2016-05-21

Monthly Makers FÄRG – DIY stänkmåla porslin

Glad lördag på er alla! Hoppas ni har en fin och rolig helg framför er. Idag är det den 21:a och det innebär precis som vanligt att jag visar upp vad jag har skapat under månaden i Monthly Makers. Alicia är den som är värd och temat är FÄRG. Jag gillar verkligen färger och tänker att jag egentligen är en färgglad person. Men kollar jag igenom min garderob och det jag skapar håller det sig oftare till den lite dovare färgskalan. Gärna svart, vitt och grått. Så på ett sätt kan en säga att det var en liten utmaning för mig, men på ett sätt inte. Temat är rätt så brett då färg ju faktiskt kan innebära i princip vad som helst. För att begränsa mig lite försökte jag hitta en teknik jag var lite extra nyfiken på. Och på senaste tiden har jag snöat in på stänk eller splatter. Sagt och gjort så fick det bli. Jag skulle stänkmåla porslin.

På riktigt, så enkelt och ganska befriande att inte ha så mycket kontroll över slutresultatet. (Men ganska så kladdigt med tanke på att en faktiskt SKA skvätta/stänka/splatta ut färgen. Så tips, gör det utomhus eller se till att täcka över golv och sånt du är extra rädd om.)

Monthly Makers color – splatter paint Monthly Makers color – splatter paint

Det är inte alls så många steg och inte alls svårt. Bara att våga stänka.

Svårighetsgrad:

Tidsåtgång:
mindre än 30 min (+ torktid och härdning i ugn)

Du behöver:
⟡ Porslin att stänka på (mitt kommer från Granit och Myrorna)
Porslinsfärg
⟡ Pensel
⟡ Ugn (för att härda färgen i)

(Beskrivning efter bilden)

Monthly Makers color – splatter paint

Gör såhär:
⟡ Blanda ev ut porslinsfärgen med någon droppe vatten för att det ska gå lättare att stänka.
⟡ Doppa en pensel i färg och stänk på porslinet som om det inte fanns en morgondag.
⟡ Variera avståndet från porslinet och om du vill, dra med fingret över penselborsten för att skapa små stänkprickar.
⟡ Låt fantasin flöda och skvätt från olika håll.
⟡ Låt torka enligt anvisningarna på just din porslinsfärg.
⟡ Härda i ugn enligt anvisningarna på just din porslinsfärg.

KLART!

Monthly Makers color – splatter paint Monthly Makers color – splatter paint Monthly Makers color – splatter paint

Bonustips: Tejpa en porslinssked med maskeringstejp. Doppa skaftet i färgen, låt torka.

Monthly Makers color – splatter paint Monthly Makers color – splatter paint

Monthly Makers är en utmaning för dig som vill komma igång med eller utveckla din kreativitet. Under 2016 lanserar vi tolv gemensamma månadsteman för dig att inspireras av, utmanas och skapa utifrån. I april är temat FÄRG och Alicia är värd. Kommentera detta inlägg med en länk till ditt bidrag för att vara med senast den 28 maj. Efter det sätter Alicia ihop ett färgsprakande inlägg med allt vi skapat tillsammans.

Är så nyfiken på att se vad ni har gjort!

✂ ✎ ✂ ✎ ✂

Vi som driver Monthly Makers är Alicia, Annica, Beata, Beatrice, Elsa, Jessica, Mikaela, Ruth, Sandra, StinaWilda och jag.

Du hittar oss på facebook, instagram, pinterest och på monthlymakers.com

✂ ✎ ✂ ✎ ✂

Monthly Makers color – splatter paint

TRANSLATION: Monthly Makers is a creative challenge where we want you to create with us. Each month has a theme and based on the theme we all create awesome stuff. This month’s theme was COLOR and I made this collection of splatter painted dishes. 

Difficulty level:
▲△△△△

Time requirement:
less than 30 minutes (+ time for the paint to dry and baking in the oven)

You need:
⟡ Dishes or other porcelain
⟡ Porcelain color
⟡ Brush
⟡ Domestic oven

How to: 
⟡ Thin the porcelain color with a few drops of water, that makes it easier to splatter with.
⟡ Dip the brush into the color and then just splatter onto your dishes.
⟡ Keep in mind to cover the floor if you do this indoors.
⟡ Let set and dry (be sure to check the instructions on your color)
⟡ Bake in a domestic oven (be sure to check the instructions on your color)

0

Kommentera

Superfint! Den blå färgen är ju helt underbar och jag gillar verkligen att du ”bara” använt blått.

Anna María Larsson

Tack, ja det kändes himla skönt på nåt sätt att bara använda en färg. Less is more helt enkelt.

Den kongenblå fargen er bare helt nydelig! 😀 Og digger resultatet med det tilfeldige mønsteret. Enkelt og veldig effektfullt! ^^

Anna María Larsson

Tack så mycket. Jag är också stormförtjust i den blå färgen.

Jättesnyggt! Du har verkligen fått till fina stänk, det är inte alltid det blir så balanserat som du lyckats med! Extra fint med skedarna som matchar med blå handtaget men ändå är rätt cleana, snyggt jobbat!

Anna María Larsson

Tack tack. Jag är också så nöjd med mitt stänkande. Bra egenskap att kunna kladda snyggt ändå. Och jag är också så nöjd med skedarna. Gillar hur enkla men fina de blev.

