2016-05-09

Färgglada hus i Notting Hill

London – Notting Hill

Jag är svag för färgglada dörrar och hus. Kanske är det avsaknaden av dem här hemma i Stockholm som gör att jag liksom gör ett miniskutt när jag ser hus i skrikiga färger som bara ropar på min uppmärksamhet. I Notting Hill i London kryllar det nästan av de här fina färgglada husen. Jag kunde inte låta bli att dokumentera ett gäng av dem och drömma om vilket av husen jag helst skulle vilja bo i.

London – Notting Hill

Den här mörka gråblåa färgen tyckte jag var så himla fin. Särskilt fin till den röda dörren och söta trädgården som var framför huset.

London – Notting Hill

Eller helrosa, i en mjuk fin pastellig nyans. Monokroma färgsättningar är jag ganska svag för av någon anledning.

London – Notting Hill

Så fint att dela in i färgblock också.

London – Notting Hill

Och det här kändes som ett barbiehus. Jag tror på riktigt att en blir gladare av att bo i såhär färgstarka hus.

London – Notting Hill London – Notting Hill

Och så blommade magnolian fint i förgrunden till husen. Jag fick förresten höra att när en renoverar hus i London så sparar de oftast fasaderna för de är (typ) K-märkta. Så när de renoverar många hus kan de ha gamla fasader utanpå, men allt bakom kan vara helt splitternytt. Smart sätt att behålla det gamla men ändå kunna rusta upp tycker jag.

London – Notting Hill London – Notting Hill

Gult och grått i den här kombinationen tycker jag är så himla fint. Mer färgglada hus åt folket!

Mer läsning om färgglada hus
→ Färgglada hus i Reykjavík

Mer från London:
Min födelsedag och en promenad längs Portobello Road
London, torsdag – En dag i ätandets tecken
Londonfredag – ett besök på Borough Market
Fredag i London

TRANSLATION: I love the bright and vibrant colored houses in Notting Hill!

0

Kommentera

Oj vilka fina hus! Jag skulle gärna vilja ha ett rosa med grön dörr 🙂

Jag är likadan, älskar färgglada dörrar och fasader. Känns som att det kan behövas lite extra i regniga UK.

Älskar (uppenbarligen) det rosa huset!!!

Anna María Larsson

Hehe, kunde tänka mig det 😛

du kan ju visst fota husfasader! : )

Anna María Larsson

Haha! Tack snälla. Men du är fortfarande proffset! 😉

Men åh, totalälsk på fina och färgglada husfasader! Alla pasteller tillsammans, bara smock liksom! Du ska väl till Barcelona framöver? Där finns också en massa fina fasader, kanske inte lika färgglada och bjärta – men åh så mycket fint!

Anna María Larsson

Men verkligen! Ja! Är väldigt pepp på Barcelona, känns som en färgglad stad 🙂

Ååh vilket fantastiskt inlägg!!!!!!!!! De rosa husen alltså, fan vad jag vill bo i ett rosa hus!!!!!

Anna María Larsson

Haha!! Rosa hus åt alla!!

Så väl fångat! Ljuvligt inlägg! Åh måste snart åka till London som du håller på och lockar mig. 😉

Anna María Larsson

Tack! Ja åk dit. Jag fick verkligen mersmak efter den här gången.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.