2016-06-09

RECEPT – Lax med zucchini och sockerärtor

Det här var inte alls tänkt att det skulle bli ett recept till bloggen, men så knäppte jag ändå av en bild när vi åt den här enkla laxrätten. Plus att det är så himla gott att det ändå förtjänar att få ett eget inlägg. Dels för att jag själv kan komma ihåg att laga det men också så att ni ska kunna laga det om ni får lust. Mer god mat åt folket helt enkelt.

Första gången jag åt detta var vi hemma hos några kompisar till oss. Så tack Calle och Emma för det.

Nu till receptet.

Du behöver:
◇ Laxfilé
◇ Salt och svartpeppar
◇ Smör
◇ Rapsolja
◇ Grädde
◇ En skvätt vatten
◇ Grönsaksbuljongstärning
◇ Zucchini
◇ Sockerärtor
◇ Morötter
◇ Ris / matvete eller annat tillbehör du gillar

Gör såhär:
Börja med att koka till valfria tillbehör. Skär laxen i stora bitar. Salta och peppra. Hetta upp smör och rapsolja i en stekpanna. Stek laxbitarna på runtom i ca 5 min. Tillsätt grädde, en skvätt vatten och buljongtärningen. Skiva zucchinin och lägg ner i stekpannan. Koka ihop i 5 min. I med sockerärtor, toppa med morotsstrimlor och smaka av med salt och peppar.

Smaklig måltid.

 

 

0

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.