med att köpa en smoothie på väg till jobbet.

Nästa vecka är jag taggad på att få till en god gröt någon dag. Och jag ska försöka att förbereda lite redan kvällen innan. Det tror jag kan hjälpa mig.

Hur har det gått för er? Vad har ni för favoritfrukost från veckan som gick?

 


 

Vill du inte missa något? Följ mig på Bloglovin’, instagram (@Dnilva) och Pinterest

0

Kommentera

Gott! Jag har ätit Finn crisp med Philadelphia, egenodlade tomater + gurka och lite örtsalt hela veckan, så gott!

Anna María Larsson

Åh, det lät himla gott!

Dina frukostar inspirerar! Jag är utfattig efter Paris och lever på havregrynsgröt (som kokat över två gånger pga trötthet) och bröd från frysen så jag ser fram emot när jag kan äta lite roligare frukost. Så bra grej detta. Jag hade nästan aldrig ätit frukost före 2012 men då bestämde jag mig liksom du att ge det en månad och ganska snabbt dök frukosthungern in – och snart också en längtan efter frukost på morgonen. Hoppas du får den känslan också snart 🙂

Anna María Larsson

Men gröt och fryst bröd låter inte alls så illa! Minus kanske på att den kokade över. Men fint att du har stannat kvar vid frukost och att du började precis som jag.

Hahaha alltså… idag åt jag budapestbakelse i sängen till frukost :((( Så opeppt när jag tänker på det, i och med all pepp i detta inlägg!

Ska verkligen försöka bättra mig resten av veckan. Tänker att jag gärna äter avokado, och kanske en och annan gröt.

Anna María Larsson

Men vadå! Vilken lyxfrulle. På en måndag dessutom! Inte alls dåligt tycker jag. 😛 Avokado är ju alltid gott. Svårast tycker jag är att hitta den perfekta.

Jag äter numera alltid havregrynsgröt med kanel, äppel, sojamjölk & jordnötssmör! Så himla smarrigt.

Ah vilken rolig idé! Riktit bra jobbat att klarat av första veckan 😀 Är själv en sån som är väldigt hungrig på morgonen och skippar därför nästan aldrig frukost men förstår verkligen tid problemet. För mig blir det nästan som alltid att jag med ytterkläderna på slänger in osten och smöret tillbaka i kylen och OM jag har tur hinner lägga porslinet i diskhon. Min favvo frulle är absolut knäckemacka/fin crisp med nån form av hård eller mjuk ost och så tomat och örtsalt. Så enkelt, så gott. Annars äter jag gröt där jag kokar den på spisen med äpple och massvis med kanel och äter den sen med min nya crush kokosmjölk.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.