2016-05-05

En utflykt i skogen för att plocka ramslök

Här om dagen åkte jag, Philip och Stefan ut i skogen. Vi åkte iväg tidigt på morgonen, hade med oss frukost och dukade upp det när vi vandrat en liten bit och hittat den perfekta gläntan.

Ramson Ramson

Matsäck i naturen kan ju vara så himla gott. Det är som att den friska luften och skogsdoften gör att allt smakar lite godare.

Ramson

Vårt mål med skogsfärden var att hitta ramslök. Men svampboken åkte också med om vi skulle springa på murklor. Så en stunds högläsning innan vi letade vidare så vi visste var vi borde vara extra uppmärksamma.

Ramson Ramson Ramson Ramson

Vi gick ett bra tag utan att hitta nån ramslök eller svamp överhuvudtaget. Men jag hittade desto fler vit- och blåsippor. Alltid nåt. Nåja, jag var ändå rätt himla besviken trots att vi sa flera gånger ”Det är ju ändå härligt att komma ut i skogen, det är okej om vi inte hittar nåt.”  Vi hoppade in i bilen igen för att åka till ett annat ställe precis i närheten som också, på pappret verkade lovande för ramslöken.

Vi kör några hundra meter längs grusvägen samma väg som vi kom någon timme tidigare. Från baksätet ropar Stefan. ”Ramslök?! Kolla! Där! Vad är det?” Vi hoppade ur bilen och där var hela marken fylld av det gröna guldet.

Ramson

Den här gröna färgen är ju bara så himla fin. Och det fanns ju verkligen hur mycket ramslök som helst.

Ramson Ramson

Bladen var så himla fina och vi fyllde våra korgar och säkrade en årsförbrukning av ramslök skulle jag tro. Jag har aldrig tidigare lagat mat själv med ramslök så både Philip och jag ville ha nog mycket att kunna testa med.

Ramson

Det var svårt att sluta plocka när vi väl hade börjat. Kolla bara, grönt precis överallt!

Ramson

Efter att vi fyllt våra korgar med ramslök avslutade vi skogsturen med en fika. Helt klart lyckad tur med bra fångst. Sen var det bara att åka hem och ta hand om allt. Hur jag gjorde det och vad jag har lagat för mat med ramslök i tänkte jag berätta om i ett eget inlägg. Nu är jag redan pepp på att åka ut nästa år och plocka igen.

TRANSLATION: A few days ago me, Philip and Stefan went to the woods for picking ramson. 

0

Kommentera

Jäklar vad mycket ramslök! 😀 Kul! Mamma har bara en liten liten planta än så länge, men hoppas den sprider sig till nästa år!

Anna María Larsson

Ja, men med en liten planta kommer du ju i alla fall en liten bit. Du behöver ju inte maxa som vi gjorde 😛

Jösses vad mycket ramslök! ^^ det luktar ju så himla gott 🙂

Anna María Larsson

Men ja, luktar helt magiskt!

Alltså sånt fantastiskt äventyr och så fina bilder! Jag blir helt pirrig i kroppen och vill bara ge mig ut jag med (fast jag heller aldrig tillagat ramslök annat än som köpekrydda). Är det för sent att plocka nu?

Anna María Larsson

Det var verkligen ett äventyr! Nej, tror det finns kvar än, så ut i skogen och leta!

Så jäkla mysigt!!! Älskar ramslök men glömmer alltid att prioritera det, dumt!

Anna María Larsson

Så dumt! Jag kommer göra detta till ett stående inslag varje år från och med nu. Så gott!

H

Häftigt! Jag blev också till mig förra sommaren när jag fick (till min kompis stoooora glädje) plocka kirskål i en trädgård 😛 Sen använde jag inte ens allt och jag plockade dem lite sent så de var lite hårda men bara för att det var nåt ätbart som var helt gratis så blev jag helt crazy. Haha 🙂 Vad fin tröja du har också 🙂

Anna María Larsson

Ja, men det är väl kanske en extra tjusning med att plocka ätbara grejer själv som en kan laga nåt av. Och tack! Älskar den där tröjan.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.