2016-06-30

Vi flyttar in i Villa Mami

Jag är ju nere i Italien med ett gäng kompisar. Vi har hyrt ett hus precis som vi gjorde förra året. Vi lagar mat, åker på utflykter, badar i poolen, dricker vin och tränar. Det här är verkligen det perfekta sättet att semestra på enligt mig. Här kommer ett megamatigt (i dubbel bemärkelse) inlägg från de första dagarna.

Efter att vi lämnat Ancona bakom oss, tog vi sikte på Fabriano och en liten by utanför som heter Collopaganello. Där ligger nämligen det hus vi har hyrt, Villa Mami. Jag, Philip, Johannes, Elias, Stefan, Patrik och Amelia hämtade ut nycklarna lottade vilka rum vi skulle ha, handlade in basvaror och gjorde oss hemmastadda. Vi skulle nämligen ha huset ett dygn för oss själva innan resten av gänget dök upp. Bilden ovanför är förresten trappan ner till poolen. Hello!

 

Italy – Villa Mami

Vi fixade i ordning första middagen i huset. Till förrätt lite antipasti och som huvudrätt en karl-johan risotto. Hej vad gott.

 

Italy – Villa Mami

Och så lite vin från trakten såklart.

 

Italy – Villa Mami

Solen gick ner över bergen och Philip och jag sprang upp till balkongen på tredje våningen för att få en sista skymt av hur fint det var. Alltså! ♡

 

Italy – Villa Mami

Dagen efter hade vi en hel förberedelser att hinna med. Resten av gänget skulle dyka upp framåt eftermiddagen. Så några åkte ner till stan för att handla mat. Jag hängde kvar i huset, knöt mina amplar till Monthly Makers. Amelia målade.

 

Italy – Villa Mami

Ganska fint att sitta och skapa tillsammans fast på olika grejer.

 

Italy – Villa Mami

När grabbarna som handlat maten kom hem igen blev det lunch. En enkel, men vansinnigt god sallad. Vi lagade den även förra året i Italien och här kan du hitta receptet på sallad med bresaola.

 

Italy – Villa Mami

Det känns nästan som att det enda vi gjör är att äta och laga mat. Lite så är det kanske, men när en har så lätt att få tag på så br råvaror är det svårt att inte vilja laga nåt gott ju.

Så framåt eftermiddagen kom de fem sista gästerna och huset var fullt.

 

Italy – Villa Mami

Efter spel och rundvandring i huset var det dags att fixa med nästa mål mat. Vi grillade alla grönsaker vi kunde komma på och gjorde en varm sallad.

 

Italy – Villa Mami

Tro det eller ej, men det regnade. Så vi dukade upp under tak. Det blev ju dock råmysigt med alla levande ljus.

 

Italy – Villa Mami Italy – Villa Mami

Så dukades salladen fram och vi började äta.

 

Italy – Villa Mami

Att äta god mat tillsammans med massa vänner är ju bara så himla fint.

 

Italy – Villa Mami Italy – Villa Mami

Ingen italiensk middag utan pasta ju, så till huvudrätt blev det en tryffelpasta. Gäller ju att passa på när vi ändå befinner oss i närheten av Italiens tryffelmecka.

 

MER OM ITALIEN:
☞ Ancona


 

TRANSLATION: We moved into Villa Mami, the house that we’ve rented in Italy. 

0

Kommentera

Åh, härligt att kunna drömma sig bort en stund med alla fina bilder! Blir ju lite värre sedan när man inser att man sitter i regniga Sverige med sisådär 8 veckor kvar till semester dock… Men men, det blir nog bra det med!
Hoppas ni får en fortsatt drömmig tid i Italien! 😀

Alltså förstår verkligen att det blev Italien och hussemester även denna gång, verkar helt fantastiskt!

amelias bild! så så fin. <33 och italien ser ju lika strålande ut som alltid.

Asså så najs allt såg ut! Här bara regnar det. Fast skurar och däremellan är det soligt och jag har faktiskt semester så jag är inte 100% avis 🙂 Jag gjorde naglar inspirerade av dig så jag tänkte att du kanske skulle tycka det var kul att se 🙂 http://rainbowcreativity.blogspot.se/2016/07/china-inspired-splatter-nail-art.html

Åh vilken dröm! Så mysigt och vackert! Och vilken mat! Blir helt lycklig av dina bilder.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.