2016-01-21

Monthly Makers AVTRYCK

Nu är det dags för mig att visa vad jag har skapat på årets första Monthly Makers tema som den här månaden är AVTRYCK. Jag var som jag nämnde i mitt inspirationsinlägg rätt så inne på att stämpla något och har under en tid samlat på mig olika vinkorkar för att kunna göra en egen stämpel. Nu fick jag chansen att göra det. Tänk vad bra!

Monthly Makers IMPRINT

Jag ville ha en så enkel form som möjligt och trianglar är något jag verkligen gillar. Så det fick det bli. Jag ritade ut på korken hur triangeln skulle se ut och sen skar jag bort överflödigt med en kniv. Jag ville trycka på något som jag skulle ha användning för och jag har haft en idé om en grej ett tag som jag ändå ville göra, så då slog jag två flugor i en smäll. Det är nämligen såhär att för tre år sedan när Philip och jag var i Hong Kong köpte Philip en plånbok av papper som han har använt sen dess. I och med att den har använts sen dess har den helt klart sett sina bästa dagar. Därför ville jag göra en ny!

Så, jag googlade loss efter ett hållbart papper som tål slitage och väta och tillslut kom jag över ett papper som heter TYVEK. Det var ett himla trassel att få tag i ett enda ark, men tillslut fick jag det via Papyrus och deras dummyshop. Tack, vilka hjältar ni är!

Monthly Makers IMPRINT

Sen stämplade jag hela pappret, klippte ut min mall och vek helt enkelt min plånbok. Jag utgick från Philips gamla men det finns massa tutorials ute på internet. Sök på Paper Wallet DIY eller Paper Wallet fold och testa dig fram.

Monthly Makers IMPRINT Monthly Makers IMPRINT

Min plånbok har två fack för sedlar och två fickor för kreditkort. Av erfarenhet (jag har sett Philips plånbok) så går den att fylla med ganska så många kort, både nödvändiga och onödiga.Samt massa sedlar och kvitton. Vilket faktiskt kan vara himla bra då jag har någon slags tvångstanke om att jag ALLTID måste tacka JA till kvitto när någon frågar om jag vill ha det. Så himla dum grej egentligen, men jag jobbar på att sluta med det.

Monthly Makers IMPRINT

Nu är jag nyfiken på att se vad alla ni andra har skapat på tema AVTRYCK. Länka det ni gjort på det här inlägget hos Beatrice. Ni har till den 28:e på er.

Monthly Makers är en utmaning för dig som vill komma igång med eller utveckla din kreativitet. Under 2016 lanserar vi tolv gemensamma månadsteman för dig att inspireras av, utmanas och skapa utifrån. I januari är temat avtryck och Beatrice är värd. Kommentera detta inlägg med en länk till ditt bidrag för att vara med.

P.S. Kan du inte få nog av Monthly Makers vill jag tipsa om en kurs i vår som vi håller tillsammans med Folkuniversitetet. Anmäl dig här och gör det på en gång innan platserna tar slut.

✂ ✎ ✂ ✎ ✂

Vi som driver Monthly Makers är Alicia, Annica, Beata, Beatrice, Elsa, Jessica, Mikaela, Ruth, Sandra, StinaWilda och jag.

Du hittar oss på facebook, instagram, pinterest och på monthlymakers.com

✂ ✎ ✂ ✎ ✂

 

Translation: Monthly Makers is a creative challenge where we want you to create with us. Each month has a theme and based on the theme we all create awesome stuff. This months theme was IMPRINT and I did this paper wallet with triangle stamps on. I made the stamp out of an old wine cork. 

0

Kommentera

men fyfan va cool! shit! såå bra idé!
Måste testa! haha <3

Åh, vad skönt att äntligen få stilla min nyfikenhet och få se ditt bidrag 😀 Älskar verkligen hur liten och smidig och snygg den blev! Jag har alla mina kort + pengar lösa i jackfickan pga har aldrig väska och kan därför inte ha en stor plånbok med mig heller. Men den här hade ju passat perfekt att ha!

Ja! Den här är nog perfekt för dig i så fall. Ganska kul att göra faktiskt och inte så himla svårt ändå. 🙂 Men du brukar väl i och för sig inte gilla att göra de där lite pilligare grejerna.

Men vilken fantastiskt wierd och otippad grej som är så himla snygg och självklar i sig själv! Låter helt vansinnigt med en plånbok i papper men ni verkar ju ha feltestat ordentligt 😉 Och den är så fin! Oerhört proffsigt komponerat 🙂

Tack Alicia! Ja, det låter rätt knäppt. Men håller ju som sagt förvånansvärt bra ändå! Dock är väl kanske den här i vitt inte det bästa, blir nog rätt smutsig.

Men åh så smart! Och jag blir ju helt mind-blown av tanken på en pappers-plånbok. Så genialt och inspirerande! Jättefint också med de enkla trianglarna.

Tack snälla Wilda!

Så himla häftigt och annorlunda med en plånbok av papper! Den blev ju precis hur snygg som helst och triangelmönstret är megafint. Love it! Hmm, man kanske skulle dricka vin lite oftare så att man kan göra stämplar… 😉

Haha! Ja precis. Ett gott vin + nåt att göra en egen stämpel av. DubbelWIN!

Vad spännande att få se vad du gjorde med det där speciella pappret! Vad himla häftig idé alltså, och så jäkla snygg den blev! Jag har också lite tvångstankar om att säga ja till att ta kvitton, i alla fall i mataffären av någon anledning 😛

Så himla knäpp grej egentligen det där med att tacka ja till kvitton. De ligger ändå bara och skräpar i väskan eller jackfickan hos mig.

Men jösses vad häftigt!!! Så himla otippat och fantastiskt! Och så snyggt med trianglarna! Älskar hur stämplar alltid blir samma fast ändå olika i hur de trycks osv. Grymt jobbat!

Ja, men precis. Det blir genast lite mer livfullt än om allt såg likadant ut liksom.

Men så enkelt och snyggt! Blir så sugen på en egna korkstämplar!

Det är ju rätt lätt och roligt också. Gör det bara! 😉

Vilket spännande bidrag, det blev verkligen en superfin plånbok 🙂 Nu vet jag också vad jag ska göra med några av de vinkorkar jag har sparat, de ska förvandlas till stämplar!

Så snyggt! Mönstret med trianglarna blev verkligen superfint och så rolig grej att göra en plånbok av papper.

Vinkorkar & tryck = bra kombo! Kul att vara på trycket, kan man skämtsamt säga! Bra återbruk, innovativ plånbok & framför allt skoj samtidigt! Fin-fint!

Tack Karin! Och extra plus för skämtet 😛

Åh vad fin! Hur länge håller en sådan plånbok om den är gjord av papper? 🙂

Philip

Jag har haft min varje dag i tre år Maria 🙂 Det där pappret är väldigt slitstarkt. Lite som åkbanden på Liseberg som inte går att dra sönder.
/Anna Marías kille

Tack 🙂 Som Philip säger så har han ju använt den varje dag i tre års tid. Så rätt länge skulle jag säga.

Helt otroligt att det finns så slitstarkt papper. Kul med en helt unik och väldigt snygg plånbok!

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.