2016-04-28

Denim och tusentals klämmor – Frisörbåten 2016

Frisörbåten

Söndag till måndag åkte jag på kryssning med 12 andra modeller och ett peppigt frisörteam från Björn Axén. Anledningen var Frisörbåten 2016. En kryssning med bara massa frisörer, workshops och utställare. Som en minimässa på en båt. Jag hade lyxen att få bo i egen hytt! WIN! Hur lyxigt det nu än är att bo i en trång hytt utan fönster. Men jag var ju där för jobb och inte att hänga i hytten.

Direkt när vi kom på båten började jobbet. Vi samlades för att gå igenom vilka olika grupper vi skulle vara i, vilka frisyrer vi skulle få och vilka kläder. Vi hann med ett snabbt besök på buffén innan det var dags att börja preppa håren.

Frisörbåten

Nästa morgon hängde jag på låstet till frukosten som öppnade kl 05.00. Då hade vi nästan kommit fram till Åbo, där var det vitt och vintrigt. Helt plötsligt kändes våren extremt långt kommen här i Stockholm.

Frisörbåten

Det var fler än jag som fascinerades av vinterlandskapet.

Frisörbåten

Prick 06.00 började vi preppa inför visningen. Här i ett konferensrum hängde i hela tiden. Kläder, hår, make och väntande modeller på en väldigt komprimerad yta.

Frisörbåten

Till själva visningen användes 6000!!! sånna här clips. Så himla mäktigt. Det var exakt de här clipsen som också användes på mig när jag var med och tävlade med Sofia Geideby i årets frisör i början på mars. Vi fick sitta och klippa ner dem till olika storlekar.

Frisörbåten

Stylist var Gorjan Lauseger och han hade också tagit fasta på alla clips.

Frisörbåten

Såhär blev mitt hår tillslut. Fick en kommentar om att jag såg ut som Tofslan och Vifslan (kolla på den här bilden Alicia har gjort för referens). Hehe, lite kul och jag kan nog ändå fatta vad de menar.

Frisörbåten Frisörbåten

Här är vi! Hela clipsarmén! Så mäktigt när vi alla var samlade.

Frisörbåten

Ja, men kanske lite Tofslan och Vifslan-vibbar ändå. Jag kände mig i alla fall sjukt snabb med håret på ända och snabba ögonbryn.

 

TRANSLATION: Some days ago I went on a cruise with a great team from Björn Axén. I had this crazy haido with lots and lots of clips. 

0

Kommentera

haah gud va sjuk grej! frisörbåt? 🙂

Anna María Larsson

Men eller hur?! Och lägg till att det är ett sjukt festpeppat gäng också.

Haha verkligen Tofslan och Vifslan! Speciellt på gruppbilden 😀 Åh, jag älskart!

Vilken häftig look, du var snyggast av alla! Hur får man bort ögonbrynen sen, följer inte en del av dina egna med? :O

Anna María Larsson

Tack! Det är bara en vattenfast eyliner som de målade med. Så det var bara att tvätta bort. Ser nästan ut som fjädrar typ, men det är bara ett bra jobb av make up artisterna 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.