2015-12-19

Monthly Makers adventskalender: Julklappsetiketter (som du kan skriva ut själv)

I dagens lucka i Monthly Makes adventskalender hittar ni julklappsetiketter som ni kan skriva ut och sätta på era paket! Och för att göra julklappsetiketterna lite mer personliga så tänkte jag visa två sätt att dekorera dem lite extra.

 

Free printable gift tags

Du behöver: 
★ Färdiga etiketter att skriva ut. Ladda ner mina här
★ Tjockt papper (mitt är 170g)
★ Nål
★ Guldtråd (eller annan kul färg)
★ Sax

 

Free printable gift tags

Först och främst ska du skriva ut etiketterna. Klipp sedan ut dem efter de små strecken på pappret. På några av dem har jag ritat små stjärnor. Det har jag tänkt mig som en liten mall att antingen göra små hål med en nål eller att sy längs med strecken.

Självklart går det också bra att göra mönster på frihand, som det med hjärtan till höger i bild. Om du vill ha olika tjocklek på hålen är det bara att sticka ner nålen olika långt. Och om du tycker det är knepigt att hålla etiketten i luften när du sticker hål är mitt tips att lägga den på ex en kudde så kan du trycka nålen genom både papper och kudde.

 

Free printable gift tags

För att sy i etiketterna använde jag mig av en guldtråd som jag hade hemma. Jag delade på tråden som från början var ganska tjock. Det gjorde jag dels för att stjärnorna skulle bli lite nättare och så var det mycket enklare att trä tråden i nålen. Tänk också på att den nål du använder inte får ha för stort hål upptill så att hålen blir för stora i förhållande till tråden.

 

Free printable gift tags

Sen är det bara att gå lös och sy eller håla så många etiketter som du behöver. Om du skriver ut på papper med olika färger och strukturer kan du variera dig ännu mer. Jag använde mig av ett matt ljusgrått papper, 170g/m², med lite struktur på.

 

Free printable gift tags

Sen är det dags att slå in dina paket. Jag använde mig av gamla matkassar som jag hade hemma. Det funkar precis lika bra som ett köpt inslagspapper. Jag gillar tjockleken och färgen på papperet samt att det alltid är kul att använda grejer en redan har hemma.

 

Free printable gift tags

En behöver ju inte alltid knyta snöret som vanligt, här gjorde jag en variant som jag tycker påminner lite om en julgran. Och med några mini-julgranskulor i ”trädet” tyckte jag det blev extra fint.

 

Free printable gift tag

Det här är en adventskalender från det kreativa kollektivet Monthly Makers. Har du provat att följa någon av våra instruktioner, eller har du ett eget DIY-projekt, recept eller kul tips du vill dela med dig av? Kommentera med en länk eller maila info@monthlymakers.com – vi lyfter några favoriter på Facebooksidan och i våra bloggar! Använd gärna #MonthlyMakersJul på Instagram och i andra sociala medier!

← Gårdagens lucka hittar du hos Elsa och i morgon öppnar vi nästa lucka hos Jess →

Vi som håller i adventskalendern är AgnesAliciaAnnicaBeataBeatriceElsaJess, Jessica, MikaelaSandra och så jag!

 

TRANSLATION: I made these free printable gift tags for you. As a special detail I like to make tiny holes in them and / or sew in the paper. I think that makes it more personal and it’s fun to do. Here you can download the free gift tags. I hope you like them.

0

Kommentera

Det här är fenomenalt!!!! Så himla snyggt att slå in i pappkassar också! Heja!

Fy vad fint det blev! Jag älskar brunt omslagspapper, och du får åtta av åtta julstjärnor för fiffigt återbruk! Du är även skicklig med kalligrafipennan – vad roligt att se! Jag blev inspirerad att meka lite med mitt bläck och min stålpenna. Det är klurigt men kul 🙂

Jättefina! Snacka om att ha bra handstil! =)

Så himla fina! Och extra fint med de små stjärnorna! Jag måste nog skriva ut och använda dem!

Vad snygga!! Så himla fint att brodera på dem, hoppas det gick bra med armen! Och så smart att slå in i kassar!

Så fint! Och tack för etiketterna!

Superfina etiketter såväl som paket! Gillar också idén med att återbruka papperskassar, det ska jag helt klart ta efter och göra när jag slår in mina klappar.

Så snygga! Ska skriva ut så fort jag landar i götet 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.