Så himla snyggt!!!!! Älskar blått och vitt ihop och tycker du stänkt mästerligt!!! Lagom mycket och sånt – tänker att det är avgörande med sånt här att veta när man ska sluta!!!

Anna María Larsson

Tack snälla! Ja, det är ju faktiskt det som är det svåraste. Att sluta vid rätt tillfälle.

Så sjukt snyggt!! Älskar verkligen den blå färgen som liksom blir åt det turkosa hållet där den är tunnare. Vilket lyft åt helt vanligt vitt porslin!

Anna María Larsson

Jag är så förälskad i den blåa färgen också. Tycker det känns friskt och fräsht på nåt vis.

Så himla snyggt! Tänker att det kommer smaka extra gott att servera frukost på den brickan i sommar 🙂

Anna María Larsson

Men eller hur!! Längtar tills jag kan få avnjuta första balkongfrukosten från brickan 🙂

Asså det här var bland det snyggaste jag sett på länge! Vad roligt att måla porslin 🙂 För 100 år sen (eller 5) gjorde jag en stänkmanikyr (med hjälp av sugrör). Nu blev jag sugen på att göra en ny, i vitt och blått! Det är ju mina favoritfärger på porslin 🙂 Här är stänkmanikyren. Ibland är det kul att vara ”messy” 😛 http://rainbowcreativity.blogspot.se/2011/11/one-of-those-random-manis.html

Anna María Larsson

Tack snälla! Vad kul med stänkmanikyr. Det måste jag prova på! Din naglar blev ju superfina.

omg ÄLSKAR detta SÅ FINT

Anna María Larsson

TACK <3

Får jag sno det här DIY och göra hemma rakt av?

Anna María Larsson

Men såklart du får! Blir bara glad om någon vill göra det jag tipsar om. Det är ju en av anledningarna att jag gör steg-för-steg beskrivningar. Så att alla ska kunna skapa 🙂

Ååh Anna María, detta är sååå snyggt! Skulle lätt kunna se denna kollektion i butik. Känns nästan japansk (kanske är den indigoblå färgen). Sjukt fint, kul idé och som alltid mästerligt dokumenterat!

Anna María Larsson

Tusen tack för fina, värmande och peppande ord Alicia. Hade lätt släppt en kollektion med detta om jag blev tillfrågad. 🙂

Åh, så snyggt! Gillar verkligen att du målat skedarna cckså.

Vad glad jag blev över att du faktiskt gjorde det här. Kändes så himla du när du nämnde det och resultatet blev riiiktigt snyggt. Vill ge mig på att skvätta med färg direkt nu 😀

Anna María Larsson

Tack snälla! Vad kul att det kändes som jag. Och himla kul att jag genomförde det också.

Så snyggt! Köpte ett helt porslinset i vitt förra sommaren, och det är ärligt talat ganska tråkigt. Stänkmålning ftw!

Anna María Larsson

Ja! Stänkmåla hela servicen. Så himla fint ju 🙂

Fint! Roligt att det liksom blir en ny variant på det klassiska blå-vita porslinet, typ Royal Copenhagen goes wild.

Anna María Larsson

Haha, sant, det tänkte jag inte på. Men gillar ”Royal Copenhagen goes wild”.

Så himla snyggt! Jag blir så imponerad av alla som kan hålla sig till det minimalistiska, själv kan jag inte låta bli att slänga in lite rosa, eller gult, eller turkost… Enkelt och snyggt med den blåa färgen!

Anna María Larsson

Tack! Men ibland kan ju more is more också vara himla fint. Önskar ibland att jag kunde gå helt bananas och maxa.

Åh så sugen jag blev på att göra detta nu! Och så snyggt du har fått till det plus superfint fotat och presenterat som alltid! Gillar skedarna så mycket!

Anna María Larsson

Tack snälla Wilda. Tycker absolut du ska testa stänka. Det är jättekul!

Ah, så häftigt! Så perfekt och imperfekt på samma gång. Och det är något speciellt med små teskedar av porslin, tror bestämt att jag måste införskaffa mig ett par sådana…

Anna María Larsson

Ja, visst är det. Kunde inte låta bli porslinsskedarna när jag såg dem. Så fina och mjuka i sin form tycker jag.

TACK för värsta inspirationen! Jag är verkligen inte pysslig, men känner att jag behöver göra detta typ genast! Kan ju bli skitfint till mitt matbloggande <3

Anna María Larsson

Ah, men tack snälla! Klart du ska ha detta till ditt matbloggande! Kommer bli så fint!

Supersnyggt ju!!! Väldigt inspirerande.

Men alltså, JA vad snyggt. Du är så jäkla påhittig! Älskar dessutom hur den blåa färgen liksom övergår till turkost i de lite tunnare lagren. Men allra finast är nog ändå de doppade skedarna. Hade jag sett dem i butik hade jag garanterat kikat extra på dem. Så, så fina!

Anna María Larsson

Tack snälla Sofia. Jag är så förtjust i skedarna också. Kul att även du gillar dem 🙂

Men åh va snyggt!! Älskar tanken på att kunna skapa en helt egen servis av olika vita delar från secondhand och sen bara stänka på!

Anna María Larsson

Men visst är det en fin tanke. En helt unik servis får en ju då.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.