2016-08-02

Tio matfrågor

Jag blev utmanad av Lovisa att fylla i en lista med tio frågor om mat. Och jag älskar listor och jag gillar mat så känns ju som en perfekt kombination.

Vi kör!

Italy day 1

Tre ord som beskriver mig i köket
Lust, känsla, experimentell

Watermelon shake

Vad äter jag helst till frukost
Antingen vill jag ha en stor buffé med allt du kan tänka dig. Då vill jag sitta länge och njuta. Men kan jag inte få det och måste välja några få grejer vill jag ha. Färsk frukt och bär. Älskar detta. Finn Crisp eller hårt bröd. Avokado och alfagroddar. Kanske nån fruktig smoothie, men helst dricker jag nog egentligen vatten.

Bruschetta with homegrown tomatoes

Tre köksredskap jag inte klarar mig utan
– Salladsslunga, älskar ta mig tusan den, det är för sjutton en fröjd att skölja sallad när en har en sån
– Vass kniv
– Vattenkokare, kokar alltid upp vattnet i den innan jag häller ner det i en gryta för det går så himla mycket snabbare

Två köksredskap jag skulle vilja ha
– Hushållsassistent, tänker att jag kommer steppa upp min bakning rejält med en sådan
– Glassmaskin, på grund av att jag har alltid drömt om att ha en

Northside 2015

Vad är det konstigaste man hittar i mitt kök
Jag vet inte om en kan hitta något konstigt i mitt kök. Inte i matväg i alla fall. Men har en gammal gevärspatron i ett skåp. Har fått den från mormor och brukar använda den som vas för små blommor.

Italy day 4

Fyra råvaror som är ett måste på min pizza
– Tomatsås
– Mozzarella
– Basilika
– Olivolja

Barobao

Favoritdessert
Har nog inte en direkt favorit men något litet sött som även innehåller frukt eller bär går alltid ner. En paj med vaniljsås, pavlova med massa bär eller en crème brûlée tackar jag då inte nej till i alla fall.

Något jag skulle kunna äta varje dag
Mozzarella!!

Italian lunch at Stefans

Det lagar jag helst nu för tiden
Alltså, är så ur fas med matlagningen har egentligen inte så mycket inspiration just nu. Tror det är en av nackdelarna med de här Italienresorna. Vi äter så vansinnigt bra mat i två veckor, sen kommer ett matlagningsvakum när jag kommer hem igen och det tar tid att hitta tillbaka till lusten för matlagning. Men jobbar på att hitta tillbaka till den i alla fall. Men just nu vill jag helst både äta och laga caprese. Enkelt, snabbt och vansinnigt gott. Köp bara en riktigt fin mozzarella (gärna buffel) eller burrata så är du hemma.

Något jag tycker om men inte lagar så ofta
Jag ska inte sticka under stol med att jag kan sakna att äta lamm. Men det lagar jag ju inte alls eftersom jag inte äter kött. Så detta är väl snarare nåt jag ALDRIG lagar. Men det är något jag ibland kan sakna och som jag tycker om rent smakmässigt. Mormors isländska lamm med potatis, brunsås och gelé.

 

Nu var nog meningen att jag skulle skicka vidare listan till någon, men jag vill inte välja ut en utan uppmanar alla som vill att fylla i listan. Och fyller du i den kan du väl länka här bland kommentarerna. Är så roligt att läsa era svar.

 


 

TRANSLATION: Ten questions about food. Hit the translate button to the right for translation

0

Kommentera

vad kul att du fyllde i! och så nyfiken jag blev på salladsslunga, var tvungen att googla! kanske något att införskaffa? puss!

Anna María Larsson

Eh, ja! Klart du ska skaffa dig en salladsslunga. Min kommer från IKEA och är så himla bra. Köp en!

Vilken rolig lista! Och så många fina och frestande bilder. Åh.

Word på lammet. Under min graviditet har jag ätit lite mer kött än vanligt (dvs, en gång varannan vecka eller nåt sånt) men tänker att jag borde spara dessa tillfällen till lamm egentligen.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.