2016-06-07

Långledigt – Lördag

Jag maxade min långledighet och lät bloggen få tre dagar helg. Jag själv känner att det här är första helgen på länge som jag känner att jag är ”färdig” med helgen. Mycket skön känsla. Enligt min läsarundersökning från tidigare i år var ni många som ville se mer från min vardag och få följa med fler hela dagar. Absolut! Vi tar och kikar på vad jag hade för mig i lördags.

Saturday in June

Jag gick upp strax innan 07. För att jag kände mig färdigsoven, pigg och pepp på att ge mig ut på en promenad. Har jag sagt att jag är en morgonmänniska? Jag tog en riktigt lång promenad och plockade med mig lite blommor som jag hittade i skogen. Älskar den här typen av somriga buketter.

Saturday in June

Fixade frukost och dukade upp på balkongen.

Saturday in June

Gjorde smoothies med allt gott en kan tänka sig från frysen. Yoghurt, mango, hallon, blåbär, vaniljpulver och några droppar akaciahonung. Mums! Philip och jag åt frukost, njöt av sommarvärmen och planerade hur vi skulle ta oss an dagens stora uppgift. Att fixa i ordning på balkongen.

Saturday in June

De senaste veckorna har vi lyft in och ut alla plantorna från balkongen då jag varit nojig över att det ska vara för kallt på nätterna, men nu kändes det helt safe att låta dem flytta ut för sommaren. Det går fort just nu, minns ni min odlingsrapport för maj?

Saturday in June

I år har jag, ovanligt få basilikaplantor, men de är stora och starka redan nu. Så jag hoppas det ska räcka med en full balkonglåda.

Saturday in June

Vi har en rätt liten balkong och det blir alltid så himla stökigt när en ska fixa. För all plats liksom tas upp av alla grejer en använder + all jord som drälls.

Saturday in June

Sibirjaken (den ena tomatsorten jag har) fick flytta in i den stora turkosa krukan. Älskar att den är så färgglad. Trängde ihop tre plantor, vet att det kanske egentligen är i det trängsta laget, men det har gått bra förut. Bredvid den står gurkan och så en hink med fyra plantor Galcier (också tomatsort).

Saturday in June

På bordet fyllde jag upp med sommarbuketten, lite extra basilika, rosmarin och passionsfrukten. Vet ej hur jag ska ta hand om eller planter om den. Någon som har koll?

Saturday in June Saturday in June

När balkongen var fixad och klar, vilket tog sin lilla tid i den stekande värmen. Belönade vi oss med rabarber och ingefärskakor. Till det iskall fädersaft. Hur mycket sommar på det då?

Saturday in June

Efter uppfräschning och ombyte gick vi till bussen och åkte hem till Stefan.

Saturday in June

Han har den här utsikten från sin lägenhet. Efter snabbt socialiserande satte vi igång med det vi var där för.

Saturday in June

Vinprovning! Stefan hade styrt upp en provning av druvor vi (förmodligen) inte hade druckit tidigare. Det är ganska kul att nörda ner sig helt, försöka hitta smaker och sätta ord på det.

Saturday in June

Efter vin blir det självklart mat. Det blev pasta med bläckfisk och gottigheter. Och när maten var uppäten åkte vi vidare till nästa stopp. 30-års fest för Magnus på Nada. Vi var där firade och hängde för att sen gå ut och dansa och fira lite till.

En lång, men himla fin lördag.

Vad gjorde ni under långledigheten? Berätta!


 

TRANSLATION: My Saturday in pictures. We fixed our balcony, went to Stefan on a wine tasting and celebrated Magnus 30th birthday. 

0

Kommentera

Så jäkla härligt balkonghänget ser ut! Älskar den stående bilden på dig vid tomatplantorna <3

Anna María Larsson

Tack! Tyckte att den bilden blev lite extra härligt bloggig. 😛

Den där pastan ser sååå god ut! Och det är så roligt att få följa din odling!

Anna María Larsson

Det var den också! Kul att du gillar att följa odlingen. 🙂

Åh vad härligt! Gillar också den bilden på dig och plantorna!

Anna María Larsson

Tack 🙂 Kul att du gillar den, det gör jag med!

Färdigsoven <3

Åh så fint du har det på balkongen! Och vilken häftig sommarbukett!

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.