2015-12-25

Monthly Makers – GLAS

Bara för att vi är mitt i julen ska vi inte frångå andra traditioner. Så därför är det dags för mig att visa, som vanligt den 25:e varje månad, vad jag har gjort till Monthly Makers på tema GLAS.

Temat i sig tyckte jag var lite knepigt. Känns som om jag brukar säga det om alla teman, men skam den som ger sig och när jag väl börjar fundera på ett tema lite mer fokuserat är det lättare att komma på något jag kan göra. Precis så var det med glas och jag slutade faktiskt med att ha ett gäng idéer som jag vill testa framöver. Det är ju svårt att undgå att julen faktiskt är här så därför gjorde jag ett julinspirerat bidrag den här månaden.

Förra året när Philip och jag var på Island hittade jag nämligen transparenta julgranskulor. De har hittills bara legat hemma och väntat på att få göras om till något och nu vad det äntligen dags. Jag ville förgylla dem med bladguld!

Monthly Makers – GLAS

Det här var faktiskt rätt så enkelt DIY att göra och en behöver inte särskilt mycket material. Dock inser jag väl nu när jag ska skriva om det att jag inte har googlat ett enda ord om hur en ”ska” göra när en använder bladguld. Alltså vet jag inte hur ”rätt” jag har gjort. Hur som helst så köpte jag ett sett med bladguld och något slags lim. I butiken sa de att det var det enda jag behövde så det litade jag på.

Du behöver:
☞ Julgranskulor i glas
☞ Bladguld
☞ Bladguldslim
☞ Pensel

Monthly Makers – GLAS

Börja med att smacka på limmet på julgranskulan. Låt det torka till sig tills det är helt genomskinligt. (OBS! Läs på förpackningen till just ditt lim hur du ska göra och hur länge det ska torka.)

Monthly Makers – GLAS

Ta ut bladguldet, andas försiktigt, annars kommer du ha guldflakes överallt. (Vilket i och för sig är fint, men jag hade inte hur mycket guld som helst.) Lägg på bladguldet på kulan och försök att sträcka ut det så mycket du kan, utan att ha sönder det.

Monthly Makers – GLAS

Fäst bladguldet genom att pensla på det. Fyll på med mer guld i de håliga utrymmena om du vill.

Monthly Makers – GLAS

Ju mer du penslar med penseln desto blankare blir det. Fortsätt tills du har täckt allt ditt lim och är nöjd.

Monthly Makers – GLAS

Sen är kulorna klara och redo att hängas upp i granen, fönstret eller bara ligga framme i en skål.

Monthly Makers – GLAS Monthly Makers – GLAS

Nu är det alltså eran tur att länka till era bidrag och visa upp vad ni har skapat på tema GLAS. Alicia är den som är värd den här sista månaden för i år och hennes inlägg med vad hon har gjort samt där du ska länka ditt bidrag hittar du → här ←. Du har på dig till och med den 29:e december. Så har du inte börjat än finns det några dagar du kan sitta och skapa grejer i glas. Perfekt mellandagssyssla om du frågar mig!

✂ ✎ ✂ ✎ ✂

Det här är Monthly Makers:
12 bloggar, 12 månader, 12 teman. Vi är alla värdar för en månad var.
10:e, presentation av det gemensamma temat.
25:e, månadsvärden bloggar sitt eget bidrag och börjar samla in era i kommentarsfältet till det inlägget.
Och i slutet av månaden sammanställer värden alla grymma grejer vi har skapat.
Den enda regeln är att det du bidrar med ska vara gjort under den givna månaden. Det viktiga är att släppa prestationen och komma igång med ditt skapande.

Vi som drog igång Monthly Makers är, AgnesAliciaAnnicaBeataBeatriceElsaEmelieJess, Jessica, MikaelaSandra och så jag!

Vi finns också på facebook.com/monthlymakers, instagram under @monthlymakers och kom ihåg att tagga med #monthlymakers.

 

Translation: Monthly Makers is a creative challenge where we want you to create with us. Each month has a theme and based on the theme we all create awesome stuff. This months theme was GLASS and I did these gilded christmas tree baubles. For instructions hit the translate button in the right menu. 

0

Kommentera

Superfina! Jag har haft ett ark bladguld hemma hur länge som helst som jag inte vetat vad jag ska göra med, fint att få lite inspiration på det! Tycker det var riktigt effektfullt att guldet inte täcker hela kulan och är lite oregelbundet, jättesnyggt!

Så fina de blev! Kul att kunna klä granen med pynt en har gjort själv 🙂
Har aldrig testa att göra något med bladguld, men nu blev jag sugen på att testa!

Himmel så vackert! Jag är sugen på att experimentera lite med bladguld så det var kul att du tog dig an det! För mig blir det dock inga glaskulor med tanke på hur många gånger katterna har rivit ner mina julgransprydnader de senaste dagarna… Men tänk vad mycket en skulle kunna dekorera med guld! Antagligen allt 🙂 Mycket tycker jag om kombinationen av det nötta guldet och det blanka glaset i ditt bidrag. Fint i skål och säkerligen även på kvist!

Men wow, så snyggt! De här kulorna hade gärna fått bo i min gran 😀 Har varit sugen på att testa bladguld länge men hittar det inte i någon affär som jag är i och så är jag lite för lat för att beställa på nätet 😉 Men nu blir jag sugen på att sätta den där snygga guldkänslan på allt!

SÅ FINA!!! Jag försökte pynta ett par glaskulor med socker och grönt glitter, men jag var så jäkla trött och stressad den dagen (inser i efterhand att jag skulle avvaktad med pysslet) att jag slängde allt, satte mig på en klick lim och grät en skvätt. Så kan det gå. Men dina var urtjusiga!!

så fint, sån bra idé!

Fy fabian vilka snygga! Vill ha hela granen full med såna här! Har också några genomskinliga kulor i mina gömmor, och har kollat på bladguld flera gånger men fått ångest av att det är dyrt. Vet inte ens om det är dyrt?? Minns inte. Är bara så snål när det kommer till material haha.

Det blev verkligen jättesnyggt! 😀 Jag vill ha dom i min julgran!

Åh, snyggt! och jag gillar verkligen såna här pyssel som är relativt enkla men ger så mycket resultat!

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.