2015-11-25

Monthly Makers – LJUS

Först och främst tack fina ni för krya-på-dig hälsningar, roliga länkar och fina kommentarer.♡ Jag är fortfarande rätt rörelsebegränsad. Dvs. Kan ej använda min högra arm överhuvudtaget. (Har alltså fått världens tennisarmbåge extra delux. Är i alla fall det läkaren tror just nu.) Det försvårar ju såklart typ allt jag gör. Vilket suger rätt hårt. Klä på mig, duscha, äta och andra grejer jag tagit för givet är en utmaning. Men det är inte tråkigheter vi ska prata nu, utan vi ska kika på vad jag har skapat den här månaden för Monthly Makers.

Temat är LJUS och jag ville göra en lampa att ha i fönstret. Jag har haft en idé om en lampa i plexiglas/akrylplast ett tag så den idén utgick jag ifrån. Dock var ju den här plasten inte så himla enkel att få tag på. Hittade tillslut på Slöjd Detaljer. Men den plast som jag hittade hade långt ifrån de färgerna jag ville ha. Men jag ser detta om ett test att prova jobba i materialet och lära mig hur jag kan konstruera. Faktiskt, så blev det bättre än jag trodde, vilket var en himla bra överraskning till om med för mig själv.

Monthly Makers - LIGHT

Konstruktionen är rätt enkel, jag sågade ut en botten och framstycket i de måtten jag tyckte skulle passa. Tror botten blev 17×17 cm och framstycket 17×30 cm. Sen limmade jag ihop delarna. Sågade av mitt plaströr i lagom höjd, borrade hål för strömsladden och satte dit lampsladden som av en händelse passade EXAKT. Limmade sen fast plaströret på botten och sen var lampan klar!

Monthly Makers - LIGHT

Gillar hur tunn den är från sidan och att den reflekterar den gula färgen från glaset på allt i dess närhet men att den ändå sprider ett fint vanligt ljus på baksidan. Extra tack till mina två högerhänder den här månaden, Philip som hjälpte till när en hand inte räckte och Michael (Philips bror) som lät oss såga och borra i sin verkstad.

Nu är det dags för er att länka vad ni har gjort / byggt/ fixat/ skapat / pysslat / trollat fram i det här inlägget hos Agnes som är månadens värd. Ni har till och med lördag på er. Ser fram emot att få lite ljus från era bidrag i ett annars mörkt november.

✂ ✎ ✂ ✎ ✂

Det här är Monthly Makers:
12 bloggar, 12 månader, 12 teman. Vi är alla värdar för en månad var.
10:e, presentation av det gemensamma temat.
25:e, månadsvärden bloggar sitt eget bidrag och börjar samla in era i kommentarsfältet till det inlägget.
Och i slutet av månaden sammanställer värden alla grymma grejer vi har skapat.
Den enda regeln är att det du bidrar med ska vara gjort under den givna månaden. Det viktiga är att släppa prestationen och komma igång med ditt skapande.

Vi som drog igång Monthly Makers är, AgnesAliciaAnnicaBeataBeatriceElsaEmelieJess, Jessica, MikaelaSandra och så jag!

Vi finns också på facebook.com/monthlymakers, instagram under @monthlymakers och kom ihåg att tagga med #monthlymakers.

 

Translation: Monthly Makers is a creative challenge where we want you to create with us. Each month has a theme and based on the theme we all create awesome stuff. This months theme was LIGHT and I did this lamp out of acrylic glass.

0

Kommentera

Gillar lampan skarpt! Den får något retroaktigt över sig med den gula färgen. Gillar att konstruktionen gör den nätt men ändå maffig på nåt vis.

Hoppas du blir bättre i armbågen snart, måste vara fruktansvärt att inte kunna röra den ordentligt!

Så jäkla snyggt! Fasen vad grym du är 😀

Tack, tack, tack!

Jag älskar plexiglas och gillar din rena design på den här lampan, gillar särskilt röret som du har monterat själva belysningskällan i.

Tack! Jag gillar röret massa också. Har en del kvar av det så kan kanske hitta på nåt annat skoj med det.

Jäklars så fin och originell!!

Skitsnygg! Den ser ut som om den kommer från designaffären och kostar typ 5000 spänn! =)

Måste kanske börja producera den! 😀

Jag smäller av så kreativ du är, så himla snygg och designeraktigt! Verkligen eget också, storgillar 🙂

Ja, Slöjddetaljer har de mest oväntade saker har jag märkt. Den blev himla fin. Extra fin i gult. Så varm färg.

Nä, vad häftig! Intressant material att jobba i, och fint att den sprider mjukt gult ljus!

MEN vilken läcker och proffsig lampa! Du är verkligen helt sanslöst grym på detta! Kan se denna säljas på Designtorget alla dagar i veckan 🙂

Men tack snälla! Blir så glad av detta!

My

Så himla fin! Väcker ha-begäret!!!

Tack 🙂

Stiligt och snyggt! Spännande material, det skulle jag vilja prova! Kan men såga i det med ”vanlig” såg? Eller hade du specialverktyg?
/Linda

Ida Gustafsson

Goooglade plexiglas Lampa för att jag ser efter lampa till nya lägenheten, jag såg denna och blev totalt kär, jag bryter av i mitt kök med gult så denna hade passat perfekt! Om du säljer så hallå! ????
Riktig snygg asså!

Anna María

Men åh, tack snälla! Vad kul att du gillar den. Jag har inte tänkt sälja den, men kan ta mig en funderare och hojta till om jag får feeling 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.